۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۸:۴۵

در نامه‌ای خطاب به مردم مطرح شد

توکلی: می‌خواهند به اسم مشارکت عمومی،دارایی ملت را به تاراج ببرند

توکلی: می‌خواهند به اسم مشارکت عمومی،دارایی ملت را به تاراج ببرند

رئیس هیأت‌مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت با اشاره به لایحه مشارکت عمومی-خصوصی تاکید کرد: می‌خواهند به اسم مشارکت عمومی - خصوصی تمامی دارایی‌های ملت را به تاراج بدهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد توکلی، رئیس هیأت‌مدیره سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مردم ایران، با اشاره به لایحه مشارکت عمومی- خصوصی گفت: می‌خواهند به اسم مشارکت عمومی-خصوصی تمامی دارایی‌های ملت را اعم از مدارس، بیمارستانها، ورزشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و … همه را چه در حال کار یا تکمیل شده یا نیمه کاره را به تاراج بدهند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نامه سرگشاده خطاب به ملت ایران نوشت: دلسوزان ملک و ملت به داد ایران برسید.

متن نامه به این شرح است:

۱-پ س از چپاول اموال ملت به اسم خصوصی سازی حالا می‌خواهند به اسم مشارکت عمومی- خصوصی تمامی دارایی‌های ملت را اعم از مدارس، بیمارستانها، ورزشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و … همه را چه در حال کار یا تکمیل شده یا نیمه کاره را به تاراج بدهند.

۲- ساز و کار هم بسیار فساد آفرین است. زیرا تصمیم‌گیری درباره انتخاب طرح قابل فروش، قیمت گذاری، انتخاب خریدار، شرایط نقد و اقساط به عهده ۶ نفر است که در عمل وزیر در مرکز و مدیرکل در استان‌ها تصمیم گیر نهایی است.

۳- منبع خرید از طریق وام بانکی با ضمانت دولت برای به اصطلاح خریدار تأمین می‌شود و وزیر یا مدیرکل می‌تواند ۸۰ درصد برای مناطق محروم و ۵۰ درصد برای دیگر مناطق تخفیف دهد.

۴- مجلس نمی‌تواند از اصل ۸۵ در اینجا استفاده کند. این اصل برای قوانینی است که قابلیت آزمایش داشته باشند نه قانونی که بر اساس آن اموال ملت به اسم فروش از ید دولت خارج می‌شود. فروش مال که آزمایشی نمی‌شود.

۵- مجلس دهم این خیانت بزرگ تصویب لایحه مشارکت عمومی- خصوصی را مرتکب نشود. بی شک جوانان غیور عدالت خواه و مردم وطن دوست و انقلابیون کشور، اجازه چنین خیانتی را به کسی نمی‌دهند.

بررسی لایحه مشارکت عمومی - خصوصی که بعضاً از آن به عنوان خصوصی سازی دوم یاد می‌شود در دستور کار مجلس قرار گرفته است.

دولت و بعضی نمایندگان مجلس تلاش می‌کنند این لایحه بدون طی روال معمول بررسی و تصویب طرح‌ها در قالب اصل ۸۵ و بدون نیاز به طرح و بحث در صحن مجلس تصویب شود.

بر این اساس، یکی از مهم‌ترین قوانین سال‌های اخیر کشور در فرآیندی غیرشفاف و مبهم تصویب شده و علاوه بر آن بخش مهمی از نقاط عطف این قانون مسکوت گذاشته شده و به آئین‌نامه‌های اجرایی حواله شده که با این شیوه تصویب عملاً تصمیم‌گیری درباره این نقاط عطف عملاً در اختیار بخش کوچکی از دولت قرار خواهد گرفت.

اهمیت این مساله بیشتر درک می‌شود اگر بدانیم گروه کارشناسی اصلی سازمان برنامه و بودجه که روی این موضوع تسلط کافی داشته و برای مدت قابل توجهی در کمیسیون اصلی بررسی کننده به همراه کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس به بررسی و تنظیم این لایحه مهم و سرنوشت‌ساز کمک می‌کردند به صورت ناگهانی به جای دیگری منتقل شده و گروه جدیدی جایگزین آنها شدند.

با این تغییر و با مشارکت فعال یکی از اعضای کمیسیون عمران، عملاً طرحی که نظرات کارشناسی به میزان قابل توجهی در آن لحاظ شده بود کنار گذاشته شد و متن جدیدی تنظیم شد که ابهامات زیادی در آن وجود دارد و به گفته بعضی اعضای کمیسیون عمران مجلس حتی فرآیند صحیح رأی‌گیری و تصویب در کمیسیون را نیز طی نکرده است.

در عین حال، همانطور که اشاره شد موارد مهمی در این متن مسکوت گذاشته شده و به آئین‌نامه اجرایی احاله شده است که به نظر می‌رسد وظیفه نوشتن آئین‌نامه نیز بر عهده همین گروه کوچک ۶ نفره قرار بگیرد و عملاً بدون رعایت فرآیند طبیعی و شفاف درباره قانونی که حد و مرز توزیع امکانات و امتیازات طرح‌های عمرانی را تعیین می‌کند و ظرفیت تبدیل شد به یک ماشین بزرگ توزیع رانت را دارد، به طور کامل در ید اختیار این افراد معدود قرار می‌گیرد.

کد خبر 4911481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • abed IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      سلام جناب آقای توکلی متاسفانه این رویه هست و لی مجلس باید هوشیار باشد که نتایج خصوصی سازی اول را که دیده دوباره تن به این تاراج ندهد
    • IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      گروه کوچک 6نفره، نباید به 82میلیون خیانت کنند!
    • سيدمرتضي ناصريان IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      لطفا متني كه به عنوان قانون قرار است نهايي شود در معرض نظر و بحث قرار گيرد. الان نمي دانيم ايرادات آقاي دكتر توكلي به چه متني مي باشد.
    • ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      تاوقتیکه در اجرای قوانین جدی نیستیم،هر روز شاهد این مسایل هستیم.بخور بخور وقتی مزه بکنه،ول نمیکنن.
    • ايراني IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      اين حرفش كاملا درست هست.
    • ترسو IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      آقای توکلی هشیاری شما قابل تقدیر است فریاد بزنید اموال این مردم دارد غارت می شود و به یغما می رود مملکت نابود می شود دارند چپاول می کنند مردم بیدار شوید !!!
    • علی IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      این دولت ضد مردمی و مجلس دست در دست هم تا پایان حکومتشان مملکت را به خاک سیاه می نشانند
    • IR ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      علی برکت
    • خوری IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      آقای توکلی شش ماه یک بار اظهار نظر می کنند . سر بزنگاه کمی دیر !
    • سيدمرتضي ناصريان IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      بنده به عنوان فردي كه هم در تدوين چارچوب قراردادهاي مشاركت عمومي - خصوصي مسئوليت داشته ام و هم در تهيه لايحه مذكورهمكاري داشته ام و مسئوليت شغلي بنده هم مرتبط با اين موضوع است با هشدار كلي فوق مخالفم
    • محمدرضا FR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      خدایا کسی رو برای یاری این ملت چپاول شده و مستضعف بفرست
    • ناشناس IR ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      دراین یک سال پایانی عمر دولت تدبیر و امید نهادهای نظارتی کانقلابی باید خیلی مراقب باشند تا خدای نکرده اموال بیت المال به تاراج نرود
    • IR ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      نفرین برتصویب کنندگان این طرح وهرکس که بخواهد اموال عمومی را به یغما ببرد( این یک نوع چپاول غیر مستقیم و زد وبند است).
    • IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      خوش بحال ایرانیها! چقدر در کشور شفافیت داریم! نماینده ها فقط حرف میزنند، نه سئوالی از مسئولین دارند و نه استیضاحی. مقامات بالاتر هم بیخیالند و رسانه ها هم فقط بلندگو شده اند.
    • مهرداد IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
      0 0
      این جناب توکلی رئیس سازمان بازنشسته گان خودش بگوید چه گلی به سر بازنشستگان زده چه دفاعی از بازنشستگان تامین اجتماعی کرده 60درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حد اقل بگیر هستند یعنی مستمری 1.6 تعجب نکنید
    • میهمان IR ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
      0 0
      اقتصاد دانان و فعالین اقتصادی حوزه مقاومت کجا هستند و چطور 6 نفر چنین قدرتی دارند که مجلس هم نمی تواند مانع شود و فرضا در این نامه سرگشاده مردمی که امکان خواندن آنرا یافتند چه بکنند