به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مصطفی قانعی در نشست تبادل تجربیات علم و فناوری جایزه مصطفی که امروز به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: در روزهای ابتدایی شیوع بیماری کرونا از مردم در خواست داشتیم که در موارد خاص برای انجام تست به بیمارستانها مراجعه کنند که این استراتژی درستی نبود زیرا بیماران بعد از انتقال به افراد سالم به بیمارستانها مراجعه میکردند.
وی با بیان اینکه بهترین راه کاهش شیوع کرونا در خانه ماندن است، گفت: یکی دیگر از تجارب ما با شیوع این بیماری این بود که خودکفا باشیم و از تجهیزات تولید شده در کشور خودمان برای مبارزه با این بیماری بهره ببریم.
قانعی افزود: در ابتدای شیوع بیماری، چندین دارو برای درمان کرونا پیشنهاد شد که مورد بررسی قرار گرفتند.
ورود محققان به ساخت واکسن
رئیس کمیته علمی مبارزه با کرونا با اشاره به فعالیتها در راستای ساخت واکسن کرونا اظهار کرد: از سالهای گذشته برخی از شرکتهای فناور در زمینه تولید واکسنهای انفولانزا فعال بودند از این رو از آنها درخواست داشته ایم که به ساخت واکسن ورود پیدا کنند؛ اکنون ۵ شرکت در این حوزه فعال هستند.
قانعی با تاکید بر آماده سازی بیمارستانها برای موج دوم کرونا در کشور، گفت: در موج اول بیمارستانی به درمان بیماران مبتلا اختصاص داده شد. در این راستا درصدد هستیم که در همه بیمارستانها بخش مربوط به کرونا ایجاد شود و سایر بخشها به ارائه خدمات خود ادامه دهند.
ضرورت همکاری با کشورها برای ساخت واکسن
وی با تاکید بر همکاری کشورها برای تولید واکسن مرتبط با کرونا گفت: باید یک راهی وجود داشته باشد برای اینکه کشورها با همدیگر همکاری کنند و به تولید واکسن برسند.
قانعی تاکید کرد: تکنولوژی تولید واکسن تکنولوژی ای نیست که به یک کشور محدود شود؛ اگر چند کشور با یکدیگر همکاری کنند بازار خوبی برای واکسن به وجود میآید ضمن اینکه در زمان کوتاه به نتیجه می رسیم و هزینه تحقیقات بین کشورها تقسیم میشود.
به گفته رئیس کمیته علمی مبارزه با کرونا، ضروری است که کشورها با یکدیگر همکاری کنند.
قانعی خاطر نشان کرد: البته که همکاری در این بحران سخت است اما اگر بازیگران منطقهای راضی باشند این همکاریها میتواند صورت بگیرد تا برای مبارزه به موج دوم این بیماری نیاز کشورها مرتفع شود.
اولشاس ابیشو نیز در این نشست با تاکید بر ضرورت گسترش همکاریهای علمی برای مقابله با ویروس کرونا گفت: قزاقستان از ۳۰ آوریل (۱۱ اردیبهشت) آزمایش گسترده کارکنان خدمات عمومی در بخش درمان و نیروهای پلیس را آغاز کرد که برای بیماریابی بسیار مفید بود.
معاون وزیر بهداشت قزاقستان افزود: در ادامه آزمایش تصادفی از بخشهای دیگر جامعه انجام شد و به این شکل اقدامات ضروری را در فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینهها انجام دادیم. همچنین آموزش بهداشت عمومی و آموزش به گروههای پرخطر از دیگر اقداماتی بود که به کنترل سرایت کرونا در این کشور کمک کرد.
وی با اشاره به ارائه آموزشها و نظارتهای بهداشت عمومی به شکل دیجیتالی گفت: همکاری با متخصصین از کشورهای دیگر میتواند به کنترل روند این بیماری در کشورها کمک کند و به این ترتیب تولید واکسن کرونا با همکاری و همافزایی کشورها ممکن است.
ابیشو ادامه داد: این نشست یکی از بهترین اقدامات و تجربهای خوب برای همکاری دانشمندان در زمینه علمی است و باور داریم با ابتکارات فناورانه و دستاوردهای علمی میتوانیم بر این بیماری غلبه کنیم.
درخواست نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد برای تبادل تجربیات علمی
جرج چدیک؛ نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این نشست با تاکید بر ضرورت همکاریهای کشورهای مختلف برای مقابله با چالش کرونا گفت: دفتر همکاریهای جنوب سازمان ملل متحد خواستار همکاری و تبادل تجربیات علمی بیشتر با کشورهای اسلامی است.
وی ادامه داد: ما خواستار همکاریهای بیشتر در زمینههای علمی به خصوص زنان در این کشورها هستیم و میخواهیم بیشتر از شما یاد بگیریم. همه کشورها باید با هم برای مبارزه با این بیماری تلاش کنند.
نظر شما