۱۲ خرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۵۴

موسوی در نشست خبری:

دنیا صدای مظلومیت مردم آمریکارا شنید/پاسخ تحریم هسته‌ای را میدهیم

دنیا صدای مظلومیت مردم آمریکارا شنید/پاسخ تحریم هسته‌ای را میدهیم

سخنگوی وزارت امور خارجه خطاب به مردم آمریکا گفت: دنیا صدای مظلومیت شما را شنیده و کنار شما ایستاده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری با اشاره به آغاز به کار مجلس یازدهم گفت: آغاز به کار مجلس دوره جدید را خدمت منتخبین و رئیس جدید مجلس تبریک عرض می‌کنم و از خدمات ریاست مجلس سابق و نمایندگان دوره دهم که تلاش‌های زیادی در حوزه دیپلماسی پارلمانی انجام دادند، تشکر می‌کنم.

موسوی با اشاره به اقداماتی صورت گرفته در وزارت امور خارجه گفت: در حوزه کنسولی با تلاش‌های صورت گرفته بخشنامه «عدم محرومیت خدمات کنسولی» که قدم بزرگی در راستای تکریم ایرانیان فارغ از هر گرایش و اعتقادی هست ابلاغ شد. این بخشنامه یعنی جمهوری اسلامی به همه اتباع خود دید مثبت دارد و آماده خدمت به آنهاست.

وی افزود: این گام که با همکاری وزارتخارجه و قوه قضائیه صورت گرفت، نوید بخش سیاست جدید است و تاکید بر سیاست قبلی که همواره ایرانیان از اولویت بالایی برای جمهوری اسلامی برخوردارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اجرایی شدن قانون تابعیت از طریق مادر ایرانی هم نهایی شد و دغدغه مهمی بود که باید صورت می‌گرفت و به ثمر می‌نشست. امیدواریم بانوان ایرانی هرجای دنیا که هستند خوب و خوش سلامت باشند و فرزندان آنها تابع ایران و وطن مادری‌شان باشند.

ایرانی دخالتی در بروز حادثه برای مهاجران افغانستانی نداشته است

موسوی با اشاره به سفر هیئت ایرانی به افغانستان گفت: سفری آقای بهاروند به افغانستان داشتند. با سو تفاهمی که اخیراً پیش آمد، جا داشت در سطح بالایی یک هیئت به افغانستان اعزام کنیم و آنجا مباحثی مطرح و سوءتفاهم ها حل شود.

وی ادامه داد: این هیئت با مقامات سیاسی افغانستان دیدار داشت و به توافقاتی دست یافت و قرار شد اگر سوءتفاهم و مدرکی وجود دارد برای ما بفرستد تا جمهوری اسلامی بررسی کند ولی آنچه مسلم است، اینکه این اتفاق ناگوار بوده اما در خاک ایران اتفاق نیفتاده است و نیروهای ایرانی دخالتی در آن نداشتند.

دنیا صدای مظلومیت مردم آمریکا را شنید

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه این نشست به زبان انگلیسی خطاب به مردم آمریکا گفت: دنیا صدای مظلومیت شما را شنیده و کنار شما ایستاده است.

وی تاکید کرد: رژیم آمریکا خشونت و قلدری را همزمان در داخل و خارج از ایالات متحده دنبال می‌کند.

موسوی گفت: از صحنه‌های خشونت باری که این روزها پلیس آمریکا در انظار مردم جهان خلق می‌کند و بی‌محابا و با حداکثر خشونت، مردمی را که بصورت مسالمت آمیز خواستار احترام و توقف خشونت هستند سرکوب می‌کند، بسیار متاسفیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه خطاب به دولت و پلیس آمریکا اظهار کرد: خشونت‌ها علیه مردم خود را متوقف کنید و بگذارید آنها نفس بکشند.

تجارت آزاد با ونزوئلا حق ایران است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در زمینه حضور نفتکش‌های ایرانی در ونزوئلا و پیام آن برای آمریکا اظهار داشت: این اقدام حق ایران و دولت ونزوئلا بوده که تجارت آزاد و مستقل داشته باشند. آمریکا چون به قلدری و زبر پا گذاشتن قوانین عادت کرده است، این سخنان را گفته است.

موسوی ادامه داد: ما سخنان آمریکایی‌ها را قبول نداریم، چون ما تحریم نیستیم و این آمریکا است که ما را به صورت غیرقانونی تحریم کرده است. این تجارت مشروع و قانونی است و ما از حق خودمان در دور دست‌ترین کشورها دفاع می‌کنیم.

انتظاری فراتر از قانون از مجلس جدید نداریم

وی در مورد روابط وزارت خارجه با مجلس جدید گفت: روابط ما با مجلس شورای اسلامی در چارچوب روابط میان سه قوه تعریف می‌شود. قوا در ایران مستقل هستند و در عین حال با هم همکاری و هم افزایی دارند تا منافع ملی را به پیش ببرند. قوه مقننه تکالیفی دارد که باید آن را انجام دهد و ما نیز نقطه نظرات نمایندگان را می‌شنویم و قوانین تصویبی را اجرا می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: آنچه اعلام می‌شود، دستور کار نظام است که در ساختار نظام در مورد آن تصمیم‌گیری می‌شود و در شورای عالی امنیت ملی تصویب و به امضای رهبر انقلاب می‌رسد. ما امیدواریم در راستای پیش‌برد منافع ملی با همه نهادها و به خصوص مجلس جدید همکاری کنیم.

موسوی در مورد انتظارات وزارت خارجه از مجلس جدید ادامه داد: بعد از انقلاب بیشترین وزیری که در صحن و کمیسیون بوده، آقای ظریف بوده است. ما منتظر تشکیل کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هستیم. ما انتظاری فراتر از قانون از مجلس نداریم. مجلس هم قانون گذار بوده و هم جنبه نظارتی دارد. ما با شروع خوبی که مجلس یازدهم داشته است، امیدواریم تعاملات ادامه یابد.

به تحریم‌های هسته‌ای آمریکا علیه ایران پاسخ می‌دهیم

موسوی در مورد تحریم جدید آمریکا علیه ایران، عنوان کرد: تحریم آمریکا از پیش بوده و به ما ربطی ندارد. ما برنامه هسته‌ای خود را از زمان برجام ادامه داده ایم و بعد از برداشته شدن گام‌های کاهشی، برنامه هسته‌ای خود را با قوت ادامه می‌دهیم. ما در حال ارزیابی آثار این تحریم‌ها هستیم تا پاسخ دهیم. کشورهای دیگر باید به قلدری آمریکا جواب دهند.

وی در مورد اتهام مشاور امنیت ملی آمریکا به ایران در اعتراضات آمریکا تصریح کرد: کافر همه را به کیش خود پندارد. اینگونه فرافکنی‌ها از شخصی مثل ترامپ بعید نیست. ترامپ در اداره امریکا، اقتصاد آمریکا و کنترل کرونا شکست خورده و دولتی را به جای گذاشته که اهل تبعیض است. اتفاقاتی که امروز رخ می‌دهد حاصل سال‌ها خفه کردن صدای مردم است و این موضوع حالا به خفه کردن مردم رسیده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: این حق مردم آمریکا است که بخواهند اعتراض کنند. طبیعی است که ترامپ فرافکنی کند. ما نسبت به صحنه‌های خشونت‌بار علیه مردم ناراحت هستیم. آمریکایی که همیشه مسائل حقوق بشری را به رخ دیگر کشورها می‌کشد، امروز وحشیانه حقوق مردم و به خصوص رنگین پوست‌ها را نقض می‌کند.

موسوی در مورد وجود برنامه برای ارسال سوخت جدید به ونزوئلا گفت: اگر ونزوئلا از ما درخواست جدید بکند، ما با تمهیداتی که اندیشیده شده و خواهیم دید، این انرژی را به ونزوئلا یا هر کشور دیگر متقاضی ارسال خواهیم کرد.

«دکتر عسگری»، زندانی ایرانی در آمریکا، به زودی به ایران برمی‌گردد

وی در مورد آزادی برخی زندانیان ایرانی در خارج از کشور، افزود: احتمال می‌دهم آقای عسگری ظرف دو سه روز آینده به کشور بازگردانده شود. اگر مشکلی پیش نیاید، به زودی دکتر عسگری وارد کشور می‌شوند. سلامتی همه ایرانیان در جهان برای ما مهم است. زندانیانی که در اروپا هستند را ما گروگان می‌دانیم و تلاش می‌کنیم برای آزادی آنها همه اهتمام خود را به کار بندیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد پیگیری ترور شهید سلیمانی عنوان کرد: ما کمیته ویژه ترور سردار شهید سلیمانی ایجاد کردیم که خودش ستاد است. ما با عراق و قوه قضائیه در تعامل نزدیک هستیم. به نهادهای بین المللی شکایت کرده و آن را ثبت کرده ایم. ما تا حصول نتیجه نهایی دست از کار نمی کشیم.

موسوی در مورد سوال خبرنگار شبکه سحر در مورد شرکت ایران در سالگرد کشتار مسلمانان بوسنی تصریح کرد: ایجاد مشکل برای شبکه سحر را محکوم می‌کنیم و این اتفاقات را با ادعاهای حقوق بشری غرب، در تناقض می‌دانیم. ایجاد مشکلات برای شبکه‌های برون مرزی، برخی خبرگزاری‌ها و اکانت‌های کاربری برخی شخصیت‌های کشورمان با ادعاهای حقوق بشر متناقض است.

وی با اشاره به سالگرد کشتار مردم بوسنی، اظهار داشت: این اتفاق برای ما مهم است و هر ساله اظهار نظر کرده‌ایم. امسال دعوت نامه‌های متعددی برای حضور برخی مقامات ایرانی در بوسنی از قبیل دعوت از آقای روحانی را دریافت کرده‌ایم. اما به دلیل کرونا بعید است حضور در سطح بلندپایه باشد. ولی ما در حال بررسی نحوه حضور هستیم و شرایط را بررسی می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد جواب ایران به تحریم همکاری صلح آمیز هسته‌ای با ایران ادامه داد: تیم‌های در حال ارزیابی آثار این تحریم‌ها هستند. اگر به نتیجه برسیم که این تحریم‌ها آثار سویی بر صنعت هسته‌ای ما می‌گذارد، جواب مقتضی خواهیم داد. صنعت هسته‌ای ما به حدی بالغ شده که خود بتواند به تنهایی کار کند.

ما هنگ کنگ را بخشی از سرزمین چین می‌دانیم

موسوی در مورد واکنش ایران به تحریم آمریکا علیه هنگ کنگ و چین گفت: خوی آمریکایی‌ها دخالت در امور سایر کشورها به خصوص کشورهای غیرهمسو است. البته ما شواهدی داریم که آمریکا در امور کشورهای همسوی خود نیز دخالت می‌کند. اقدامات آمریکا علیه کشورهای مستقلی چون چین و ایران را محکوم می‌کنیم. ما هنگ کنگ را بخشی از سرزمین اصلی چین می‌دانیم.

وی افزود: سیستم هنگ کنگ و ماکائو دو دولت بوده ولی خوی غربی‌ها به گونه‌ای بوده که می‌خواهند مردم را تحریک کنند که این مساله با واکنش کشورها روبرو شده‌است. ما این اقدامات را محکوم می‌کنیم و به اصل چین واحد پایبند هستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: ما به غربی‌ها توصیه می‌کنیم تا از دخالت در امور دیگر کشورهای مستقل بپرهیزند.

وی گفت: حدود دو سال با کره‌ای‌ها مذاکره داشتیم اما از آنجایی که آنها منتظر نظر آمریکایی‌ها بودند، حدود هفت میلیون دلار پول ملت ایران همچنان نزد آنهاست که می‌بایست همان موقع و بعد از مطالبه ما به صورت مقتضی کالا یا پول نقد به کشور ما عودت داده می‌شد که متأسفانه کره‌ای‌ها در این زمینه غفلت، تعلل و تأخیر داشتند. ما بارها به آنها گفتیم آنچه به آن استناد می‌کنند، غیرقانونی است و جمهوری اسلامی ایران برخلاف آنچه آنها اعلام می‌کنند در هیچ تحریم قانونی قرار ندارد و تحریم‌های آمریکا غیرقانونی و یکجانبه است بنابراین استناد به تحریم‌های آمریکا ملاک عمل دولت کره و سایر دولت‌ها نمی‌تواند باشد به همین دلیل ما خواستار بازپس‌گیری دارایی‌های خودمان از کره‌ای‌ها هستیم.

موسوی ادامه داد: تصمیم کره برای ارسال تجهیزات پزشکی اگرچه یک اقدام کوچک اما گام مثبتی در جهت بازپس دادن دارایی‌های ایران است. ما معتقدیم کره‌ای‌ها باید روابط دیرینه و دوستانه دو کشور را مد نظر قرار دهند و روابط دوجانبه را با دخالت کشور ثالث مخدوش نکنند.

