مهران نظری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بر اساس مطالعات و بررسیهای میدانی انجام شده طی سالهای اخیر در استان بالغ بر ۵۸ گونه پستاندار، بیش از ۳۰۰ گونه انواع پرنده، ۲۰ گونه ماهی و ۲۵ گونه خزنده و دوزیست زیست میکند افزود: این پستانداران شاخص شامل گونههای گوزن زرد ایرانی، قوچ و میش ارمنی، پلنگ ایرانی، سیاهگوش است.
وی افزود: خالصترین نژاد گونه قوچ و میش ارمنی در کشور متعلق به زیستگاههای این استان میباشد. همچنین آذربایجان غربی دومین زیستگاه بزرگ پرنده غاز پیشانی سفید کوچک در دنیا و بزرگترین زیستگاه پرندگانی همچون میش مرغ، زیستگاه جوجه آور اردک سرسفید و آن قوت و درنا و فلامینگو در کشور محسوب میشود.
نظری گفت: جهت حفظ و حراست بهتر و احیای گونههای در معرض خطر انقراض در طی سالهای اخیر برای تعدادی از گونههای حیات وحش توسط سازمان حفاظت محیط زیست برنامه عمل ملی حفاظت از گونهها تدوین و تهیه و ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی در کشور جزو استانها با غنای بالای تنوع زیستی محسوب میشود ادامه داد: این استان دارای ۷ منطقه از مناطق ۴ گانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست میباشد که تعدادی از آنها دارای ارزش بین المللی بوده و حتی از طرف سازمان یونسکو جزو ذخیره گاه زیست کره نیز معرفی شدهاند.
نظری با بیان اینکه از میان ۷ تیپ کلی زیستگاهی موجود در ایران، ۲ نوع زیستگاه استپی و جنگلهای زاگرسی استان آذربایجان غربی را در بر میگیرد، گفت: با توجه به تنوع ارتفاعی موجود در استان که ما بین ۶۰۰ تا ۳۶۰۰ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد میباشد علاوه بر این دو تیپ کلی زیستگاه میتوانیم زیستگاههای خرد دیگری شامل تالابها و رودخانهها، مناطق دشتی، مناطق تپه ماهوری و مناطق کوهستانی و صخرهای را نیز در سطح استان از هم متمایز کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی اضافه کرد: تلفیق عوامل فوق سبب شده است تا تنوع زیستگاهی کم نظیری از تالابها و دشتها تا جنگلها و تپه ماهورها و مناطق کوهستانی را در این استان شاهد باشیم و همین تنوع زیستگاهی سبب به وجود آمدن مامنی مناسب برای زیست گونههای مختلف جانوران شده است.
نظر شما