به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی بختیاری، روز دوشنبه در نشست خبری که در محل ساختمان مرکزی کمیته امداد برگزار شد، در خصوص اقدامات کمیته امداد برای مددجویان این نهاد، توضیحاتی ارائه داد.
رئیس کمیته امداد گفت: قرار بود در ابتدا ۳۱۳ مرکز اطعام با عنوان یاران امام زمان (عج) راه اندازی شود که از ابتدای ماه رمضان تا کنون ۱۷۰۰ مرکز اطعام مهدوی در سراسر کشور راه اندازی شده است.
وی افزود: همچنین قرار بود تا ماه رمضان ۵ میلیون پرس غذای گرم توزیع شود که با کمک مردم تا شب گذشته به ۶ میلیون و ۶۶۵ هزار پرس غذای گرم رسید و پیش بینی میشود تا پایان ماه رمضان به ۷ میلیون پرس غذا برسد.
بختیاری با اشاره به اینکه ۱۵ درصد افزایش مستمریها از اول اردیبهشت اعمال شده است، گفت: از دولت و سازمان برنامه و بودجه درخواست کردیم تا به افزایش مستمری مددجویان کمک شود.
وی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۵۴۳ هزار خانوار تحت پوشش امداد هستند، افزود: همچنین ۶۲۸ هزار خانوار نیز از تبصره ۱۴ تحت پوشش هستند.
به گفته بختیاری، مستمری یک خانوار یک نفره با مجموع مستمری و سبد معیشتی و یارانه بنزین و…، در مجموع ۲۸۲ هزار تومان، دو نفره ۴۹۲ هزار و ۵۰۰ تومان ،۳ نفره ۶۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان، ۴ نفره ۸۵۱ هزار و ۵۰۰ تومان وخانوار ۵ نفره و بالاتر نیز ۹۸۷ هزار تومان در ماه است.
بختیاری در خصوص اشتغال مددجویان کمیته امداد، افزود: در سال ۹۸، ۱۷۵ هزار و ۹۰۰ شغل برای مددجویان ایجاد شد و ۴ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان نیز تسهیلات پرداخت شد.
وی تاکید کرد: در سال ۹۹ پیش بینی می شود ۲۰۰ هزار شغل ایجاد شود و دولت ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تسهیلاتی برای کارفرمایانی که برای اشتغال مددجویان در نظر گرفته شده است گفت: به ازای استخدام هر ده نفر از مددجویان ۵۰۰ میلیون تومان وام پرداخت می شود و همچنین تسهیلات دیگری که کارفرمایان می توانند از آن بهره مند شوند. از سال ۷۴ تا پایان سال ۹۷، ۷۵۰ هزار خانوار خودکفا شده و از پوشش امداد خارج شدند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۶۶ هزار کمک هزینه ازدواج با ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به مددجویان پرداخت شده است، ادامه داد: در سال جاری این کمک ها ادامه پیدا می کند.
بختیاری با اشاره به اینکه ۱۹ درصد جمعیت کشور (۱.۵ میلیون نفر) سالمند تحت پوشش امداد هستند، گفت: از میان یک میلیون و ۵۳۲ هزار خانوار تحت پوشش امداد یک و نیم میلیون نفر آنها سالمند هستند و از خدمات امداد بهره مند می شوند.
وی در مورد سهام عدالت مددجویان نیز افزود: سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مددجویان امداد دارای سهام عدالت هستند.
رئیس کمیته امداد در مورد میزخدمت مشاوره حقوقی و قضایی برای مددجویان کمیته امداد گفت: در سال گذشته ۷۰ هزار خدمات حقوقی به مددجویان ارائه کردیم که تمامی آنها از پرداخت تعرفه های قضایی و حقوقی معاف بودند.
به گفته وی، ۱۷۰۰ وکلای نیکوکار در میز خدمت خدمات حقوقی و قضایی می دهند.
