به گزارش خبرگزاری مهر، حجج الاسلام محمد پویا مفرد و حسین میرعماد دو تن از کارشناسان مذهبی با حضور در ویژه برنامه جرعهای از ماه درباره اهمیت لقمه حلال در استجابت دعا گفتگو کردند.
حجت الاسلام پویا مفرد با اشاره به نقش کلیدی لقمه حلال در استجابت دعا گفت: امروزه یکی از موانع استجابت دعاهای مردم حلال نبودن لقمه هاست، گرچه ممکن است افراد حرام خور حرفهای هم نباشند اما یک رگههایی از حرام در اموال وجود دارد و تا لقمه حلال نشود دعا هم مستجاب نمیشود.
وی افزود: لقمه حرام به شدت خطرناک است تا جایی که میتواند انسان مسلمان و اهل قرآن را مقابل امام معصوم قرار دهد و حتی او را به قتل برساند، کما اینکه امام حسین (علیه السلام) هم دلیل تأثیر نکردن سخنانش در لشکر عمر بن سعد را پر شدن شکم آنها از لقمه حرام عنوان کردند.
حجت الاسلام پویا مفرد اظهارکرد: متأسفانه کسب لقمه حلال به خاطر تصمیمات غلط و سهل انگاری و بی برنامگیها به شدت سخت شده و لقمهها حرام شده اند، درحالی که این وضع در شأن جامعه اسلامی نیست و باید به سمتی سوق داده شود که به لقمه حلال منتهی شود.
در ادامه ویژه برنامه جرعهای از ماه حجت الاسلام میرعماد گفت: اگر کسی لقمه حرامی بخورد و بدنش از این غذا قوت پیدا کند و با همین نیرو مشغول دعا شود معلوم است که دعایش مستجاب نخواهد شد.
وی پاکیزه کردن غذا از حرام را از شروط استجابت دعا خواند و گفت: اگر هیچ یک از مستحبات را انجام ندهیم اما در عین حال فقط به دنبال کسب لقمه حلال باشیم به تعبیر پیامبر (ص) افضل عبادات را انجام داده ایم.
این کارشناس مذهبی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) در این باره بیان کرد: حضرت فرمودند: عبادت هفتاد جز دارد و با فضیلت ترین عبادات، طالب لقمه حلال بودن است."
حجت الاسلام میرعماد میگوید: ریشه بسیاری از خوبیها در جامعه لقمه حلال است همانطور که ریشه بسیاری از پلیدیها و زشتیها هم لقمه حرام است تا اندازهای که حرام خواری انسان را مقابل حجت خدا قرار میدهد ولو اینکه بداند او حق و پسر پیامبر (ص) است.
وی افزود: کسب حرام پیامدهای زیان بار مختلفی دارد و نسل و فرزندان را خراب میکند و موجب باطل شدن عباداتی مانند نماز و روزه و حج و زکات میشود. کسانی که به دنبال استقامت و پایداری در دینداری و عبادات خود و یاری به امام زمان (علیه السلام) هستند باید دنبال رزق حلال باشند و غذا و اموال خود را حلال کنند.
حجت الاسلام میرعماد بیان کرد: خوب است که در این ماه مبارک اگر مالی از غیر به اموالمان وارد شده و لقمههایمان شبهه ناک و یا حرام است آن را از زندگیهایمان حذف کنیم و از صاحبان مال حلالیت بطلبیم.
نظر شما