۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۰۱

تینو صالحی در گفتگو با مهر:

پای «تختی» به تئاتر هم باز شد/ بررسی قهرمان‌کشی به شیوه تعاملی

پای «تختی» به تئاتر هم باز شد/ بررسی قهرمان‌کشی به شیوه تعاملی

تینو صالحی از اجرای نمایش «تختی» در سال ۹۹ که به مفهوم محبوب کشی مشاهیر می‌پردازد، خبر داد.

تینو صالحی بازیگر و کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برنامه های پیش رو گفت: من پیش از عید و قبل از تعطیلی تماشاخانه ها به عنوان بازیگر در ۲ نمایش «اپرای ۹۰» به کارگردانی عباس عبدالله زاده و «ماسک» به کارگردانی بهزاد اقطاعی حضور داشتم که متاسفانه اجرای «اپرای ۹۰» تنها یک هفته دوام داشت و بعد از آن به علت بحران کرونا متوقف شد. چند اجرای پایانی «ماسک» هم به دلیل همین مساله ناتمام ماند.

وی ادامه داد: برای سال جدید هم صحبت هایی برای اجرا داشتم که فعلا به تعویق افتاده است. با تماشاخانه ایرانشهر برای اجرای نمایش «تختی» در سال ۹۹ صحبت کرده بودم و قرار بود زمان اجرا را به من اعلام کنند که متاسفانه با این بحران مواجه شدیم.

صالحی درباره ویژگی های این نمایش توضیح داد: «تختی» درباره بخشی از زندگی غلامرضا تختی است اما اثری زندگی نامه ای نیست و تاکیدی روی تاریخ نگاری ندارد. تمام اتفاقات نمایش از شب تا صبح روزی که تختی در اتاق هتل دست به خودکشی زد، می گذرد و در این فاصله در تخیلاتش افراد مختلفی که در زندگی اش تاثیرگذار بودند به سراغش می‌آیند.

کارگردان نمایش «ترنج» تصریح کرد: تم اصلی این نمایشنامه قهرمان کشی و محبوب کشی مشاهیر به دست مردمی است که در زندگی خصوصی آنها تجسس می کنند. البته مطمئنا منظورم پرداختن به حواشی زندگی افراد زرد و کسانی که خودشان علاقه مند به ایجاد حاشیه درباره زندگی شخصی شان هستند، نیست. این نمایش اثری تعاملی است که با مشارکت تماشاگران جلو می رود و مسایلی نظیر اینکه مردم چقدر مجاز هستند وارد زندگی خصوصی افراد شناخته شده بشوند با مخاطبان به اشتراک گذاشته می شود. من به عنوان کارگردان نمایش این مسائل را مطرح می کنم اما قرار نیست قضاوت کنم.

وی در پایان درباره تلاش هایی که برای اجرای این نمایش داشته است، عنوان کرد: اولین درخواست من برای اجرای «تختی» به یک سال و نیم قبل باز می گردد که شهرام کرمی مدیرکل سابق هنرهای نمایشی من را برای اجرا در تالار حافظ به بنیاد رودکی معرفی کرد اما بنیاد رودکی سیستم اداری بسیار پیچیده و هر بخش برای خودش قانون جداگانه ای دارد از همین رو به نظر می رسد اصلا نامه درخواست من به دست مدیرعامل بنیاد رودکی نرسیده است و با وجود پیگیری هایی که کردم نتوانستم به نتیجه برسم به همین دلیل با تماشاخانه ایرانشهر وارد مذاکره شدم و اوایل سال ۹۸ برای اجرا در سال ۹۹ درخواست دادم که البته با شرایط پیش آمده مشخص نیست که کی بتوانم این اثر نمایشی را به صحنه ببرم.

کد خبر 4922845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha