۲۸ اسفند ۱۳۹۸، ۶:۳۸

در گفتگو با مهر مطرح شد:

ایده عکاسی «نقاشی با نور» چطور خلق شد/ عکاسی از دختران نینجا

ایده عکاسی «نقاشی با نور» چطور خلق شد/ عکاسی از دختران نینجا

علی تقوایی هنرمند عکاس که تکنیک «لانگ اکسپوژر» را در عکاسی ایران مطرح کرده است، درباره ایده و اجرای این نوع عکاسی توضیحاتی ارائه کرد.

علی تقوایی هنرمند عکاس که با تکنیک «لانگ اکسپوژر» عکاسی می‌کند، درباره این نوع عکاسی و تکنیک نقاشی با نور که او به صورت حرفه‌ای آن را از سال ۹۵ انجام داده است، به خبرنگار مهر گفت: نکته مهم در این نوع عکاسی، ایده‌پردازی و خلاقیت است؛ به این معنا که باید برای یک سوژه داستان بسازیم و برای اجرای آن، ایده ذهنی با تکنیک تلفیق می‌شود و در واقع عکاس، به مثابه کارگردان فیلم عمل می‌کند تا داستان سوژه را با این تکنیک روایت کند. درک من از نقاشی با نور در مقایسه با دیگر عکاسان متفاوت است و به نظرم جنس این نوع تکنیک عکاسی، دارای نوعی خشونت درونی و خیابانی است.

وی در ادامه بیان کرد: لازمه نقاشی با نور، نوردهی طولانی یا لانگ اکسپوژر است و عکاس باید بتواند نور و زمان را برای اجرای این نوع کار مدیریت کند. تجهیزات اولیه ضروری برای این نوع عکاسی، دوربین دیجیتال، سه پایه و ریموت کنترل برای تنظیم شاتر (برای از بین بردن لرزش دست) است. برای این عکاسی، اکثراً از لنزهای واید استفاده و فوکوس دوربین نیز به صورت دستی انجام می‌شود.

تقوایی با اشاره به این تکنیک عکاسی و فراگیری آن در ایران، درباره علاقمندی‌اش به این نوع عکاسی توضیح داد: زمانی که در دانشگاه تکنیک عکاسی در شب را فرامی‌گرفتم به این نوع عکاسی علاقمند شدم و دیدن فیلم‌های بازی با نور برایم جذاب بود و شیفته و تحت تأثیر آنها قرار گرفتم و این مواجهه، مسیر زندگی‌ام را تغییر داد.

وی افزود: برای خلق ایده‌هایم در این کار بدیع، جنگ و تلاش بسیار کردم که اتفاقاً گاهی واقعاً فرسایشی بود چراکه این نوع عکاسی، متفاوت از فاین آرت و مدلینگ بود. در ایران هنوز دانش و تکنیک این نوع عکاسی فراگیر نیست و شاید یکی از دلایلی که به سمت آن کشیده شدم، همین خاص بودن آن است. در ابتدای کار، انفرادی عمل می‌کردم اما به مرور این عکاسی را با کار گروهی جلو بردم و الان بر این باورم که نقاشی با نور با کار گروهی خیلی بهتر جواب می‌دهد؛ وسعت کار گروهی چه از نظر لوکیشن و چه ایده‌پردازی، بسیار جذاب‌تر است.

وی در پاسخ به اینکه این نوع تکنیک عکاسی در ایران چه جایگاهی دارد و آینده آن را چطور ارزیابی می‌کند، به خبرنگار مهر گفت: تکنیک لانگ اکسپوژر، در عکاسی ایران جدید است و هنوز شناخته شده نیست ولی در آینده جایگاه بسیار خوبی پیدا خواهد کرد، چراکه جذابیت بصری عکس‌هایی که با این تکنیک ثبت می‌شوند زیاد است و به همین دلیل به نظر من جایگاه بسیار روشنی در عکاسی ایران به ویژه در عکاسی تبلیغاتی و هنری دارد و منبع درآمد خوبی به حساب می‌آید.

تقوایی درباره اینکه آیا برای چهارشنبه سوری کاری جدید تهیه کرده است، بیان کرد: به دلیل شرایط موجود جامعه و شیوع کرونا، ترجیح دادم که گروهم را درگیر کار نکنم اما جدیدترین کارم، عکاسی از گروه دختران نینجا است که عکس‌هایش تا به حال جایی منتشر نشده است و پروژه عکاسی از آنها، تجربه جدیدی به حساب می‌آید. تینا عسگرتبار، ملیسا عباسی، سمانه معصومی، مهدیه پویان، فاطیما شریفی و شادی نوروزی از اعضای این گروه به سرپرستی فریبا فرجی‌پور هستند.

این هنرمند جوان در پایان گفت: در تلاش هستم این تکنیک عکاسی را به صورت مناسب و حرفه‌ای به نمایش بگذارم و قصدم این است که در زمینه آموزش این تکنیک عکاسی قدم‌هایی بردارم.

به گزارش مهر، علی تقوایی فارغ التحصیل رشته عکاسی از دانشگاه سروش جامع علمی کاربردی و عضو انجمن عکاسان ایران است. وی ۴ سال مداوم در تکنیک عکاسی «نقاشی با نور» فعالیت دارد. این هنرمند جوان همچنین در شاخه‌های مختلف عکاسی از جمله عکاسی تبلیغات، عکاسی مدلینگ، عکاسی اجتماعی و.. کار کرده است.

این عکاس جوان، در نمایشگاه‌های گروهی متعددی چون «۱۰ روز با عکاسان»، «تصویر سال» و «جشنواره بین المللی عکس خیام» است و همچنین به عنوان عکاس برتر حادثه پلاسکو و برنده جایزه نفر اول عکس خبری دوربین.نت نیز معرفی شده است.

کد خبر 4880844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha