به گزارش خبرگزاری مهر، سید محسن حسینی در بازدید معاون سیاسی امنیتی استانداری از تاسیسات آبی مرزی گلستان، اظهار کرد: رودخانه اترک از سالیان دور محور همکاری دو کشور ایران و ترکمنستان بوده و تلاش ما بر این است که همچنان محور دوستی و همکاری دو کشور همسایه و برادر باشد.
وی افزود: سرشاخه های رودخانه اترک داخلی از ارتفاعات استان های خراسان رضوی و خراسان شمالی آغاز و از شمال شرق استان در روستای قازانقایه وارد استان گلستان شده و در منطقه چات پس از الحاق رودخانه سومبار که از کشور ترکمنستان به آن می پیوندد، رودخانه مرزی اترک شکل می گیرد و پس از طی بیش از ۱۹۰ کیلومتر، وارد خاک ترکمنستان شده و در دریای خزر تخلیه می شود.
حسینی بیان کرد: در سیل اوایل سال ۹۸، بخشی از دیواره شمالی رودخانه در کشور ترکمنستان تخریب شد و خسارات زیادی به اراضی و تاسیسات آن ها وارد شد که با درخواست کشور همسایه و هماهنگی مرزبانی، در راستای منافع دو کشور، مساعدت لازم انجام و در یک تلاش جمعی دیواره ها ترمیم شد و در مراحل بعدی هم این همکاری ادامه خواهد یافت.
سرپرست شرکت آب منطقه ای استان گلستان ادامه داد: بهره برداری از تاسیسات آبی مرزی که حق السهم کشور از رودخانه اترک را استحصال و در اختیار مصارف مختلف قرار می دهد، به دلیل سیلابی بودن رودخانه، رسوب فراوان آب، حمل درختان گز و اختلال در کارایی تاسیسات و همچنین هماهنگی های مسائل مرزی امری پیچیده است و نیاز به همکاری همه جانبه دارد.
حسینی تصریح کرد: همکاری مرزبانی استان در انجام وظایف محوله بسیار کارگشا بوده است.
در ادامه، معاون سیاسی و امنیتی استانداری گلستان هم گفت: نحوه تعامل با کشور همسایه مطلوب است و مرز ما با کشور ترکمنستان از امن ترین مرزهای کشور است و این امر جز با تلاش های همه جانبه و شبانه روزی حاصل نمی شود.
عبدالرضا چراغعلی بیان کرد: در خصوص حل هرگونه مشکل در مسائل آب های مرزی در زمینه هایی که در اختیارات استانداری باشد، همراه شرکت آب منطقه ای خواهیم بود.
نظر شما