وی در خصوص سیلی که اوایل سال قبل اتفاق افتاد، ادامه داد: بیش از ۱۵ هزار خانه در سیل سال قبل دچار آسیب شده و نیاز به تعمیر داشتند که همه آنها را تعمیر کردیم و ۱۰ هزار واحد مسکونی نیز قرار بود احداث شود که تعداد زیادی از آنها احداث شد و مابقی نیز تا شهریور امسال ایجاد می شود.
بختیاری در مورد دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد نیز گفت: ۳۸۹ هزار دانش آموز تحت پوشش ما هستند که ۱۹۷ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی و ۱۹۱ هزار در مقطع متوسطه تحصیل می کنند و در سال گذشته ۵۶۳ میلیارد ریال هزینه تحصیلی به این افراد پرداخت شد.
بختیاری با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۷ هزار دانشجو تحت پوشش امداد هستند، افزود: از این تعداد ۵۱ هزار دانشجو در مقطع کارشناسی، ۵۵۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و هزار دانشجو نیز در مقطع دکتری تحصیل می کنند.
وی همچنین در مورد مشارکت های مردمی در سال گذشته گفت: ۹۱۱ هزار میلیارد تومان مبلغ کمکی بود که به ایام انجام شد و یقین دارم امسال کمک ها بیشتر می شود و از رئیس بنیاد مستضعفان که در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان ۷۰ میلیارد تومان به ایتام کمک کردند تشکر ویژه ای داریم و با این کمک توانستیم به هر یتیم تحت پوشش ۵۰۰ هزار تومان واریز کنیم.
رئیس کمیته امداد در خصوص جمع آوری صندوق های صدقات، افزود: ۶ میلیون صندوق صدقات خانگی داریم که به دلیل شرایط کرونایی نتوانستیم تمام آنها را جمع آوری کنیم و در سال گذشته ۳۹۶ میلیارد تومان از صندوق های صدقات جمع آوری شد.
بختیاری گفت: قصد داریم صندوق های صدقات خانگی را به صدقات پیامکی تبدیل کنیم و مردم می توانند عدد یک را به سامانه ۸۸۷۷ پیامک کنند و روزانه هزار تومان صدقه پرداخت کنند.
وی در خصوص جمع آوری زکات نیز افزود: کد دستوری #۸۸۷۷ * و همچنین شماره ۶۰۳۷۹۹۷۹۰۰۰۰۱۰۰۰ کمک های خود را در رابطه با فطریه ارسال کنند.
بختیاری در مورد مسکن مددجویان گفت: برنامه پنج ساله ششم امداد را داریم که امسال در سال چهارم آن هستیم که بر اساس آن در بخش مسکن مددجویان اقدام می کنیم به طوری که درسال گذشته ۵۶ هزار و ۸۹۹ خدمت مسکن صورت گرفت. به طوری که ۹ هزار و ۲۲۴ واحد روستایی احداث و ۵ هزار و ۶۴۰ واحد در مناطق شهری ایجاد شد که شامل شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر و کمتر از ۲۵ هزار نفر می شود و همچنین با بنیاد مسکن تفاهم نامه ای برای ایجاد ۲۰ هزار واحد مسکونی داریم.
بختیاری در خصوص تعمیرات واحدهای مسکونی مناطق محروم گفت: ۵۷ هزار و ۵۵۱ واحد در مناطق محروم تعمیر مسکن انجام شد و بر اساس توافق نامه ای که با سپاه داشتیم قرار بود ۱۰ هزار واحد مسکونی ایجاد شود که ۶ هزار و ۱۳۶ واحد احداث شد و مابقی نیز تا شهریور ماه تحویل داده می شود.
وی تاکید کرد: بر اساس تفاهم با سازمان برنامه و بودجه ۱۷ هزار واحد مسکونی در سه استان محروم ایجاد خواهد شد که ۵ هزار واحد در کرمان ۶ هزار واحددر سیستان و بلوچستان و ۵ هزار واحددر خراسان جنوبی خواهد بود. از طرفی دیگر هزار واحد مسکونی در شش استان کشور احداث می شود.
