به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین علی خراسانی اظهار کرد: پروژه دایره المعارف قرآن کریم از پروژههای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یکی از بزرگترین و مهمترین پروژههای قرآنی در حال انجام در سطح کشور است.
وی با بیان این که بیش از ۲۰ سال است که پروژه دایره المعارف قرآن کریم شروع شده و تا اکنون ۱۶ جلد از این پروژه منتشر شده است، گفت: این کار با معیارها، استانداردها و معیارهای شناخته شده دایره المعارفی در کشور، در حال تدوین میباشد که بر اساس حروف الفبا انجام شده و به زبان فارسی است.
مدیر گروه دایره المعارف های قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی تصریح کرد: نثر این کتاب بصورت دایره المعارفی و معیار است و تلاش شده که مقالات ویژگی جامعیت را داشته باشد و مشتمل بر منابع دسته اول و معتبر بوده و در عین حال، مختصر باشد.
وی افزود: دایره المعارف قرآن کریم حدود ۳ هزار موضوع اعم از معارف، مفاهیم و اعلام قرآن را در بر دارد؛ این اعلام شامل اعلام مصور و اعلام غیر مصور بوده و در قالب ۶ بخش علمی در حال انجام است.
حجت الاسلام والمسلمین خراسانی با بیان این که در همه بخشهای این دایره المعارف از افراد متخصص در این موضوع استفاده میکنیم و همه مقالات قرانی است، اظهار داشت: در بخشهای فلسفه و کلام، عرفان و اخلاق، ادیان، فقه و حقوق، اعلام و تاریخ، معارف، مفاهیم و همچنین بخش علوم قرآنی مقالات بعد از تأیید و تصویب آماده برای نشر میشود.
وی گفت: تا به حال ۱۶ جلد از دایره المعارف قرآن کریم منتشر شده و به زودی جلد ۱۷ این دایره المعارف که از حرف «ص» شروع میشود تا حرف «ط» میباشد که به زودی منتشر خواهد شد.
مدیر گروه دایره المعارف های قرآنی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی تصریح کرد: بخشی از این مداخل که در جلد ۱۷ دایره المعارف قرآن کریم استفاده شده، اعم از صادق (از اسماً و صفات الهی)، صالحان، صبر، صحابه، صلح، صدیقین، صلح، صلوات و… مهمترین مداخلی است که در این جلد وجود دارد و جلد ۱۷ مشتمل بر ۶۷ مدخل اصلی و مقاله است.
وی با اشاره به انتشار سالانه یک جلد از دایره المعارف قرآن کریم خاطرنشان کرد: این دایره المعارف در بوستان کتاب منتشر میشود و بحمدالله از اولین جلد این دایره المعارف که در سال ۱۳۸۱ منتشر شد، تا کنون به همت پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم توانستیم هر سال یک جلد از این دایره المعارف منتشر شده است.
نظر شما