۳ خرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۰۲

شرحی بر دعای افتتاح؛

بدترین وضعیت جامعه از منظر حضرت فاطمه (س)

بدترین وضعیت جامعه از منظر حضرت فاطمه (س)

حضرت زهرا (س) در لحظات پایانی عمر خود به ام سلمه فرمودند که بدترین وضعیت ممکن برای یک جامعه نبود پیامبر و امام زمان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی امین فروغی استاد ادبیات و تاریخ پژوه در ویژه برنامه جرعه‌ای از ماه درباره شیوه‌های مناجات خوانی در تهران قدیم گفت: بام منازل تهرانی‌های قدیم در شب‌ها و سحرهای ماه مبارک رمضان جلوه گاه هنر موسیقی و شعر و ادبیات ایرانی بود. این تاریخ پژوه بیان کرد: در سحرهای ماه رمضان بهترین موسیقی‌ها و اشعار مناجات شاعران بزرگ ایران از فراز بام منازل به گوش مردم می‌رسید و روح شب زنده داران را صفا می‌بخشید. اما در کنار مناجات خوانی خوانندگان بر بام منازل، برخی نوازندگان متدین و خوش ذوق هم با ساز خود به بالای بام منازل می‌رفتند و به همراه نواختن ساز، اشعار مناجات می‌خواندند و اینگونه به درگاه خداوند نیایش می‌کردند.

شرحی بر دعای ابوحمزه ثمالی

در ادامه غلامرضا کریملو کارشناس مذهبی با اشاره به فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی گفت: امام سجاد (ع) در فرازی از این دعا بیان می‌کنند که "خدایا من همان کسی‌ام که مهلتم دادی اما فرصتها را غنیمت نشمردم."وی در شرح این فراز بیان کرد: مهلت به معنای وقت، زمان و فرصت است و این واژه در آیه ۱۷ سوره "طارق" به کار برده شده که خداوند برای کافران مهلتی را در نظر گرفته است. این کارشناس مذهبی گفت: ما در زندگی روزمره خود با مسائلی مواجه می‌شویم که به مهلت نیاز داریم و از فرد، استاد یا مجموعه‌ای درخواست مهلت می‌کنیم بنابراین مهلت امر بسیار خوبی است اما به شرطی که از آن استفاده کنیم.

کریملو با اشاره به آیات ۹۹ و ۱۰۰ سوره مبارکه مومنون گفت: به اشاره این آیه، هر فردی که جانش گرفته می‌شود فریاد می‌زند که خدایا مرا برگردان تا عمل صالح انجام دهم. وی به توصیه‌ای از پیامبر (ص) در این باره اشاره کرد و گفت: حضرت فرمودند که در تشییع جنازه هر کسی که شرکت کردید فکر کنید تشییع جنازه خودتان است به خاطر اینکه تنها آرزوی همه این است که او را برگردانند و حالا که نمردید از این فرصت استفاده کنید.

شرحی بر دعای افتتاح

همچنین حجت الاسلام والمسلمین حسین صدر کارشناس مذهبی با اشاره به فرازهای پایانی از دعای افتتاح گفت: ما در فرازی از این دعا یکی از دغدغه‌ها و مشکلات اصلی امروز جامعه را در قالب دعا با خداوند مطرح می‌کنیم. ما در این دعا نه از فقر و خانه نداشتن و مسائل بلکه از نبود پیامبر رحمت و ولی و امام زمان (عج) در جامعه امروز به درگاه خدا شکایت می‌کنیم. وی در شرح اجمالی این دعا بیان کرد: حضرت زهرا (س) در لحظات پایانی عمر شریف خود به ام سلمه فرمودند که این وضعیت بدترین و تلخ‌ترین شرایط برای یک جامعه است. خوب است که عیدی عید فطر را ظهور امام زمان بخواهیم.

کد خبر 4932582

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha