۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۱:۰۱

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران:

بیماری کووید ۱۹ تا زمان ساخت واکسن ادامه دارد

بیماری کووید ۱۹ تا زمان ساخت واکسن ادامه دارد

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، با اشاره به مشکلات و کمبودهای کشورها در مقابله با کرونا، گفت: این بیماری هنوز تمام نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، «کریستف هملمن»، در حاشیه هفتاد و سومین مجمع جهانی سلامت که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اقدامات نظام سلامت ایران، افزایش ظرفیت آزمایشگاهی در سراسر کشور است که می‌تواند سرعت شناسایی بیماران را افزایش داده و زنجیره انتقال ویروس را قطع کند.

وی افزود: ابتدای اپیدمی کرونا در ایران مانند سایر کشورها، وضعیت بخش‌های مراقبت‌های ویژه با مشکلاتی روبرو بود اما در حال حاضر، هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و بیماران خدمات تخصصی مورد نیاز را دریافت می‌کنند. در ایران نیز همانند سایر نقاط جهان، مشکلاتی در تأمین وسایل حفاظت فردی و تجهیزات مورد نیاز برای مبارزه با کرونا وجود داشت و در حال حاضر نیز تهیه این اقلام در بازار جهانی برای بسیاری از کشورها، دشوار است اما مشکلات ایران در این زمینه بسیار کمتر است.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سازمان ملل و آژانس‌های وابسته به این نهاد از جمله سازمان جهانی بهداشت، در ابتدای شیوع کرونا کمک‌هایی به ایران داشت اما در حال حاضر با افزایش ظرفیت تولید داخلی در زمینه لباس‌های حفاظتی، ماسک و تجهیزات پزشکی از جمله ونتیلاتور و دستگاه‌های کمک تنفسی در ایران و حتی صادرات کیت‌های تشخیصی روبرو هستیم.

هملمن یادآور شد: باید توجه کنیم که کرونا به هیچ عنوان تمام نشده و اقدامات فراوانی باید انجام شود و تا زمانی که واکسن یا درمان مؤثر برای این بیماری، ساخته و عرضه نشود به هیچ عنوان نمی‌توانیم بگوییم که این بیماری را پشت سر گذاشته ایم و تا آن زمان باید به بهداشت فردی، فاصله اجتماعی و کاهش مراودات با سایرین توجه کنیم.

وی گفت: البته ممکن است شرایط در آینده به گونه‌ای باشد که محدودیت‌های اجتماعی در برخی مناطق افزایش یا کاهش پیدا کند و این موضوع به رفتار فردی همه ما، وابسته است. در کشور بزرگ ایران همانند سایر کشورهای بزرگ ممکن است که تفاوت‌های جغرافیایی در توزیع بیماری کووید ۱۹ وجود داشته باشد بنابراین بیماری و محدودیت‌ها ممکن است در برخی استان‌ها بیشتر باشد.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، ادامه داد: در حال حاضر در ابتدای راه برای آزمایش‌های تشخیص کرونا در مراکز سرپایی در ایران قرار داریم و ممکن است این وضعیت ادامه پیدا کند و یا لازم باشد محدودیت‌هایی که برداشته شده، در برخی استان‌ها مجدداً برقرار شود. در ماه‌های آینده شاید شاهد پیک بیماری در برخی استان‌های ایران باشیم که باید با هوشیاری، وضعیت را بررسی کرده و تصمیم بگیریم.

هملمن خاطرنشان کرد: هفتاد و سومین مجمع جهانی سلامت با حضور وزرای بهداشت کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت به صورت مجازی و از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد. یکی از مهم ترین پیام‌های صحبت مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در این نشست این بود که کووید ۱۹ فقط یک بحران برای نظام سلامت کشورهای مختلف نیست بلکه این بیماری یک بحران برای حوزه اقتصادی و اجتماعی کشورها نیز محسوب می‌شود و این آزمایشی برای ما است که بدانیم چقدر همبستگی بین کشورها و ملت‌ها می‌تواند مشکلات را برطرف کند.

وی افزود: وظیفه سازمان جهانی بهداشت و دفتر این سازمان در ایران این است که همبستگی برای مقابله با کرونا را تسهیل کنیم البته تجارب سایر کشورها را به ایران و تجارب موفق ایران را به سایر کشورها منتقل می‌کنیم و این اشتراک تجارب، باعث مدیریت بهتر کووید ۱۹ می‌شود.

کد خبر 4929287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha