به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام علی خراسانی مدیر گروه دایره المعارف های قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اعلام این خبر گفت: در ادامه ارائه دانشنامههای تخصصی قرآنی که برگرفته از دایره المعارف قران کریم است، دانشنامه قرآنی «امنیت متعالیه» را ارائه خواهیم کرد.
وی با بیان این که دانشنامه قرآنی «امنیت» بر اساس امنیت متعالیه ارائه خواهد شد، گفت: در این دانشنامه، مدخلهای مرتبط با امنیت را ارائه میکنیم و بر اساس طرح و نظری که حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دارد، بحث امنیت را نه در قلمرویی که امروز در دانش سیاسی مطرح است، بلکه بر اساس امنیتی که بر گرفته از مکتب اسلام است، ارائه خواهیم کرد.
مدیر گروه داوره المعارف های قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: امنیت بر آمده از اسلام و قرآن، امنیتی است که متوجه شکوفایی استعدادهای انسان با محوریت عقل و آموزههای پیامبران الهی است.
وی با اشاره به این که از شاخصهای امنیت متعالیه این است که هم ناظر به دنیا و هم ناظر به آخرت است، افزود: امنیت متعالیه هم امور مادی و هم امور معنوی را شامل میشود و در سه ساحت باورها، اخلاق و رفتار حضور دارند.
حجت الاسلام والمسلمین خراسانی اظهار کرد: با توجه به تعریف ذکر شده از امنیت متعالیه، طیف وسیعی از مدخلهای دایره المعارف ذیل این قلمرو و مفهوم قرار میگیرد و بر همین اساس، دانشنامه تخصصی «امنیت متعالیه» را تدوین میکنیم.
وی با اشاره به عوامل و اسباب امنیت گفت: بخش زیادی از مدخلهای دایره المعارف قرآن کریم از عوامل و اسباب امنیت بشمار میآید که این عوامل اعم از عوامل مادی و معنوی، باورها و اخلاق و رفتار انسانها و افعال و اوصاف الهی و افعال و گروههای اثرگذار در ایجاد امنیت است.
وی گفت: طیف وسیعی از مدخلهای دائرهالمعارف قرآن کریم ذیل امنیت قرار میگیرد و تلاش خواهد شد که امسال جلد اول دانشنامه «امنیت متعالیه» را با مقدمه حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی منتشر کنیم و کارهای مقدماتی جلدهای دوم و سوم را نیز تا پایان سال جاری انجام دهیم.
مدیر گروه دایره المعارف های قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این که پیش بینی میشود که دانشنامه «امنیت متعالیه» در نهایت در حدود ۶ جلد منتشر و بیش از ۱۲۰۰ مدخل را شامل شود، خاطرنشان کرد: امنیت متعالیه فراتر از اخلاق، فقه و کلام است و به مراتب از مجموع مدخلهای دانش علوم سیاسی وسیعتر و گستردهتر خواهد بود.
نظر شما