به گزارش خبرگزاری مهر، محمد گلفشان رئیس سازمان جوانان هلال احمر در دیدار با اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر که در خصوص ادامه همکاریهای دو دستگاه در سال ۹۹ و اجرای برنامههای پیشگیرانه در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد برگزار شد، گفت: جمعیت هلال احمر با عضویت ۱ میلیون داوطلب نوجوان و جوان جایگاه و ظرفیتهای ارزشمندی دارد.
گلفشان افزود: این نهاد مردمی با حضور گسترده جوانان، ظرفیتهای مهمی در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دارد.
وی گفت: سازمان جوانان برای اجرای برنامههای ملی با استفاده از ظرفیتهای نرم افزاری و سخت افزاری خود از جمله اردوگاههای سازمان در راستای انجام فعالیتهای پیشگیرانه در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد، آمادگی لازم دارد.
گلفشان افزود: در طول سالهای گذشته همکاری ارزشمندی میان ستاد مبارزه با مواد مخدر و تخصیص اعتبارات برای اجرای طرحهای ملی و منطقهای انجام گرفته که قابل تقدیر است.
وی با اشاره به برخی از این طرحها گفت: طرح ملی پیمان که منجر به آموزش ۵۰ هزار نفر و تربیت ۱۰۰۰ سرگروه به عنوان تسهیلگر شد، یکی از طرحهای مهم برای تحقق اهداف پیشگیرانه است.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر افزود: همچنین در این مدت، طرح کار آفرینی و آموزش ۴۰۰۰ نفر و تربیت ۵۰۰ مربی کار آفرین با موفقیت به ثمر رسید. همچنین طرح اجتماع محور پیشگیری و کاهش اثرات ناشی از سوء مصرف مواد در مناطق حاشیه نشین ۵ استان با مشارکت جامعه محلی نیز از جمله این طرحهای پیشگیرانه است.
گلفشان گفت: حضور پرشور جوانان در برنامه سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر با هدف اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر هرساله اجرا میشود. در این مدت اردوهای دوستی در بین اعضای کانونهای دانش آموزی هلال احمر به تعداد حداقل ۱۰۰۰ نفر با هدف ترویج مفاهیم صلح و بشردوستی نیز برگزار شد.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: برگزاری مسابقات گفتگوی بشردوستی در بین دانش آموزان با هدف کاهش خشونت و ترویج گفتگو بین دانش آموزان و… یکی دیگر از برنامههای انجام شده در این سازمان به شمار میرود.
در ادامه این جلسه مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: استراتژی ستاد مبارزه با مواد مخدر در زمینه مقابله با سوء مصرف مواد مخدر با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه و قاچاق مواد مخدر، ترویج و فرهنگ سازی و پیشگیری است.
وی افزود: با توجه به شیوع مواد مخدر در بین جامعه دانش آموزی، آموزش و فرهنگ سازی در این زمینه دارای اهمیت فراوانی است و در این راستا، طرح ملی یاریگران زندگی از جمله طرحهای مهم در مدارس سطح استانها و شهرستانهای معین است که در حال اجراست و دانش آموزان، اولیا و نیروهای شاغل در مدرسه را پوشش میدهد.
مومنی در پایان این جلسه گفت: ایجاد بستر برای انجام فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی و واگذاری مسئولیتهای اجتماعی به نوجوانان و جوانان یکی از راهبردهای مهم در پیشگیری از گرایش آنان به مصرف مواد مخدر است. جایگاه هلال احمر در جهت انجام اقدامات پیشگیرانه در کنترل و کاهش اعتیاد بسیار ارزشمند است و باید به قابلیت سنجش و اندازهگیری طرحها و فعالیتهای اجرایی در حوزه پیشگیری توجه داشت.
گفتنی است، در پایان پیشنویس تفاهم نامه دوطرفه توسط سازمان جوانان تنظیم شد.
نظر شما