۱۲ خرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۴۶

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین:

خیرین استان قزوین ۱۲ میلیارد تومان نذر عتبات عالیات کردند

خیرین استان قزوین ۱۲ میلیارد تومان نذر عتبات عالیات کردند

قزوین- رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین گفت: در سال گذشته مردم خیر استان بیش از ۱۲ میلیارد تومان برای امور بازسازی عتبات عالیات وخدمت رسانی به زائران اربعین نذر کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، حامد کبودوند روز دوشنبه در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان که در محل ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین برگزار شد با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در اربعین سال قبل برنامه‌های امسال را تشریح کرد.

کبودوند اظهار داشت: برای ساماندهی امور زائران دو سامانه فعال شده و همه کارها باید از این مسیر صورت گیرد تا با مشکل مواجه نشویم.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان در قزوین یادآور شد: از سوی ستاد اربعین به استان‌ها ابلاغ شده تا بر این محور حرکت کنیم لذا همه کسانی که قرار است در قالب موکب اربعین فعالیت کنند باید در سامانه توسعه روابط ایران و عراق و نیز سامانه «سجا» مراجعه و ثبت نام کنند.

وی اضافه کرد: از آنجا که به دلیل گسترش ویروس کرونا خروج هر گونه کالایی از ایران ممنوع است و فقط کالاهایی که در سامانه ثبت شده باشد اجازه خروج از کشور را دارد لذا از موکب داران انتظار داریم تا ۱۵ مرداد ماه برای ثبت نام اقدام کنند.

کبودوند تصریح کرد: همه کسانی که سال قبل مجوز فعالیت داشتند و نیز کسانی که امسال قرار است در اربعین فعالیت کنند باید سه فرد به عنوان هیئت امنا معرفی شوند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان قزوین یادآور شد: در سال‌های گذشته برخی افراد با سو استفاده از احساسات پاک مردم اقدامات غیر قانونی کردند که برای جلوگیری از هر گونه تخلفی همه کارها کنترل و رصد می‌شود.

وی اضافه کرد: همه کسانی که موکب ثبت می‌کنند باید شماره حساب موکب را در سامانه اعلام کنند زیرا اگر ثبت و تأیید نشود این حساب‌ها مسدود خواهد شد و برای جمع آوری نزولات باید شماره حساب مربوطه را در سامانه ثبت شود در غیر این صورت مسدود می‌شود.

کبود وند بیان کرد: نکته دیگر این که امسال خوشبختانه با توجه به استقبال سال گذشته زائران در اربعین حسینی ستاد اربعین تصمیم گرفت برای کاروان‌های اربعین هم ساماندهی منسجمی صورت گیرد و برای اولین بار سامانه کاروان‌های اربعین به نام «سجا» (سامانه جامع اربعین) هم راه اندازی شده و کسانی که گروهی و یا کاروانی می‌خواهند به عتبات بروند می‌توانند مجوز می‌گیرند.

وی اضافه کرد: سال‌های قبل برای کاروان‌های زوار حسینی برنامه خاصی نبود اما امسال سامانه «سجا» برای کاروان‌های اربعین ساماندهی شده و کسانی که می‌خواهند به صورت گروهی و کاروانی به عتبات بروند باید ثبت نام کنند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین یادآور شد: هیئت‌های مذهبی، پایگاه‌های بسیج و پایگاه‌های حج و زیارت می‌توانند در سامانه سجا ثبت نام و فعالیت کنند.

وی اظهار داشت: برای اعزام زائران ابلاغیه صادر نشده و اگر این بیماری رفع شود اعزام صورت می‌گیرد و اگر اوج بیماری را شاهد باشیم همه برنامه‌های ستاد اربعین متناسب با پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی خواهد بود.

کبود وند بیان کرد: ستاد بازسازی متولی کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان، تغذیه و پذیرایی از زائران در اربعین است و فعالیت‌های مشارکت‌های مردمی تغذیه و اسکان را ستاد دنبال می‌کند.

وی اظهار داشت: برنامه اعزام گروهی و انفرادی توسط سازمان حج و زیارت و برنامه پشتیبانی با ستاد اربعین استانداری و اعزام با سازمان حج و زیارت است.

کبودوند یادآور شد: در سال گذشته با تلاش همه دست اندر کاران در ایام اربعین حسینی در استان قزوین ۸۶ موکب ثبت شد و از این تعداد ۴۵ موکب به صورت مشترک فعالیت کردند.

وی گفت: تعهدات استان قزوین در اربعین سال قبل در زمینه‌های پذیرایی، اسکان و خدمات دهی بود که در شهر نجف تعهد ما ۲ هزار نفر، در کربلا دو هزار نفر و ۱۷ هزار نفر در حرم طفلان مسلم و شهر مسیب بود.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین اقدامات انجام شده بیشتر از تعهدات بود اما در شهر کربلا ۳۲۵ هزار و ۹۳۰ نفر خواب اسکان، یک میلیون و ۲۳۷ هزار و ۵۰۰ وعده غذایی در کربلا توسط ۱۷ موکب ارائه شد.

کبودوند یادآور شد: در شهر نجف آنچه انجام شد ۶۰ هزار و ۵۰۰ نفر خواب اسکان و ۳۲۸ هزار و ۹۰۰ وعده غذایی، تغذیه توسط سه موکب استان قزوین توزیع شد.

وی اضافه کرد: در شهر سامرا که هیچ تعهدی بر عهده ستاد استانی نبود که در این شهر ۵۵۰۰ نفر اسکان و ۶۶ هزار وعده غذایی داده شد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات اظهار داشت: در مسیر طریق الحسین از نجف به کربلا هشت موکب برپا شد که خدمات ما ۵۴ هزار و ۴۷۵ نفر خواب اسکان و ۷۳۷ هزار وعده غذایی توزیع شد.

کبودوند گفت: در شهر مسیب و حرم طفلان مسلم که شهر زوار قزوینی حدود ۱۷ موکب مستقر شدند که ۴۳ هزار و ۲۳۰ نفر خواب اسکان داده شد و ۳۸۹ هزار و ۴۲۲ وعده غذایی توزیع شد.

وی اضافه کرد: علاوه بر خدمات اسکان و پذیرایی که اعلام شد مجموعه اقداماتی که در اربعین صورت گرفت که شامل ۹۰۰ میلیون تومان خدمات پزشکی، ۵۶۰۰ نفر ویزیت درمانی و به ۱۰۰ نفر خدمات دندانپزشکی داده شد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین بیان کرد: کارهای فرهنگی در قالب گروه سرود و نمایشگاه ویژه خردسالان توسط دو موکب و برپایی خودروی فرهنگی شهید سیاهکلی در ۳۰ مورد اجرا شد.

کبودوند گفت: برای اولین بار غرفه بین الملل با ارائه خدمات مختلف به ۶ زبان توسط طلاب جوان و توانمند به زبان‌های عربی، ترکی، انگلیسی، آلمانی ارائه شد و دسته عزاداری زوار اباعبدالله الحسین (ع) متعلق به قزوین برنامه عزاداری اجرا کرد. هزینه‌های موکب ها توسط خیرین تأمین شد

کبودوند در ادامه اظهار داشت: تمامی هزینه‌های پذیرایی، تغذیه و اسکان زائران توسط خیرین تأمین شد و از دستگاه‌های دولتی و بیت المال هیچ هزینه‌ای صورت نگرفت.

۱۲ میلیارد تومان در امور زائران حسینی هزینه شد

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین یادآور شد: در سال گذشته با کمک‌های مردمی و خیرین بیش از ۱۲ میلیارد تومان هزینه شد و نذورات از ۴۲ کشور در این کار ارزشمند جمع آوری شده است.

وی بیان کرد: با انتشار ویروس کرونا امسال از ظرفیت موکب‌های حسینی برای کمک به کرونا استفاده شد و از ابتدای سال با همکاری قرارگاه سلامت برای تأمین غذای کادر درمانی و بیماران آسیب دیده در بیمارستان صحرایی و بوعلی قزوین اقداماتی صورت گرفت.

کبودوند یادآور شد: تهیه آب میوه تازه، میان وعده غذایی و اجرای برنامه‌های فرهنگی شامل پرچم گردانی در بیمارستانها از دیگر کارهای انجام شده است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات اظهار داشت: با شروع فعالیت قرارگاه مواسات و همدلی موکب داران در جمع آوری کمک‌های مردمی آغاز شد و ۱۳ موکب در اختیار قرار گاه بود که در امور سم پاشی اماکن و ضد عفونی معابر، توزیع بسته‌های معیشتی و تغذیه بیماران مشارکت داشتند.

هر ایرانی ۵ هزار تومان در بازسازی عتبات اهدا کند

کبودوند اظهار داشت: با ابتکار شهید سلیمانی قرار شد هر ایرانی فقط در یک سال و یک نوبت ۵ هزار تومان برای توسعه حرم مطهر حضرت زینب (س) اهدا کند و این مبلغ اندک که برای ما بسیار ارزشمند است می‌تواند این پروژه بزرگ و ماندگار را محقق کند.

وی گفت: اگر جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان قزوین فقط هر کدام ۵ هزار تومان کمک کنند سهم استان بالغ بر ۶ میلیارد تومان خواهد شد و بخشی از این طرح عظیم عملیاتی می‌شود.

کبودوند اضافه کرد: طرح توسعه حرم حضرت زینب در کربلا بالغ بر ۴۸۰ هزار مترمربع مساحت دارد و تملک و آزاد سازی بناهای اطراف توسط تولیت آستان امام حسین (ع) انجام شده و صحن توسط ستاد بازسازی انجام می‌شود.

وی گفت: برای اطلاع رسانی مناسب در این عرصه مقرر شده در استان ۴ هزار خادم عتبات را شناسایی کنیم که تا اول ماه محرم شبکه خادمین تشکیل خواهد شد.

کبودوند افزود: برای پرداخت نذورات شیوه‌های مختلفی پیش بینی شده که در قزوین شهروندان می‌توانند از طریق سامانه #۲۳۳* کمک‌های خود را برای بازسازی و توسعه حرم از طریق تلفن همراه واریز کنند.

حسابرسی در ستاد عتبات عالیات دقیق و جامع است

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین تصریح کرد: ما در ستاد امانتدار کمک‌های اهدایی مردم هستیم و برای این که نذورات در جای خود هزینه شده و مسائل شرعی آن رعایت شود مجموعه‌های خیریه متعددی فعالیت می‌کنند و همه نذوراتی که تهیه می‌شود توسط ۴ حسابرس بررسی دقیق می‌شود و هزینه‌های جاری از محل نذورات نیست.

وی اضافه کرد: تاکنون ۳۰۰ میلیون تومان وجه نقد، ۵ قطعه زمین، ۲۷۰۰ متر شیشه و کاشی و سرامیک برای توسع ه حرم حضرت زینب در استان اهدا شد ه است.

کبودوند از ادامه فعالیت‌های عمرانی در حرم طفلان مسلم در شهر مسیب عراق توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین هم خبر داد و یادآور شد: محوطه حرم دو طفلان از ۸۵۰۰ متر فضای موجود به ۲۱ هزار متر افزایش یافته است.

وی گفت: در هر ماه حدود ۱۰ تا ۴۰ نفر در هر اکیپ کاری از علاقمندان دارای مهارت ساختمانی و فعالیت‌های عمرانی در یک دوره ۲۵ روزه به حرم طفلان مسلم اعزام می‌شوند تا به صورت رایگان در بازسازی و توسعه حرم مشارکت کنند.

کبودوند اظهار داشت: در حرم طفلان مسلم تاکنون بیش از ۱۴ میلیارد تومان خدمات عمرانی با کمک خیرین استان قزوین ارائه شده است.

کد خبر 4939489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha