به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر فانی، وزیر اسبق آموزش و پرورش و عضو شورای عالی آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی پرسشگر که شب گذشته پیرامون تکریم مقام معلم روی آنتن رفت، درباره اینکه «آیا شیوه فعلی تقدیر از معلمان سازنده است؟» به روی آنتن شبکه آموزش سیما رفت در ابتدا چند پیش فرض مطرح کرد و گفت: آموزش و پرورش دیربازده است و دولت ها به دنبال کارهای زودبازده هستند. بنابراین آموزش و پرورش در اولویت نبوده و نیست.
وی افزود: دوم آنکه آموزش و پرورش از دید کسانی که بودجه در اختیارشان است و باید به این دستگاه مهم توجه بیشتری کنند، کوچک دیده می شود. سازمان برنامه و بودجه، مقامات ذی نفوذ برای تخصیص اعتبار از این جمله هستند.
فانی با بیان اینکه وقتی آموزش و پرورش کوچک دیده می شود این تصور به وجود می آید که می توان آن را با بودجه کم اداره و امور آموزشی و پرورشی را در فضاهای غیراستاندارد ارائه کرد گفت: به یک اصل قائلم و آن این است که معلم رکن اصلی و اساسی آموزش است و لازمه تحول در آموزش و پرورش، تحول در نیروی انسانی آن است.
وزیر اسبق آموزش و پرورش افزود: معلم باانگیزه و با توان حرفه ای، لازمه تحول است. اگر چنین معلمانی داشته باشیم می توانیم به تحول در آموزش و پرورش امیدوار باشیم. یک بار حرفی را به زبان می آوریم و یک بار هم به حرفی اعتقاد پیدا می کنیم. من چنین اعتقادی را در مسئولان نمی بینم.
وی افزود: در دولت یازدهم، بخش بهداشت و درمان چون زودبازده است و تاثیر آن سریع قابل مشاهده است مورد توجه واقع شد. اما آموزش و پرورش دیربازده است و اگر به خوبی اداره شود، تاثیر آن ۲۰ سال بعد دیده می شود. دولت ها به دنبال رای هستند. باید به داد آموزش و پرورش رسید. در دوران کرونا معلمان خوش درخشیدند و همین جا از همه آنها قدردانی کرده و دستشان را می بوسم.
فانی تاکید کرد: افزایش انگیزه و توان حرفه ای معلم باید در اولویت باشد که نیست. سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی و درآمد ناخالص ملی باید معقول باشد؛ اکنون سهم آموزش و پرورش کشور ما از جی. دی.پی ۲ درصد است در حالی که در دنیا به طور میانگین ۴ تا ۵ درصد است. همین را هم از نمایندگان مجلس خواستم که مصوب کنند سهم آموزش و پرورش از جی.دی.پی سالانه نیم درصد اضافه شود تا در پایان برنامه به میانگین جهانی برسد. اگر دنبال تحول هستیم باید به معلم توجه کنیم؛ معیشت، منزلت و هویت او.
نظر شما