به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیمه مرکزی، براساس آمار اعلام شده از سوی بیمه مرکزی که بر مبنای اطلاعات آخرین صورتهای مالی مصوب تا روز نهم فروردینماه ۱۳۹۹ منتشر شده، شرکتهای بیمه ایران، البرز، پارسیان، پاسارگاد، کوثر، ملت و ایران معین از بین شرکتهای بیمه عمومی و ۲ شرکت بیمه اتکایی امین و ایرانیان، مجوز قبولی اتکایی دارند.
بر اساس جدول منتشره از سوی بیمه مرکزی، بیمه ایران با ۲۳ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۲۳۰ میلیون ریال، بیمه آسیا با ۴ میلیون و ۵۶۴ هزار و ۶۹۴ میلیون ریال و بیمه البرز با ۳ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۵۱۱ میلیون ریال بالاترین ظرفیت مجاز قبولی ریسک را در بین شرکتهای بیمه دارا هستند.
این ارقام با ارقام اعلام شده در آمار قبلی بیمه مرکزی که در روز بیست و یکم بهمنماه اعلام شده بود، تغییری نکرده و ثابت بوده است.
براساس این گزارش ظرفیت مجاز نگهداری ریسک بیمه دانا با ۳ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۷۳۸ میلیون ریال اعلام شده که نسبت به دوره قبلی تغییری نداشته است.
بر این اساس، تنها ۷ شرکت بیمه ایران، البرز، پارسیان، پاسارگاد، کوثر، ملت و ایران معین از بین شرکتهای عمومی بیمه و ۲ شرکت اتکایی امین و ایرانیان ظرفیت مجاز قبولی اتکایی دارند و سایر شرکتها مجوزی برای قبولی اتکایی ندارند. در گزارش جدید بیمه مرکزی، بیمه کوثر شرکت جدیدی است که به جمع دارندگان مجوز قبولی اتکایی پیوسته است.
بر این اساس بیمه ایران ۱۱ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۶۱۵ میلیون ریال ظرفیت مجاز قبولی اتکایی دارد. بعد از این شرکت، بیمه البرز با یک میلیون و ۸۷۴ هزار و ۲۵۶ میلیون ریال، بیمه پارسیان با یک میلیون و ۳۲۸ هزار و ۶۹۲ میلیون ریال و بیمه پاسارگاد با یک میلیون و ۱۳۸ هزار و ۱۸۱ میلیون ریال قرار دارند. ظرفیت مجاز قبولی اتکایی بیمه کوثر ۸۴۵ هزار و ۴۱۳ میلیون ریال، بیمه ملت ۷۲۳ هزار و ۵۷۱ میلیون ریال و بیمه ایران معین نیز ۴۷۸ هزار و ۵۸۵ میلیون ریال اعلام شده است.
از سوی دیگر ظرفیت مجاز برای قبولی اتکایی بیمه اتکایی امین یک میلیون و ۲۳۷ هزار و ۷۷۲ میلیون ریال و بیمه اتکایی ایرانیان ۸۷۳ هزار و ۲۶۴ میلیون ریال اعلام شده است. در گزارش قبلی بیمه مرکزی، ظرفیت مجاز قبولی اتکایی بیمه اتکایی ایرانیان، ۷۲۸ هزار و ۳۶۷ میلیون ریال اعلام شده بود که در این گزارش افزایش پیدا کرده است.
بر اساس آمار بیمه مرکزی، ظرفیت مجاز قبولی اتکایی در قرارداد برای بیمه ایران ۴۶۵ هزار و ۹۰۵ میلیون ریال، برای بیمه البرز ۷۴ هزار و ۹۷۰ میلیون ریال، برای بیمه پارسیان ۵۳ هزار و ۱۴۸ میلیون ریال، برای بیمه پاسارگاد ۴۵ هزار و ۵۲۷ میلیون ریال، برای بیمه کوثر ۳۳ هزار و ۸۱۷ میلیون ریال، برای بیمه ملت ۲۸ هزار و ۹۴۳ میلیون ریال و برای بیمه ایران معین ۱۹ هزار و ۱۴۳ میلیون ریال است.
از سوی دیگر، با توجه به مصوبه شورای عالی بیمه، پروانه فعالیت شرکت بیمه توسعه در رشتههای بیمه خودرو و زندگی ابطال و در خصوص سایر رشتهها تعلیق شده است.
بیمه مرکزی اعلام کرده که جدول بالا مطابق با آئین نامه نحوه نظارت بر امور بیمههای اتکایی مؤسسات بیمه مستقیم و مکمل آن (شماره ۵۵ و ۵۵.۱) و ضوابط اجرایی ماده ۲۰ آئین نامه شماره ۴۰.۵ مصوب شورای عالی بیمه تهیه و بروز رسانی شده است. بدین ترتیب تا زمان اعمال تغییرات آتی نصابهای فوق ملاک عمل هستند.
نحوه محاسبه ظرفیت مجاز قبولی اتکایی و قبولی در قرارداد براساس مفاد مندرج در بند ۴ ضوابط اجرایی ماده ۲۰ آئین نامه شماره ۴۰.۵ به شرح ذیل است:
قبولی اتکایی: ۵۰ درصد ظرفیت مجاز نگهداری
قبولی در قرارداد: ۲ درصد ظرفیت مجاز نگهداری
نهاد ناظر بیمهای کشور از بیمهگذاران درخواست کرده علاوه بر مدنظر قراردادن ظرفیت مجاز نگهداری ریسک، به سطح توانگری مالی شرکتهای بیمه که توسط بیمه مرکزی تأیید و اطلاعرسانی شده نیز به عنوان یکی از معیارهای اصلی در قراردادهای خود توجه کنند.
نظر شما