ه گزارش خبرگزاری مهر، علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران با حضور در برنامه تلویزیونی دو نیمه ماه در رابطه با اقدامات، نقطه نظرات و مطالبات پارلمان شهری در بحث پیشگیری و مقابله با شیوع کرونا توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: یکی از اولین نهادهای که نسبت به این موضوع حساسیت نشان داد و تصمیماتی را اتخاذ کرد، شورای شهر تهران بود.
وی با بیان اینکه شورای شهر تهران از هفته اول اسفند ماه تصمیماتی را در این زمینه اتخاذ کرد، افزود: طی یک طرح دو فوریتی شورا این مجوز را داد تا ۴ درصد از اعتبارات شهرداری تهران که در مواقع بحرانی برای عادی سازی شرایط و پیشگیری از حوادث مورد استفاده قرار میگیرد، (حدود ١٠ میلیارد تومان) در بحث مقابله با کرونا هزینه شود.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه شورا در تلاش است تا هماهنگ با ساختار مدیریت بحران ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا اقدامات مناسبی را انجام دهد، عنوان کرد: در رابطه با تصمیماتی که در ستاد ملی یا استانی اتخاذ شده ممکن است تفاوت دیدگاههایی هم وجود داشته باشد البته علاقه مند به رسانهای کردن این تفاوت دیدگاهها نبودیم و تلاش کردیم در قالب مکاتبه و مذاکره مسائل را دنبال کنیم.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه دوشنبه هفته گذشته در همین راستا جلسه هم اندیشی مجازی با اعضای شورای شهر تهران برگزار کردیم، گفت: یک نامه چهار بندی را از طریق شهردار تهران که در جلسات هیأت دولت شرکت میکنند ارسال کردیم که در هیأت دولت و ستاد ملی کرونا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه پیشنهاد تعطیلی بوستانها یکی از بندهای این نامه بود، عنوان کرد: پیشنهاد تعطیلی بوستانها به دلیل نگرانی که نسبت به روز ١٣ فروردین احساس میشد از سوی شورای شهر مطرح شد. از بین ۴ بند مطرح شده صرفاً یک مورد به آنگونه که مد نظر ما بود پیش نرفت که آن هم بحث حمل و نقل عمومی بود.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: استدلالهای مطرح شده از سوی ستاد ملی کرونا این بود که در شرایطی که برخی از از افراد باید در بعضی از مشاغل حاضر شوند نمیتوان حمل و نقل عمومی را به طور کامل تعطیل کرد اما در شهرداری تهران رصد مستمری در حوزههای ریلی و اتوبوس رانی صورت میگیرد تا متناسب با تعداد مسافر اتوبوس و قطارهای شهری را کاهش دهند.
اعطا تاکید کرد: البته در حال حاضر ضدعفونی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران به صورت مستمر در حال انجام است، البته به دلیل کاهش مسافران و فروش بلیت مترو به لحاظ مالی تنگناهای جدی به وجود آمده است، این در حالی است که رقم قابل توجهی هم به دلیل لزوم ضد عفونی به هزینهها اضافه شده است.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه از سال ۶۲ وضعیت مالی شهرداریها بر اساس قانون تغییر کرد و شهرداریها باید به عنوان یک مؤسسه عمومی به روش بنگاهی اداره میشدند، افزود: وضعیت به گونهای پیش رفت که شهرداریها باید به سمت خودکفایی حرکت میکردند، در حال حاضر شهرداری تهران ماهانه هزار تا هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه جاری دارد که از این مبلغ ۴٠٠ میلیارد از محل مالیات بز ارزش افزوده تأمین می شده است. از طرفی حدود ۵۰ درصد درآمدها از محل ساخت سازهاست که در این شرایط به این بخش هم آسیب جدی وارد شده است.
وی ادامه داد: انتظار امروز ما از دولت ایناست که از مبلغ پیش بینی شده در صندوق توسعه ملی ٢٠ درصد از طریق پرداخت مستقیم و ٨٠ درصد از طریق تسهیلات ارزان قیمت در اختیار قرار گیرد که بی حتم شهرداری هم از این مبلغ سهمی دارد که باید به آن اختصاص داده شود زیرا شهرداری تهران ویترین شهرداریهای کشور است.
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به مکاتبات انجام شده در این راستا عنوان کرد: در شهرداری تهران حدود ۱۴۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار هستند و پیش بینی ما این است که حتماً به آن نامه توجه خواهد شد، مطالبه ما از دولت این است که به شهرداری تهران از سوی دولت نگاه ویژه و حمایتی شود.
اعطا در تشریح لزوم تشکیل کمیته هشت نفره نظارت بر عملکرد مدیریت شهری در حوزه کرونا، گفت: بنا نیست نسبت به تصمیمات ساختار حوزه مدیریت بحران متفاوت عمل کنیم اما به دلیل وظیفه نظارتی شورای شهر تهران در شورای شهر این پیشنهاد مطرح شد که کمیتهای برای نظارت بر عملکرد مدیریت شهری شکل بگیرد تا شرایط را رصد کند و پیشنهادهای شورا از جانب این کمیته تدوین و اجرای آن توسط شهرداری پیگیری شود. این کمیته از روز یکشنبه فعالیت خود را آغاز میکند.
وی اضافه کرد: صدور پروانه ساختمانی موضوع جدی برای درآمد شهرداری تهران است و بخش عمدهای از درآمد شهرداری به همین موضوع وابسته است. در دو سال گذشته تلاش کردیم عمده فعالیت این حوزه به شکل الکترونیکی است البته بخشی از مراحل صدور پروانه همچنان به صورت حضوری انجام میشود.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه تأیید نمای ساختمان باید به صورت حضوری انجام شود، گفت: این موضوع از حیث منظر شهری حائز اهمیت است اما در یکی از آخرین مصوبات شورای شهر با موضوع کرونا این بخش از سوی شورای شهر تعهدی و این نوع رفت و آمدها متوقف شد.
وی در خصوص نگرانی شهروندان در مورد پایان زمان معاینه فنی خودروها توضیح داد: محدودیتی برای معاینه فنی اعمال نشده و افرادی که معاینه فنی خودرو آنها به پایان رسیده لازم نیست برای دریافت معاینه فنی خود به مراکز معاینه فنی مراجعه کنند.
نظر شما