بختیاری در خصوص اقدامات صندوق امداد ولایت، افزود: تا سقف ۵ میلیون تومان وام کارگشایی به مددجویان و نیازمندان داده می شود که بدون کارمزد است و در سال ۹۸، ۱۷۰ هزار وام قرض الحسنه با اعتبار دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد که ۸۰ درصد این وام به مددجویان و ۲۰ درصد به سایر نیازمندان پرداخت شد.
وی همچنین از مشارکت ۲۵۰ هزار خیر با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان در صندوق امداد ولایت خبر داد و گفت: این افراد در صندوق سپرده گذاری کردند و هر زمانی بخواهند می توانند پول خود را پس بگیرند.
بختیاری تاکید کرد: از اعتبارات صندوق حتی یک ریال هم به پرسنل امداد وام داده نمی شود.
وی افزود: کمیته امداد بابت رعایت قوانین و مقررات در پرداخت وام ها از سوی بانک مرکزی یک میلیارد و ۷۷۰ میلیون تومان جایزه دریافت کرد که تمامی این مبلغ را در صندوق امداد ولایت سپرده گذاری کردیم.
رئیس کمیته امداد گفت: در سال گذشته ۹ هزار و ۵۱۴ نفر از جهادگران با ۱۴۰ گروه جهادی به کمک مردم شتافتند.
وی با اشاره به فعالیت ۴ هزار مرکز نیکوکاری در کشور، افزود: در سال جاری قصد داریم این تعداد را به ۸ هزار نفر برسانیم.
بختیاری از راه اندازی سامانه سخا خبر داد و گفت: سامانه خیر و احسان با همکاری خیریه ها و نهادهای حمایتی و دستگاه های مختلف راه اندازی شده و قرار است تمام اطلاعات خیریه ها در آن ثبت شود و ما می توانیم ازاین سامانه در جهت عدالت در توزیع استفاده کنیم چرا که در حال حاضر در عدالت و توزیع مورد سوالیم به طوری که افرادی هستند که از ۱۰ خیریه کمک می گیرند اما افراد دیگر نمی توانند حتی از یک جا کمک بگیرند.
رئیس کمیته امداد، الکترونیکی کردن برنامه های امداد را از مهم ترین برنامه سال ۹۹ دانست و افزود: به جز خدمات مددکاری سایر برنامه های امداد الکترونیکی خواهد شد که شامل بیش از صد خدمت می شود.
وی همچنین در خصوص افزایش مستمری ها نیز گفت: افزایش ۱۵ درصدی مستمری ها اعمال شده که این مبلغ برای مددجویان بهزیستی یکسان است.
بختیاری در مورد کمک به مشاغلی که به دلیل کرونا ضربه خوردند، افزود: حدود ۱۰ هزار شغل از طریق کرونا ضربه خوردند که سامانه ای برای ثبت نام آنها ایجاد شده است که پس از درج مشخصات می توان به آنها کمک کرد.
رئیس کمیته امداد گفت: تا کنون یک میلیون و ٣٩٠ هزار بسته به ارزش ٢٠٠ هزار تومان توزیع شده است همچنین ۳.۵ میلیون بسته غذایی توسط سپاه و پایگاههای بسیج، یک میلیون بسته توسط ستاد اجرایی فرمان امام ،۵٠٠ هزار بسته توسط بنیاد مستضعفان، ۷۰۰ هزار بسته توسط آستان قدس و ٢۵٠ هزار بسته توسط هلال احمر توزیع شده است.
به گفته وی، هفته گذشته نیز توسط قرارگاه جهادی امام رضا ٧٠ هزار بسته آماده شده بود.
بختیاری با اشاره به اینکه سال گذشته ٧١٠ هزار حامی فعال در سراسر کشور وجود داشتند افزود: این حامیان از ۲۹۴ هزار یتیم در طرح اکرام حمایت می کنند.
وی تاکید کرد: ۳۱۸ هزار نفر کل مشمولان طرح ایتام هستند که ٢٩۴ هزار نفر آنها حامی دارند و حدود ٢۴ هزار نفر نیز حامی ندارند.
به گفته بختیاری، مردم با مراجعه به پایگاه Ekeam.emdad.ir می توانند ایتام بدون حامی را تحت پوشش قرار دهند.
نظر شما