۲۰ فروردین ۱۳۹۹، ۱۶:۱۲

معاون استاندار کرمان:

زهکلوت در مسیر سیلاب ساخته شده است

زهکلوت در مسیر سیلاب ساخته شده است

کرمان - معاون استاندار کرمان با اشاره به اینکه زهکلوت در مسیر سیلاب ساخته شده است، گفت: در اثر سیلاب هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت به جنوب استان کرمان وارد شده است.

سید مصطفی آیت‌اللهی موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اقدامات انجام شده در ارتباط با سیل اخیر جنوب کرمان بیان داشت: ابتدای امسال بارش‌های فراوان استان کرمان به ویژه مناطق جنوبی باعث وقوع سیلاب در مناطق جنوبی استان به ویژه کهنوج، رودبار جنوب، قلعه گنج، منطقه شرق استان و … شد.

وی افزود: بر طبق پروتکل‌های مدیریت بحران استان از همان لحظات اول بحران در مناطقی که دچار سیلاب شده بودند حضور یافتیم و کار امداد رسانی به مردم منطقه آغاز شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان گفت: بارش باران و جاری شدن سیلاب موجب مسدود شدن ۲۱۰ راه روستایی در جنوب استان کرمان شد که رفتن به این مناطق سخت بود اما با تلاش راهداری و مجموعه راه و شهرسازی استان مسیرها بازگشایی شد و توانستیم به آنها دسترسی به پیدا کنیم.

آیت‌اللهی موسوی بیان کرد: پس از بازگشایی راه‌ها کار امداد به این مناطق به صورت زمینی و هوایی آغاز شد و نیازهای اولیه مردم این مناطق تأمین و در اختیار آنان گذاشته شد.

سیلاب ۱,۲۰۰ میلیارد تومان خسارت در جنوب کرمان بر جا گذاشت

وی یادآور شد: پس از فروکش کردن سیلاب وارد مناطق سیل‌زده شدیم و خسارات وارد شده از سیل به منازل مسکونی و دارایی‌های مردم برآورد شد و به تهران ارسال کردیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان اظهار داشت: در اثر سیلاب به زیرساخت‌ها خسارات زیادی وارد و برق ۲۱۰ روستا قطع شد که با کمک دستگاه‌های مربوطه و اداره برق در کوتاه‌ترین زمان توانستیم مشکل قطعی برق را حل کنیم همچنین آب ۱۶۸ روستا نیز دچار مشکل شده بود که با تلاش اداره آب به فوریت مرتفع شد.

وی با اشاره به تلاش امدادگران هلال احمر و سپاه در مناطق سیل‌زده استان کرمان گفت: سپاه با توان نیرویی که به منطقه ارسال کرد کار عملیات ترمیم سیل‌بندها، دایک‌های حفاظتی و اقداماتی که برای حفاظت شهرها لازم بود را در دستور کار قرار داد و عملیات اجرایی را آغاز کرد.

موسوی افزود: شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نیز ماشین‌آلات سنگین به مناطق سیل زده برای ترمیم سیل‌بندها اعزام کردند ضمن اینکه ماشین‌آلاتی از استان‌های همجوار هم به استان ارسال شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان ابراز داشت: در اثر سیلاب خسارات زیادی به بخش‌های کشاورزی، راه و ابنیه وارد شد که مجموعاً هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شد و جهت بررسی و تأمین بودجه به تهران ارسال کردیم.

شرایط پایدار در مناطق سیل زده کرمان برقرار است

موسوی گفت: ما پس از وقوع سیلاب در جنوب استان دو جلسه بحران در مناطق آسیب دیده از سیل و ۲ جلسه بحران با حضور استاندار تشکیل دادیم و تقسیم کار و هماهنگی لازم بین دستگاه‌های متولی انجام شد.

وی بیان کرد: دستگاه‌های اجرایی استان بعد از وقوع سیلاب برای کمک به رفع گرفتاری مردم و کاهش آلام آنان به ما کمک کردند از جمله راهداری، راه و شهرسازی، سپاه، بسیج، ارتش، آب، برق، آب و فاضلاب، نیروهای مردمی، شهرداری‌ها، دهداری‌ها، کمیته امداد، بهزیستی، دامپزشکی و … که جای تشکر دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان یادآور شد: توسط دامپزشکی سه هزار و ۵۰۰ رأس دام در این مناطق معدوم سازی، واکسینه و ضد عفونی شدند همچنین توسط سپاه خانه‌های مردم ضد عفونی شد. همچنین در زهکلوت چاه‌های فاضلاب در اثر سیلاب دچار مشکل شده بود که با اعزام دستگاه توانستیم مشکل را مرتفع کنیم.

موسوی افزود: در حال حاضر منطقه در شرایط پایداری قرار دارد و عملیات ساخت واحدهای مسکونی تخریب شده از سیل آغاز شده همچنین کار تعمیر و مرمت بناهای کمتر آسیب دیده نیز در دستور کار قرار داشت که عملیات اجرایی آنها نیز شروع شده است.

شهر زهکلوت در مسیر سیلاب ساخته شده است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان در رابطه با پیشگیری از وقوع سیلاب در این مناطق تصریح کرد: در این مناطق ما فراگیری سیلاب را داریم زیرا روستاهای زیادی در مسیر سیلاب احداث شده‌اند که در حال بررسی برای پیشگیری از سیلاب و وارد آمدن خسارت به این مناطق هستیم.

موسوی بیان داشت: بر طبق توافقات انجام شده سه بند خاکی در بالا دست شهر زهکلوت طراحی شده و اجرای آن آغاز شد ضمن اینکه یکی از بندها در مرحله اتمام قرار دارد همچنین در یکی از بندها ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی را شاهد هستیم و بند سوم هم در حال اجرا است.

موسوی یادآور شد: متأسفانه شهر زهکلوت در مسیر سیلاب ساخته شده که در بالا دست این شهر باید این طرح‌ها اجرا شود ضمن اینکه منابع طبیعی طرح را در دستور کار خود قرار داده است.

وی گفت: در راستای حفاظت از شهرها و روستاهایی که در مسیر سیلاب قرار دارند باید بتوانیم در بالا دست آنها کارهای حفاظتی انجام دهیم. لایه‌روبی رودخانه‌ها و بازگشایی دهانه پل‌هایی که سال‌های متعدد بسته شده‌اند نیز در دستور کار قرار دارد ضمن اینکه اقدامات انجام شده تا این لحظه توانسته حجم خسارت را به حداقل برساند.

کد خبر 4895561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha