خبرگزاری مهر، گروه استانها: اکثراً تاریخچه ماسوله را حدود ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ سال پیش از زمان کوچ عدهای از مردم خراسان، کردستان و آذربایجان ذکر کردهاند. برخی مردم محلی نیز از منطقهای به نام کهنه ماسوله واقع در ۶ کیلومتری شمال غرب این شهر همراه این افراد شدند و ماسوله امروزی را پدید آوردند. وجود گورستان و قبرهای بیشمار داخل بافت و حاشیه شهر نشان دهنده قدمت بسیار این بافت تاریخی است.
این شهر تاریخی که در فاصله ۶۰ کیلومتری غرب شهرستان رشت قرار دارد، دارای آب و هوای معتدل تابستانی و مرطوب و سرد در فصل زمستان است. ماسوله دارای محلههای ریحانهبر، خانهبر، مسجدبر، کشهسر و اسدمحله است و مکانهای مذهبی این شهر مسجدهای اسد محله، دو خواهران، کشهسر، ریحانهبر، قنبرآباد، صاحبالزمان، تکیه حسینیه، مقبره امامزاده عونبن علی (ع) هستند، ضمن اینکه مجموعه بازار و موزه مردمشناسی بخشی از دیدنیهای ماسوله محسوب میشوند.
بافت ماسوله نیز به صورت پلکانی و منطبق در امتداد شیب کوه رو به جنوب و در طول خطوط توپوگرافی زمین کشیده شده و محلههای اصلی شهر ماسوله حول بازار چهار طبقه شکل گرفتهاند. همجواری ساختمانها در این شهر شاخصترین ویژگی آن است و این همجواری به گونهای است که تمام خانهها زنجیروار و به هم پیوسته هستند.
معماری ماسوله مهمترین جاذبه توریستی این شهر است، خانهها به طرز ماهرانهای به صورت پلکانی بنا شده و بیشتر دو طبقه هستند و سقف یک خانه، حیاط خانه دیگری است که این سبک خانه سازی، سبک معماری در روستاهای ایران در دوران ساسانی است. زیبایی محصور کننده ماسوله شاید بخاطر تلفیق مه و زیبایی منظره باشد که چشمان هر بینندهای را به خود جذب میکند. اختلاف سطح بین بالا و پایین روستا به ۱۲۰ متر میرسد.
لباسهای محلی بافته شده از مواد مختلف و انواع و اقسام شیرینیهای محلی بخشی از سوغاتیها ماسوله است که مسافران و گردشگران میتوانند با خود به شهرهایشان ببرند البته صنایع دستی ماسوله هم زبانزد خاص و عام است، سفالهای رنگینی، گلیم و جورابهای پشمی و ابزارهای فلزی در کنار عروسکهای کاموایی رنگارنگ از دیگر سوغاتیهای است که از این شهر تاریخی میتوان به یادگار برد.
نظر شما