۶ خرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۰۴

شش روایت راهبردی از سفر نفتکش‌های ایران به ونزوئلا

شش روایت راهبردی از سفر نفتکش‌های ایران به ونزوئلا

ایران دورانی از بی‌اعتبار سازی تهدیدات نظامی آمریکا را آغاز کرده که پیش از این شاید موارد مشابه نیز نداشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی جهان تیغی فعال رسانه‌ای طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت: نفتکش‌های غول ایرانی با پرچم‌های برافراشته جمهوری اسلامی یکی یکی به سواحل اقتصادی ونزوئلا وارد می‌شوند و تنها چندصد کیلومتر با ساختمان مرکزی وزارت خزانه داری آمریکا که مرکز فرماندهی تحریم‌ها علیه ایران و دیگر کشورهای جهان هستند، فاصله دارند. اما داشتن روایت راهبردی این اتفاق بزرگ بسیار مهم است.

روایت راهبردی اول؛ ایران دورانی از بی‌اعتبارسازی تهدیدات نظامی آمریکا را آغاز کرده که پیش از این شاید موارد مشابه نیز نداشته است. کافیست یادآوری کنیم که فرمانده کل نیروهای نظامی آمریکا- ترامپ- چگونه از تهدید بزرگ زدن ۵۲ نقطه ایران پس از حملات موشکی به عین الاسد عقب نشینی کرد. حال همین عقب نشینی را کنار این موضع رسمی پنتاگون بگذارید که اعلام کرد اساساً از هرگونه برنامه‌ای برای توقیف‌، تجسس یا انهدام نفتکش‌های ایرانی که در راه ونزوئلا هستند، اطلاعی ندارد!

روایت راهبردی دوم؛ حضور نفتکش‌های ایرانی در سواحل ونزولا مقدمه ترسیم و تثبیت یک معادله حقیقتاً تاریخی و بسیار عجیب است. معادله‌ای که می‌گوید، آمریکا اگر در خلیج فارس امنیت می‌خواهد باید، امنیت و اقتدار ایران را در اقیانوس اطلس و در اطراف آب‌های سرزمینی خود به رسمیت بشناسد.

روایت راهبردی سوم؛ ایران محموله‌ای را به ونزوئلا صادر کرده که مهمترین ویژگی آن ترک انداختن حقیقی تحریم‌های نفتی و بنزینی آمریکا درباره خود و ونزوئلا هست. تبدیل شدن ایران به پیشران شکستن تحریم‌ها آمریکا در یک سطح جهانی البته همه ماجرا نیست. پشتوانه این پیشران شدن ظاهری اقتصادی ولی در واقع باطنی امنیتی و نظامی دارد. ساده‌تر آنکه ایران در حال آغاز کردن مسیری است که برای شکستن تحریم‌ها، امنیت جهانی آمریکا را در حال گروگانگیری است.

روایت راهبردی چهارم؛ به هر دلیلی این روزها، حتی اگر در داخل و خارج ایران مصلحت و یا اراده‌ای برای نگفتن از نقش سپاه در این اتفاقات تاریخی نباشد ولی واقعیت هم اینک نیز در فضای غیررسمی رسانه‌ای در حال بازگو شدن است. ایران در روزهای گذشته از طرف سازمان ملل، سفارت سوئیس، نمایندگی خود در آمریکا، کشورهای دو طرفه مانند قطر و عمان و… پیام‌های صریحی برای آمریکا فرستاده که اگر کوچک‌ترین خطایی درباره نفتکش‌های ایرانی کنند با واکنش قاطع جمهوری اسلامی مواجه خواهند شد. اما واقعیت این است که پشتوانه معتبر بودن این پیام غیر از سرنگون شدن گلوبال هاوک، حمله موشکی به عین الاسد، توقیف نفتکش انگلیسی و… نبوده و نیست.

روایت راهبردی پنجم؛ ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس به همت قرارگاه خاتم الانبیا (ص) سپاه، نه تنها کشور را خودکفا کرد، بلکه به صادرات بنزین رساند. از این منظر نقش سپاه تنها ارسال پیام‌های رسمی و غیررسمی راهبردی امنیتی و نظامی به ارتش آمریکا نبوده بلکه ترسیم محاسبات و پیام جدید اقتصادی به ساختمان وزارت خزانه داری آمریکا به عنوان مرکز فرماندهی تحریم های ایران نیز بوده است.

روایت راهبردی ششم؛ وقتی موشک‌های سپاه پایگاه عین الاسد را هدف قرار داد، یعنی ایران اولین دولتی بود که در هفتاد سال اخیر به صورت رسمی به آمریکا سیلی نظامی سخت زده است. حال رسیدن نفتکش‌های ایران به سواحل دریایی کارائیب را شکستن دکترین ۱۹۷ ساله امنیتی آمریکا- موسوم به دکترین مونروئه- که اقیانوس اطلس را حیات خلوت آمریکا می‌دانست، باید نامید. این یعنی اینکه ایران نه تنها در حال حاضر رکوردار جهانی شکستن اقتدارهای انباشته شده دهه‌های گذشته آمریکا هست بلکه در حال بازگرداندن تدریجی اقتدار آمریکا به گذشته‌های بسیار دورتر است. این بازگرداندن گرچه نقطه پایانی مشخصی دارد و آن فروپاشی ایلات متحده است ولی واقعیت این است که الان می‌توان زمان رسیدن به آن را در یک نقشه حقیقی در تهران جانمایی کرد.

کد خبر 4934135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha