به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هیل، از میان این هفتاد واکسن، سه واکسن به مرحله آزمایش انسانی رسیدهاند. یکی از این واکسنها که با سرعت بیشتری نسبت به نمونههای مشابه در حال توسعه است، در مؤسسه زیست فناوری پکن ابداع شده است. شرکت سن سینوی هنگ کنگ هم توانسته دومین مرحله از آزمایش واکسن خود را بر روی انسانها با موفقیت پشت سر بگذارد.
دو شرکت داروساز آمریکایی Inovio و Moderna هم توانستهاند واکسن مشترک خود را به طور آزمایشی بر روی انسانها آزمایش کنند.
اگر چه تولید واکسن برای درمان بیماریهای مختلف معمولاً بین ۱۰ تا ۱۵ سال طول میکشد، اما با توجه به شیوع گسترده بیماری کرونا و ضرورت درمان سریع آن شرکتهای داروسازی و زیست فناوری به فعالیتهای خود در این زمینه سرعت بخشیدهاند و انتظار میرود اولین واکسنهای درمان کرونا در ابتدای سال آینده میلادی در دسترس قرار بگیرند.
در همین راستا برخی مراحل آزمایش واکسنهای ضد کرونا حذف شدهاند. به عنوان مثال، Inovio و Moderna با جلب موافقت مقامهای آمریکایی واکسن ضد کرونای خود را بر روی حیوانات آزمایش نکرده و این کار را به طور مستقیم بر روی انسانها انجام میدهند.
برخی محققان دانشگاه آکسفورد نیز که در زمینه تولید واکسن ضد کرونا فعالیت میکنند، امیدوارند با حذف برخی مراحل آزمایش حیوانی تا اواخر پاییز امسال آن را برای استفاده عمومی آماده کنند.
نظر شما