وی در پاسخ به سؤالی پیرامون تشکیل فراکسیون دیپلماسی بین‌المللی در مجلس شورای اسلامی و اینکه آیا این فراکسیون تداخلی با وظایف کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دارد یا خیر؟، اظهار داشت: فراکسیون جمعی از نمایندگان مجلس هستند که ممکن است اعضای کمیسیون‌های مختلف باشند اما دغدغه دیپلماسی، امنیت ملی و منافع ملی است که قرار است این فراکسیون تشکیل شود. این فراکسیون در مجلس قبلی نیز وجود داشته و اعلام شده که قرار است در این مجلس نیز تشکیل شود که ما هم از آن استقبال کردیم. این فراکسیون به نزدیک شدن دیدگاه‌ها کمک می‌کند و می‌تواند موجب هم‌افزایی افکار و اندیشه‌ها برای پیشبرد منافع ملی کشور شود و تداخلی با وظایف کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تشکیل سفارت مجازی ایران در فلسطین گفت: تشکیل سفارت مجازی در فلسطین، قانونی است که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده، تشکیل آن جزو وظایف وزارت امور خارجه قرار گرفته است، ما حتماً این کار را انجام می‌دهیم و اولین جلسه در این زمینه هفته گذشته تشکیل شد و ابعاد مختلف سیاسی و حقوقی این موضوع مورد بررسی قرار گرفت. وزارت امور خارجه تشکیل این سفارت مجازی را به عنوان یک کار مهم سیاسی قلمداد و دنبال می‌کند. مخاطب ما تمامی مردم فلسطین با همه گرایش‌ها و ادیان مختلف که در خارج از سرزمین‌های اشغالی و در فلسطین زندگی می‌کنند، هستند البته ایران اسلامی تاکنون ارتباطات بسیار خوبی با مردم فلسطین داشته است.

موسوی درباره تلاش‌های انجام شده برای انتقال زندانیان ایرانی در کشور عراق افزود: شرایط کرونا باعث شد که کشورهای مختلف در داخل کشورشان و حتی میان کشورها، شرایطی را برای زندانیان فراهم کنند و تا آنجایی که ممکن است آنها یا آزاد شوند یا اینکه محکومیت خودشان را در شرایط آسان‌تری بگذرانند تا از خطر ابتلاء به ویروس کرونا مصون باشند. در این راستا ما اقدامات قوه قضائیه را دیدیم که در اقدامی بی‌سابقه به بیش از ۱۰۰ هزار نفر مرخصی دادند. همین اهداف را ما با کشورهای همسایه و در کشورهایی که زندانی داریم، دنبال می‌کنیم. این اقدام از لحاظ انسانی برای ما و این کشورها مهم است. از سوی دیگر، بر اساس توافقنامه‌ای که میان ایران و این کشورها وجود دارد، سعی کردیم از تمامی ظرفیت‌ها استفاده کنیم تا تسهیلات خاصی را به زندانیان ارائه دهیم.

وی ادامه داد: بیشتر زندانیانی که در کشورهای همسایه وجود دارند، به دلیل ورود غیرقانونی به کشور است یا اینکه مدارک آنها دارای نقص است و کالا یا اجناسی را همراه داشتند که در آن کشورها قانونی نیست و برخی از اینها به دلیل غفلت بوده است البته برخی نیز به دلیل قاچاق گرفتار شده‌اند که در این کشورها با آنها برخورد قانونی می‌شود. در کشور ما نیز به همین شکل است و قاچاق و ورود غیرقانونی، جُرمی سنگین است اما در این موارد نیز راه‌هایی وجود دارد تا در چارچوب توافقات، این زندانیان تبادل شوند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در خصوص عراق نیز اقداماتی برای تبادل زندانیان انجام شده، در ماه‌های اخیر صدها نفر از این طریق به کشور بازگشته‌اند و عده‌ای از زندانیان خارجی نیز که در ایران بودند، در چارچوب‌های قانونی آنها را به کشورشان فرستادیم که یا آزاد شوند یا ادامه حبس‌شان را در کشور خودشان بگذرانند.

موسوی در پاسخ به سؤالی پیرامون مسائل رخ داده در آمریکا و تبعیض نژادی در این کشور گفت: ما بنای دخالت در امور داخلی کشورها را نداریم و تاکنون نیز در امور داخلی هیچ کشوری دخالت نداشته‌ایم اما از آنجایی که این مباحث انسانی است و فریادی که مردم مظلوم آمریکا به ویژه رنگین‌پوستان زده‌اند، مخاطبش همه ملت‌ها و کشورهای آزادیخواه جهان هستند، نمی‌توانیم در مقابل این فریاد تظلم‌خواهی سکوت کنیم بنابراین در چند مورد اعلام کردیم که صدای آنها را شنیده‌ایم و با آنها اعلام همبستگی کرده‌ایم. این دنیا و سازمان‌های حقوق بشری است که باید به دنبال حقوق آنها باشند. سازمان‌هایی که ادعای حقوق بشری داشتند باید صدای مردم آمریکا را بشنوند و فکری به حال وضعیت وخیم حقوق بشری در ایالات متحده آمریکا کنند که جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرد و این صدا را بازتاب داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در زمینه جزئیات دیدار مقامات ایرانی و افغان اظهار داشت: هیئت ایرانی بلند پایه بود به طوری که هم معاون حقوقی و هم دستیار وزیر امور خارجه در این دیدار حضور داشتند و طیف وسیعی از مسائل مطرح شد. هرچند محور مذاکرات بحث حادثه مرزی بود، ولی با توجه به تشکیل دولت جدید در افغانستان، طیف وسیعی از مسائل مورد مذاکره، سیاسی و اقتصادی بود.

موسوی ادامه داد: همچنین با توجه به آغاز گفتگوهای صلح در افغانستان این موضوع نیز در گفتگوهای دو طرف مطرح شد. ایران از ابتدا اهتمام جدی برای حل بحران در افغانستان داشته و گفتگوهای آقای ظریف با گروه‌های افغان و شخص آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نشان می‌دهد که ثبات و امنیت افغانستان برای ما مهم است. ما امیدواریم با استارت گفتگوهای صلح و تشکیل دولت جدید، شاهد افغانستانی بالنده باشیم.

وی گفت: در مورد کمیسیون مشترک دو کشور هم که مدتی است جلسات آن مسکوت مانده، با توجه به استقرار دولت جدید امیدواریم که جلسات این کمیسیون مجدداً برگزار شود. طرف افغان در دیدار خود اسنادی را به ما ارائه داد که قرار شد تا آنها را بررسی کرده و نتایج را خدمت دولت این کشور و ملت ایران و افغانستان اعلام کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد اظهارات سفیر ایران در مسکو در مورد آغاز گفتگوها برای خرید سلاح از روسیه افزود: ما به عنوان کشوری مستقل، حق هرگونه تجارت از جمله تجارت تسلیحاتی داریم که هم مربوط به خرید و هم فروش می‌شود. علیه ما محدودیت‌هایی وجود داشته که با برداشته شدن آن، ما برای این تجارت محق هستیم و هیچ محدودیتی را برای خود قائل نخواهیم بود.

موسوی در مورد نگرانی از آزمایشگاه های بیولوژیکی آمریکا در منطقه و به ویژه گرجستان عنوان کرد: این نگرانی همیشه وجود داشته و جمهوری اسلامی از هر اقدامی که سلامت بشر را به خطر می‌اندازد، نگران است. فاجعه وقتی است که نظارت نباشد. مورد گرجستان را دقیقاً اطلاعی ندارم و بنده به صورت کلی جواب می‌دهم. این موارد باید تحت نظارت سازمان‌های جهانی بهداشت باشد.

وی تصریح کرد: رها کردن آمریکا در کشورهای مختلف دنیا و اجازه دادن به این کشور که در خاک دیگر کشورها، آزمایش‌های خاص انجام دهد، می‌تواند منجر به اقدامی تروریستی و بیولوژیک شود و ما آن را محکوم می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد ورود هواپیماهای ترکیه به ایران و کشته شدن دو کشاورز اشنویه‌ای اظهار داشت: کردها همیشه مورد احترام جمهوری اسلامی بوده و قدیمی ترین قوم ایرانی هستند. این ادعا شده بود که هموطنان ما در خاک عراق توسط حمله پهپادهای ترکیه جان خود را از دست داده اند. ما در حال بررسی گزارش‌ها هستیم و اسناد و شواهد را بررسی می‌کنیم.

موسوی ادامه داد: چون این افراد ایرانی بوده‌اند و در خاک عراق و توسط کشوری ثالث جان باخته اند، ابعاد حقوقی پیچیده ای دارد و باید ابعاد این حادثه مشخص شود. وزارت خارجه پیگیری‌های لازم را با دولت عراق و اقلیم انجام داده است ولی هنوز گزارش نهایی آماده نشده است. اگر این گزارش نهایی شد و دیگر ارگان‌ها اعلام نکردند، بنده نتیجه آن را اعلام خواهم کرد.

کد خبر 4938853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha