۶ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۳۷

وبینار «قدس و معامله قرن» در روسیه برگزار شد

وبینار «قدس و معامله قرن» در روسیه برگزار شد

وبینار «قدس و معامله قرن» با شرکت صاحبنظران روس، آذربایجانی و قرقیزی به همت رایزنی فرهنگی ایران در روسیه و مشارکت رایزنان فرهنگی کشورمان در آذربایجان و قرقیزستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در آستانه روز قدس، ویدیو کنفرانسی با عنوان قدس و معامله قرن به اهتمام رایزنی فرهنگی ایران در فدراسیون روسیه و مشارکت رایزنان فرهنگی ایران در آذربایجان و قرقیزستان، با حضور سخنرانانی از کشورهای ایران، روسیه، آذربایجان و قرقیزستان برگزار شد.

قهرمان سلیمانی، رایزن فرهنگی ایران در روسیه در سخنانی، گفت: در دوران معاصر با پدیده‌ای روبرو شده‌ایم که مشی خود را سرکوب و ظلم و سرپیچیدن از اصول و مقررات بین‌المللی قرار داده است. رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ تا کنون بیش از صد مصوبه و بیانیه و قطعنامه سازمان ملل متحد را نادیده گرفته و به صورت نظامی سرکش مجموعه اراده جامعه جهانی را نادیده گرفته و می‌گیرد. این رژیم در بی اعتنایی به قوانین و مقررات بین‌المللی، از حمایت مطلق برخی قدرت‌ها برخوردار است و این قدرت‌ها دست رژیم اسرائیل را برای هرگونه تعدی باز گذاشته‌اند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر موضوع فلسطین مایه شرمساری جامعه جهانی است که بیش از هفتاد سال است ظلم و بی عدالتی و کشتار را می‌بیند و کاری نمی‌کند و از پس این سالیان طولانی هنوز راه حلی برای این معضل جهانی پیدا نکرده است و هر روز بر ابعاد جنایت افزوده می‌شود.

سلیمانی افزود: مسئله فلسطین تنها عربی یا اسلامی نیست موضوعی انسانی و جهانی است و روز قدس روزی است که وجدان‌های بیدار جامعه جهانی به سیاست‌های اعمال شده در خصوص فلسطین اعتراض می‌کنند و بخشی از مسئولیت انسانی خود را در مقابل این زخمی که بر پیکر جامعه انسانی وارد شده، نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: روز قدس روزی است که به جامعه جهانی یادآور می‌شود که همه ما نسبت به سرنوشت این سرزمین مسئول هستیم و ویدیو کنفرانس امروز ما هم تاکید بر همین نکته است که در قبال این مشکل و ظلم مسئولیم.

کاظم جلالی، سفیر ایران در فدراسیون روسیه، اظهار امیدواری کرد که این گفت‌وگوها بتواند در تبیین موضوع فلسطین و روز قدس موثر باشد.

وی با پرداختن به اهمیت موضوع فلسطین این موضوع را از چند جهت واجد اهمیت دانست. سفیر کشورمان در روسیه افزود: سرزمینی که مورد توجه همه ادیان ابراهیمی است مورد تعرض واقع شده است. بسیاری از پیامبران الهی در این منطقه مبعوث شده اند و تعداد قابل توجهی از اماکن دینی و مذهبی ادیان مختلف در این منطقه حساس وجود دارد. رژیم صهیونیستی تمامی توان خود را به کار گرفته است تا آثار تمامی ادیان دیگر را از بین ببرد.

جلالی یادآور شد: موضوع بعدی این است که طی این سال‌ها خیلی کسان کوشیده اند که راهی برای حل این مشکل پیدا کنند اما سرانجام در سخن امام خمینی (ره) آشکار شد که با این رژیم نمی‌توان مذاکره کرد و به صلح دست یافت.

وی همچنین، مطرح کرد: با نگاهی به روند تاریخ هفتاد و دو ساله تحولات این منطقه می‌توان گفت، دو راه بیشتر وجود ندارد؛ یکی همین مسیری که قدرت‌های ظالم دنبال کرده اند. همانند آنچه ترامپ به عنوان معامله قرن طرح کرده است که موضوع مضحکی است و امکان اجرا ندارد. راه دیگر جریان مقاومت است که مبارزه مردم انجام می‌شود. صهیونیست‌ها آرمان از نیل تا فرات را هنوز پیش چشم دارند و از آن دست نکشیده‌اند اما فعلاً در سرزمین‌های اشغالی گرفتارند.

سفیر کشورمان در روسیه اظهار کرد: راه دیگر راهی است که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان شده که متکی به رای مردم دموکراسی خواهی و مراجعه به مردم است و آن رجوع به آراء همه مردم در روندی دموکراتیک است تا در باره آینده خود تصمیم بگیرند. این روشی دموکراتیک است و ایران این راه را پیگیری می‌کند.

روز قدس؛ روز همبستگی با ملت فلسطین است

ماکسیم شفچنکو، سیاستمدار و روزنامه نگار و فعال اجتماعی، در سخنانی مبارزه مردم ایران را نمادی از مبارزه خیر با شر دانست که نماد شر آن آمریکاست. وی گفت: من این موضوع را همیشه به برادران فلسطینی گفته‌ام. مبارزه مردم ایران و دفاع از فلسطین مبارزه علیه نیروهای امپریالیست و اشغالگر است. نیروهای شر، جامعه انسانی را ابزار کار تلقی می¬کنند که باید به عنوان کارگر برای آنها کار کنند. روز قدس نه تنها روز همبستگی با ملت فلسطین بلکه نماد مبارزه با شیطان است و محدود به مردم فلسطین و عراق و سوریه و … نیست بلکه نشانه‌ای برای همه مبارزات جهان است.

تورسون بای باقر، اولو نماینده سابق مجلس قرقیزستان، مدافع سابق حقوق بشر نیز در این کنفرانس ویدئویی اظهار کرد: دفاع از آرمان فلسطین و ملت این کشور وظیفه تمام مسلمانان جهان است.

وی افزود: ما از به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت اسراییل خودداری می‌کنیم و معتقدیم که موقعیت بین‌المللی این شهر باید حفظ شود. فلسطین حق دارد که بیت‌المقدس را پایتخت خود کند. ما با اشغالگری سرزمین‌های فلسطین مقابله می‌کنیم و به نشانه اعتراض به این اقدامات، در بیشکک پایتخت قرقیزستان کنفرانس‌ها و اجتماعات اعتراضی برگزار می‌شود.

تورسون بای باقر با بیان اینکه در بین کشورهای آسیای مرکزی، قرقیزستان به حمایت از مردم فلسطین می‌پردازد، اظهار کرد: ما از طریق کمیته بین‌المللی مسلمانان در این جمهوری صدای خود را در حمایت از مردم فلسطین بلند کردیم.

شامیل سلطانف، رییس مرکز مطالعات راهبردی روسیه و جهان اسلام و فعال اجتماعی و سیاسی در سخنانی، گفت: روز قدس روزی فراموش ناشدنی است و همیشه باقی خواهد ماند. تصمیم رهبر فقید انقلاب ایران در نامگذاری روز قدس، دو بعد ظاهری و باطنی دارد.

این فعال اجتماعی و سیاسی خاطرنشان کرد: در جنبه ظاهری آن می‌خواست حقوق پایمال شده مردم فلسطین را به آنان بازگرداند. این ایده با نامگذاری روز قدس مطرح شد. در جنبه درونی و باطنی این پیام پیگیری هدف مقدس مسلمانان است که در درون هر مسلمان واقعی وجود دارد. در راه رسیدن به این هدف برخی موانع و مشکلات وجود دارد. رسیدن به این اهداف نیاز به مبارزه دارد هم مبارزه با دشمن درونی هم دشمن بیرونی. مردم ایران نشان داده اند که چگونه برای رسیدن به هدف باید مبارزه کرد.

وی ادامه داد: بعد دیگر این پیام نیاز به همبستگی و وحدت در میان امت اسلام است که در این پیام تجلی پیدا کرده است. انسجام امت الهی در همین موضوع خود را نشان می‌دهد. روز قدس برای همیشه باقی خواهد ماند.

ابراهیم القار ابراهیم اوغلو، فعال اجتماعی و دینی و رییس مرکز آزادی اعتقاد دینی و وجدان از آذربایجان به ایراد سخن پرداخت.

وی گفت: انتخاب این روز در دوران ضیافت الهی انتخابی بود که امام خمینی مبدع آن بود. ما باید به هر نحوی اشغال تمامی اراضی اسلامی را محکوم کنیم چه قدس باشد چه قره باغ چه کشمیر چه عراق و چه افغانستان. روز قدس روز مستضعفان و مظلومین و روز حس مسئولیت است. پدیده اشغالگری در هر شکلی محکوم است.

اصفر فارسی، رایزن فرهنگی ایران در باکو هم در سخنانی، گفت: بیت‌المقدس سرزمین پیامبران الهی است و باید به عنوان پایتخت صلح و آرامش پیروان ادیان مختلف باشد. آنچه امروز در این منطقه می‌گذرد، نقص فاحش قوانین بین‌المللی و حقوق بشری پذیرفته شده جهان است.

وی بیان کرد: قدس مهد ادیان الهی و محور دینداری یهودی، مسیحی و اسلامی است. هیچ کسی حق ندارد این سرزمین را برای خود مصادره کند. بر مبنای دموکراسی مورد ادعای قدرت‌ها و سازمان ملل هم، خود شهروندان فلسطینی باید پایتخت خود را انتخاب کنند و هیچ کسی حق انتخاب پایتخت برای آنها را ندارد.

پرویز قاسمی، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان نیز در این کنفرانس ویدئویی در سخنرانی خود به فرصت‌های روز جهانی قدس پرداخت و گفت: طرح فلسطین اولویت جهان اسلام است. روز جهانی قدس تاکنون نشان داده که جوامع اسلامی نسبت به اولویت فلسطین حساسیت بالایی دارند. حضور مسلمانان هرساله در تظاهرات روز قدس نشانگر این است که جوامع اسلامی انگیزه‌های ضد صهیونیستی قوی دارند و خواهان آزادسازی فلسطین هستند.

وی ادامه داد: در واقع روز جهانی قدس به‌عنوان ابتکار تاریخی امام خمینی (ره) در مبارزه با ظلم توانسته است در طول بیش از چهل سال گذشته مستمراً این اولویت را برای جهان اسلام حفظ کند و از آن به‌عنوان یک ظرفیت جهانی برای همگرایی امت اسلامی و مقابله با توطئه‌ها بهره بگیرد. روز قدس، روز مبارزه با ظلم است؛ بنابراین مادامی‌که رژیم ستمگر و ظالم اسرائیل در این منطقه وجود داشته باشد، روز قدس وجود دارد.

رایزن فرهنگی ایران در بیشکک خاطرنشان کرد: با توجه به این رهیافت، با قاطعیت می‌توان گفت که مسئله فلسطین و راهپیمایی‌ها و اعتراضات روز قدس نه‌تنها در افکار عمومی جهان اسلام و ملت‌های مبارز و ضد استکبار فراموش نمی‌شود، بلکه همواره در صدر تحولات جوامع اسلامی باقی خواهد ماند.

کد خبر 4934375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha