به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دکتر محمدرضا صبری در تشریح از سرگیری برنامههای آموزشی حضوری دانشگاهها افزود: به دنبال شروع همه گیری بیماری کووید ۱۹ مقرر شد فعالیتهای آموزش حضوری از اواسط اسفند ماه سال ۹۸ تا اطلاع ثانوی متوقف و فراگیران با استفاده از بسترهای آموزش مجازی پیش بینی شده خدمات آموزشی را دریافت کنند. دانشگاه از طریق سامانه نوید ارائه آموزشهای مجازی را آغاز کرد و هم اکنون بیش از ۲ هزار محتوی آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان وجود دارد.
صبری افزود: دریافت برخی گلایهها و دغدغههای دانشجویان، در خصوص وجود مشکل در فایلهای بارگذاری شده و پایین بودن کیفیت صدا و …، بررسی و صحت نگرانیهای فراگیران دانشگاه مورد تأیید قرار گرفت. لذا نسبت به ارائه بازخورد به اعضای هیئت علمی و مدیران سامانه اقدام و پیگیری رفع نواقص صورت پذیرفت. در این راستا مقرر شد، مشکلات موجود در بسترهای آموزش مجازی رفع شود.
وی یادآور شد: کمیتهای برای پایش کیفیت دروس مجازی نیز تشکیل و برگزار شد و نقطه نظرات دانشجویان در فرآیندی مستمر و مدون دریافت میشود و دروسی که از کمیت و کیفیت لازم برخوردار نیست یا بصورت حضوری در زمان بازگشایی در تابستان ارائه و یا مجدداً با نظارت بیشتر از طرف دانشکده بصورت مجازی ادامه مییابد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در راستای تقویت ارتباط چهره به چهره اساتید با دانشجویان، دو سامانه آنلاین راه اندازی شد و مقرر شد دانشکدهها و اعضای هیئت علمی نسبت به برگزاری جلساتی آنلاین با دانشجویان اقدام کنند تا دانشجویان بتوانند مروری بر مطالب داشته باشند.
وی درباره تصمیم دانشگاه در زمینه آزمونهای جامع گفت: در ارتباط با آزمون ارتقا، به گروهها و دانشکدهها برای ارزیابی دستیاران اختیار داده شد که در ارتباط با ارزیابیهای درون بخشی و ارتقا به سال بالا تصمیم گیری کنند.
صبری درباره بخشنامه معاونان وزارت بهداشت و اعلام تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ برای از سرگیری برنامههای آموزشی حضوری با اولویت آموزشهای بالینی و عملی گفت: ارائه آموزش دروس تئوری از طریق تداوم برنامه آموزشی به روش مجازی در اولویت است.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای آموزش بالینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برنامه آموزشی کارورزان از ۱۰ خردادماه و کارآموزان از ۱۷ خردادماه آغاز میشود و وزارت بهداشت پیشنهاد ادامه نیمسال از ۱۷ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه سال ۱۳۹۹ را پذیرفت و مقرر شد برنامه آموزشی دانشکدهها در دو مقطع زمانی در سایت هر دانشکده اعلام، تا بدینوسیله نیز از تراکم دانشجو خودداری شود.
نایب رئیس شورای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: دانشکدهها برنامههای پیشنهادی خود را با رویکرد کاهش تعداد و تراکم فراگیر در هر نوبت کاری در هر یک از عرصههای آموزش بالینی، با هدف امکان رعایت احتیاطهای استاندارد و فاصله گذاری اجتماعی ارائه کردند تا بدینوسیله تعداد کمتری دانشجو در هر نوبت کار آموزی ها حاضر و به گونهای عمل شود تا از امکان حفظ سلامت فراگیران اطمینان حاصل شود.
وی یادآور شد: پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مبنی بر ادامه بازه زمانی امتحانات دانشگاه تا پایان مرداد و تداوم بازه زمانی برای دروس کارآموزی و آزمایشگاهی تا نیمه شهریور ماه مورد پذیرش وزارت بهداشت قرار گرفت.
صبری گفت: برنامه پیشنهادی دانشکده پزشکی در ارتباط با دورههای اینترنی مورد اعتراض برخی از دانشجویان قرار گرفت، که مقرر شد مسئولین آموزشی دانشکده با در نظر گرفتن نظرات دانشجویان نتیجه را به دانشگاه اعلام کنند.
وی افزود: دستورالعمل حفاظت فردی در دانشگاه به روز رسانی شده و آخرین نسخه مصوب ابلاغ شد. همچنین از دانشجویان درخواست شد که تمایل خود را برای انصراف یا حضور برای ادامه برنامههای آموزشی در دو نیمه زمانی از ۱۷ خرداد تا نیمه شهریورماه اعلام کنند که اکثریت دانشجویان تمایل خود را برای از سرگیری برنامه آموزش حضوری اعلام کردند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره خوابگاههای دانشجویی یادآور شد: از معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه درخواست شد تا ظرفیت خوابگاهها را به صورتی تعدیل شده با حفظ استاندارد فاصله گذاری اجتماعی در مراکز آموزش عالی، اعلام تا تصمیمات لازم اتخاذ شود. ظرفیت خوابگاهها در نیمسال اول سال تحصیلی حدود ۳ هزار نفر بوده و با رعایت پروتکلهای ابلاغی به وضعیت مطلوب باید به ۱۳۰۰ نفر کاهش یابد.
وی افزود: مقرر شد دانشجویان پزشکی، تحصیلات تکمیلی و احتمالاً دندانپزشکی را نیز (در صورتی که دانشکده اعلام آمادگی برای شروع آموزش داشته باشد) به جمع سایر متقاضیان خوابگاه اضافه شوند. تلاش شد ظرفیت خوابگاهی برای دو نیمه تابستان تعدیل و به گونهای عمل شود که تعداد فراگیران در دو نیمه تا حد امکان متعادل و امکان حفظ فاصله گذاری اجتماعی میسر شود.
صبری تاکید کرد: از معاونت دانشجویی فرهنگی درخواست شد که دو خوابگاه را برای دانشجویانی که تست PCR آنها به صورت احتمالی مثبت میشود و یا علائمی از بیماری در آنان بروز میکند و امکان بازگشت به منزل را ندارند، پیش بینی تا امکان قرنطینه سازی بصورت مجزا در دو خوابگاه به تفکیک دختران و پسران میسر شود.
وی گفت: با توجه به ابلاغ معاونت بهداشتی وزارت بهداشت نسبت به غربالگری و سلامت سنجی فراگیران از دانشجویان خواسته شده تا با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir نسبت به تکمیل فرم خوداظهاری اقدام کنند و نتیجه ارزیابی سامانه را پرینت و یک نسخه را به معاونت آموزشی دانشکده و یک نسخه را به خوابگاه تحویل تا امکان ادامه تحصیل و اسکان در خوابگاه برای آنان فراهم شود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره توزیع اقلام حفاظتی برای دانشجویان و فراگیران گفت: تأمین وسایل حفاظت فردی فراگیران در مراکز آموزشی درمانی بر عهده بیمارستان نهاده شد و توسط مراکز به دانشجویان تحویل داده میشود. در خصوص سایر دانشجویان که در محیطهای بالینی حضور ندارند تعدادی ماسک براساس مصوبه بصورت رایگان و تعدادی با نرخ کارخانه به فراگیران تحویل داده خواهد شد. این امکان در داروخانههای بیمارستانهای آموزشی نیز جهت اساتید و فراگیران وجود خواهد داشت.
وی اضافه کرد: مقرر شد برای برگزاری آزمونها با اولویت دروس عمومی (زبان فارسی، معارف و…) و ترجیحاً تمام دروس از مرکز آزمونهای الکترونیک دانشگاه استفاده شود. قبل و بعد از هر آزمون طبق پروتکلهای اعلام شده اقدام میشود. در صورت تلاقی آزمونها نیز، نسبت به برگزاری تعدادی از آزمونها در دانشکدهها بصورت کتبی و با حفظ فاصله گذاری اقدام خواهد شد. آزمونهای آنلاین و مجازی صرفاً برای دورههای تحصیلات تکمیلی و منوط به موافقت گروه و دانشکده بصورت مجازی برگزار میشود.
صبری یادآور شد: در مورد دانشکده پزشکی مقرر شد که دانشجویان بالینی به گونهای بین اساتید و گروهها تقسیم بندی شوند که تعداد آنها در راندها به حداقل برسد، همچنین تعداد کمی فراگیر در درمانگاه و تعدادی نیز در بخش و کتابخانه حضور یابند. همچنین حضور فراگیران مقاطع عمومی در بخشهای تخصصی مربوط به بیماران کووید ۱۹ ممنوع شد.
وی گفت: در ارتباط با دستیاران سال آخر دانشکده دندانپزشکی، مقرر شد دستیاران با رعایت پروتکلهای وزارت بهداشت، در بخشها حضور یابند و در مورد سایر دستیاران نیز مقرر شد دانشکده برنامه خود را به گونهای که امکان رعایت پروتکلهای حفاظتی میسر شود، ارائه و دستیاران طبق برنامه، آموزشهای حضوری و بالینی خود را آغاز کنند.
نایب رئیس شورای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص سرو غذا و فرآیند توزیع غذای فراگیران گفت: مصوب شد غذای دانشجویان بیمارستانی در بیمارستان سرو و حتی الامکان فراگیران بالینی در سلف سرویسهای دانشگاه حضور نیابند. همچنین در سلف سرویسهای دانشگاه نیز تلاش شود فاصله گذاری اجتماعی رعایت و غذا به صورت بستههای بهداشتی بیرون بر و با امکان سرو در همان سلف با صندلی کمتر و حفظ فاصله تهیه و توزیع شود.
وی تاکید کرد: در صورت وجود هرگونه نگرانی از سوی دانشجویان و خانوادههای ایشان امکان حذف درس و یا حذف ترم حتی در صورت حضور در کلاسهای حضوری بهمن و اوایل اسفند ماه ۹۸ وجود دارد.
صبری درباره شهریه دانشجویان شاغل به تحصیل در پردیس خودگردان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با هدف در نظر گرفتن تخفیف شهریه برای این دسته از دانشجویان با وزارت بهداشت مکاتبه شد و با توجه به اینکه نظر وزارت بهداشت تاکنون ابلاغ نشده به هیأت امنا دانشگاه پیشنهاد شده شهریه دانشجویانی که اقدام به حذف ترم کردهاند جهت ترم آتی ذخیره شود که این پیشنهاد در صورت تصویب اجرایی میشود.
وی افزود: از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که در تابستان به حضور آنها برای آموزشهای عملی نیاز است، درخواست شد در تابستان سال جاری، از مرخصی خود در حد امکان استفاده نکنند و ضمن ذخیره مرخصی آنان مقرر شد از اعضای هیأت علمی، گروهها و دانشکدههایی که همکاری مناسبی جهت برگزاری فعالیتهای آموزشی مجازی و مواجهه با بیماری کرونا داشتهاند تقدیر به عمل آید.
نظر شما