۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۳۷

در اقدامی مداخله جویانه؛

«پمپئو» از خط قرمز چین گذشت!

«پمپئو» از خط قرمز چین گذشت!

وزیر خارجه آمریکا با دستاویز قرار دادن حق آزادی رسانه‌ها، چین را به تضعیف حق خودمختاری هنگ کنگ متهم کرد و مدعی شد تداوم این روند، واشنگتن را به ارزیابی وضعیت حکومتی این منطقه وا خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با این ادعا که چین در امور خبرنگاران آمریکایی مستقر در هنگ کنگ مداخله می‌کند؛ هشدار داد هر اقدامی که به زعم وی حق خودمختاری این منطقه را تضعیف کند؛ ارزیابی واشنگتن از وضعیت (حاکمیت) هنگ کنگ را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

گفتنی است انگلیس در سال ۱۹۹۷، هنگ کنگ را به چین بازگرداند و این منطقه از آن پس، تحت نظارت دولت مرکزی پکن، از درجه بالایی از خودمختاری برخوردار است.

پیشتر پمپئو گفته بود ارزیابی این مسئله که آیا چین به حد کفایت به هنگ کنگ، اختیار عمل می‌دهد به ۲۲ ماه میلادی می (۲ خرداد) و بعد از برگزاری کنگره خلق ملی چین، موکول می‌شود.

این ارزیابی که در قالب گزارشی به کنگره آمریکا تحویل داده می‌شود؛ ضامن اتخاد رفتار ویژه واشنگتن در قبال هنگ کنگ است.

به گزارش مهر، پمپئو در اظهارات خود به صراحت از تجدیدنظر در وضعیت حاکمیت هنگ کنگ تحت قانون «یک کشور، ۲ نظام حکومتی» یاد می‌کند که این به معنای گذشتن از خط قرمز پکن مبنی بر لزوم رعایت «اصل چین واحد» است که بر مبنای آن آمریکا و متحدانش باید به حق حاکمیت دولت مرکزی چین بر مناطق تابعه شامل تایوان، هنگ کنگ و ماکائو احترام بگذارند و از جریان‌های جدایی‌طلبانه این مناطق حمایت نکنند.

تا پیش از روی کار آمدن دونالد ترامپ زمامدار فعلی کاخ سفید، هیچیک از روسای جمهور سابق آمریکا به رغم انتقادهای گاه و بیگاه از عملکرد چین، عملاً این اصل را نقض نکردند اما اخیراً شاهد اقداماتی از سوی واشنگتن بوده‌ایم که با این اصل در تعارض است که از آن جمله می‌توان به حمایت مغرضانه از تایوان در جلسه سازمان بهداشت جهانی تحت نام یک کشور مستقل و همچنین تجدید نظر در وضعیت حاکمیت هنگ کنگ اشاره کرد.

در این میان، آنچه بیش از همه مایه تردید است استناد دولت واشنگتن به نوع رفتار چین با رسانه‌ها برای تجدیدنظر در ارزیابی خود نسبت به موقعیت هنگ کنگ است.

دولت ترامپ که ید طولایی در بدرفتاری با رسانه‌های داخلی از جمله «سی ان ان» و «ان بی سی» دارد؛ اکنون چین را به ظن ارائه همان رفتار، مورد نکوهش قرار می‌دهد.

جنگ رسانه‌ای چین و آمریکا از ماه میلادی گذشته و زمانی آغاز شد که دولت پکن، خبرنگاران «وال استریت ژورنال» را به دلیل گزارش‌های مغرضانه از نحوه مهار کرونا در چین، اخراج کرد. واشنگتن هم در مقابل، نه تنها عملکرد رسانه‌های چینی مستقر در آمریکا را محدود کرد؛ بلکه اعتبار روادید خبرنگاران چینی (به استثنای آنهایی که اهل هنگ کنگ و ماکائو هستند) را به ۶۰ روز کاهش داد- اقدامی که دست آمریکا را برای اخراج خبرنگاران چینی باز می‌کند.

کد خبر 4928222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha