خبرگزاری مهر، گروه استانها- اعظم محبی: بارها خواندهایم و شنیدهایم که معلمی شغل نیست و عشق است، عشقی که همچون باران بر کویر خشک اذهان می بارد و سرفصل تعلیم و تربیت و الفبای هستی با آن آغاز میشود.
معلمان با رغبت خاطر شهد شیرین علم را به کام دانش آموزان ریخته و آهنگ زندگی را به شور در میآورند و با لبخندِ شیرین خود لحظات نابی را برای تشنگان علم و دانش خلق میکنند.
هفته معلم امسال متفاوت با سالهای گذشته است، کرونا مدارس را تعطیل کرده و تبریکات و دلتنگیهای دو طرفه معلمان و دانش آموزان در فضای مجازی ردوبدل میشود.
هرچند که بیش از دو ماه است که مدارس تعطیل شده اما آموزش تعطیل نشده و معلمان در فضای مجازی و از راه دور امر تعلیم و تربیت دانش آموزان را پیگیری میکنند. این آموزشها در گلستان علیرغم کمبودها و کاستیها با قوت خود در جریان دارد و معلمان با شیوههای مختلف سعی میکنند تا تحصیل دانشآموزان با خلل روبرو نشود.
آموزش خانه به خانه
یکی از معلمان فداکار گلستانی، «آمنه کوهستانی» که در پایه اول آموزشگاه استثنایی امید شهرستان آزادشهر مشغول به فعالیت است.
وی روش آموزش خانه به خانه را برای جبران عقبماندگی دانش آموزان انتخاب کرده است.
کوهستانی پس از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس برای برقراری عدالت آموزشی، با حفظ پروتکلهای بهداشتی کلاس درس را به خانه دانش آموزانش برد.
وی که از سال ۹۸ به صورت حق التدریسی در آموزش و پرورش مشغول خدمت شده در پایه اول مدرسه استثنایی دارای ۶ دانشآموز پسر و دو شاگرد دختر است که از مجموع این هشت دانشآموز، تنها دو نفر امکان استفاده از گوشی هوشمند را دارند و بقیه یا تلفن همراه ساده داشته و یا فاقد تلفن هستند.
کوهستانی پس از آنکه تدریس و تکالیف دو دانشآموز دارای گوشی هوشمند را در نرم افزار شاد مشخص میکند به صورت تلفنی به سراغ دانش آموزان دارای گوشی ساده میرود تا تکالیف و دروس لازم را از طریق تماس تلفنی به آنها آموزش دهد و سپس راهی خانه دانش آموزان فاقد تلفن همراه میشود.
دانش آموزان کوهستانی در روستاهای قزلجه، جلال آباد و سازمان یزدانی مرزبان زندگی میکنند که وی به همراه همسرش به خانه آنها میرود.
این معلم آزادشهری گفت که به دلیل محدود بودن فضای خانه برخی از دانش آموزان و برای تمرکز کامل آنها مجبور است برخی مواقع کار تدریس را در داخل خودرو انجام دهد.
پاسخ معلم به دلتنگی دانشآموز
بهاره کرامت لو هم معلم دبستان استثنایی قرق است که به دنبال بی قراری و دلتنگی شاگردش «طه اصفهانکلاته» به دیدن وی رفته و با آموزش کوتاه، روزهای مدرسه را برای وی تداعی کرد.
فداکاری زوج گنبدی
یک زوج گنبدی هم دانش آموزان خود را بعد از شیوع کرونا، تنها نگذاشته و با پیمودن مسافت ۹۰ کیلومتری برای رفع مشکلات درسی آنها راهی روستای اوزینبوغاز بخش داشلیبرون میشوند.
نداشتن تلفن همراه هوشمند و نبود پوشش اینترنت قوی در کنار عشق و علاقه خدمت به دانش آموزان محروم و عشایر سبب میشود «محمدحسن رئوفی» و همسرش «فاطمه انوری پور» سختی راه را تحمل کرده و به آموزش دانشآموزان همت بگمارند.
آقای رئوفی پایههای چهارم، پنجم و ششم و همسر وی پیش دبستانی و پایههای اول، دوم و سوم را تدریس میکنند.
۱۶ هزار دانش آموزش عشایری در گلستان تحصیل میکنند که با همت معلمان امر آموزش آنها ادامه دارد رئوفی که ۱۲ سال سابقه تدریس دارد، گفت: از مجموع ۲۷ دانشآموز این مدرسه ۱۸ نفر دسترسی به فضای مجازی دارند و برای کسانی که از طریق بستههای آموزشی دروس را فرا میگیرند، هفتهای یک روز کلاس حضوری برای رفع اشکال در فضای باز حیاط مدرسه برگزار میشود.
این زوج، با این اقدام علاوه بر نشاندن لبخند امید بر لب دانش آموزان، درس ایثار و فداکاری را در وجود این کودکان نهادینه میکنند.
۱۶ هزار دانشآموز عشایری
در خصوص دانش آموزان عشایری و روند تحصیل آنها با مدیر آموزش و پرورش عشایر گلستان گفتگو کردیم، علیرضا یازرلو به خبرنگار مهر گفت: گلستان ۱۶ هزار دانشآموز عشایری دارد که در چهار منطقه گمیشان، داشلی برون گنبدکاووس، کلاله و مراوه تپه تحصیل میکنند.
وی با بیان اینکه هزار و ۱۰۰ معلم امر آموزش این دانش آموزان را به عهده دارند، افزود: ۹ هزار دانشآموز در مقطع ابتدایی و بقیه دانش آموزان در مقطع متوسطه مشغول به تحصیل هستند.
یازرلو با بیان اینکه روند آموزش این دانش آموزان متوقف نشده است، گفت: به دلیل اینکه عشایر استان متمرکز بوده و کوچ رو نیستند، ۹۰ درصد دانش آموزان به پوشش اینترنتی و تلویزیون دسترسی دارند و آموزش و آنها از این طریق انجام میشود.
مدیر آموزش و پرورش عشایری گلستان بیان کرد: اما ۱۰ درصدی که تحت پوشش فضای مجازی نبوده هم با ایثار معلمان از آموزش محروم نماندهاند.
یازرلو گفت که بستهها و جزوات آموزشی توسط راهبران و معلمان بین دانش آموزان این مناطق توزیع و در فضای باز حیاط مدرسه و یا در دشت و مرتع و با فاصله گذاری، تدریس و رفع اشکال انجام میشود.
وی تصریح کرد: به دلیل اینکه آموزش در منطقه عشایری با دیگر اماکن متفاوت است، همیشه به معلمان عشایری میگوئیم که المپیکی عمل کنند؛ یعنی حداکثر تلاش خود را کرده و به دلیل اینکه در اینجا ممکن است سیل و طوفانی اتفاق بیفتد، به گونهای به بچهها آموزش دهند که یک گام جلوتر از مدارس دیگر باشند لذا همیشه قسمت عمده کتاب تا پایان سال تدریس میشود.
استفاده از روشها نوین
«سوسن سهرابی» معلم ابتدایی در گرگان است. وی ۲۸ سال سابقه تدریس داشته و از همان ابتدای تعطیلات مدارس، آموزش در فضای مجازی را آغاز کرده است.
وی که در مدرسه هاجر گرگان تدریس میکند، به خبرنگار مهر گفت: با ادامه تعطیلات تصمیم گرفتم که با ساختن کلیپهای آموزش با نرم افزار مخصوص و استفاده از سایر ابزارها مشکلات دانش آموزان را حل کنم.
سهرابی با بیان اینکه ۴۰ شاگرد داشته و همگی در سامانه شاد حضور دارند، تصریح کرد: در زمان عادی، تدریس اغلب به چند ساعت تدریس در کلاس محدود میشد اما اکنون همه ساعته آموزش برقرار است و حتی با تماس تلفنی پیگیر کسانی که مشکل داشته و چند ساعت در این فضا فعالیت ندارند، هم هستم.
وی با تأکید بر اینکه سعی میکنم از شیوههای خلاقانه و نوین در تدریس استفاده کنم، بیان کرد: در روز معلم هم با یک نرم افزار تصویری با دانش آموزان صحبت کرده و همه ذوق زده شده بودند و همچنین قرار است که برای والدین یک جلسه طرح فراگیر (آموزش خانواده) برگزار کنم.
وی که خود را نماینده معلمان فداکار گلستان معرفی میکند، گفت که دبیران با حداقل امکانات، یخچال و کمد منزل خود را تبدیل به تخته وایت برد کرده و از آن برای آموزش دانش آموزان استفاده میکنند.
محمدعلی تیموری و همسرش که مدرس معلم ریاضی در گرگان هستند هم محیط خانه را به کلاس تبدیل کرده و با فیلم و صوت و عکس امر آموزش را انجام میدهند.
تیموری گفت که یکی از اثربخش صحنههای آموزش دیدار چهره به چهره با دانش آموزان است که ما اکنون از آن بی بهره هستیم و سعی میکنیم با آموزش مجازی آن را برطرف کنیم.
فرهنگیان در حوادث مختلف کشور وارد شده که نمونههای فداکاری این جهادگران در جبهه جنگ، سیل، و غیره مشهود است، آنها در روزهای کرونایی علاوه بر دوختن ماسک و گان، به صورت خودجوش در آموزش در فضای مجازی وارد شده که این امر همچنان ادامه دارد.
گلستان ۲۲ هزار معلم دارد و مواردی که در این مجال گفته شده گوشهای از عشق معلمان این مرزوبوم است.
نظر شما