به گزارش خبرگزاری مهر، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۱۰ بازی رومیزی و کارتی برگرفته از آثار فاخر ادبیات کهن فارسی و ادبیات معاصر را رونمایی کرد. این بازیها که مناسب کودکان و نوجوانان هفت سال به بالاست، از آثار فاخر ادبیات کهن فارسی همچون مثنوی معنوی مولانا، منطقالطیر عطار نیشابوری، کلیله و دمنه و تاریخ بیهقی و همچنین ادبیات معاصر شامل آثار نیما یوشیج و حبیب یغمایی اقتباس شده است.
طراحی این بازیها با الهام و اقتباس از داستانهای ادبیات فارسی به سفارش مرکز سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۹۷ آغاز شد. در همین ارتباط نشستهای هماندیشی با حضور طراحان ایرانی بازی و اسباببازی و متخصصان حوزه ادبیات فارسی تشکیل و دستآورد این پروژه تاکنون ۱۰ بازی رومیزی و کارتی شده است.
بازی کارتی «سیمرغ» با اقتباس از منطقالطیر و بر اساس داستان سیمرغ عطار نیشابوری با طراحی آیدین مهدیزادهتهرانی، «گنجیشکک اشی مشی» با اقتباس از ادبیات فولکور استان فارس و بر اساس داستان گنجشکک اشیمشی و «مار و مارگیر» با اقتباس از منطقالطیر و بر اساس داستان مار و مارگیر هر دو با طراحی علی شیرکرمی، «شغال هفترنگ» با اقتباس از مثنویمعنوی و بر اساس داستان شغال هفترنگ با طراحی احسان عبدی، «طوطی و بقال» با اقتباس از مثنویمعنوی و بر اساس داستان طوطی و بقال با طراحی عماد ارغند و پازل کارتی «آهو و پرندهها» با اقتباس از آثار نیما یوشیج و بر اساس داستان آهو و پرندهها با طراحی شادی عظیمی از جمله آثار کارتبازیها هستند.
همچنین بازیهای مهره و صفحه «گوهر شبچراغ» با اقتباس از مثنویمعنوی و بر اساس داستان گوهر شبچراغ با طراحی مهنام منفرد، «روباه و زاغ» با اقتباس از دیوار اشعار حبیب یغمایی و بر اساس داستان روباه و زاغ با طراحی شهاب محسنین، «زاهد و دزدان» با اقتباس از کلیله و دمنه و بر اساس داستان زاهد و گوسفند با طراحی فرحناز ورنان و «ایاز و یاران» با اقتباس از تاریخ بیهقی و بر اساس داستان سلطان محمود و ایاز با طراحی عماد ارغند نیز از دیگر آثاری است که رونمایی شد.
مدیرکل سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای کانون پرورش فکری در باره ضرورت بهرهگیری از متون و ادبیات کهن در طراحی اسباببازی و سرگرمی گفت: هدف از انجام این پروژه، آشنایی کودکان و نوجوانان با ادبیات، هنر و پاسداشت میراث کهن ایران زمین، زنده نگه داشتن ادبیات ملی و بومی و بسترسازی برای فعالیتهای تحقیقی و پژوهشی است.
محسن حموله ضمن دعوت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران برای فعالیت در این حوزه گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سالهای گذشته برای معرفی طراحان و ایدهپردازان در حوزه اسباببازی فعالیتهایی را با برگزاری نشستهای تخصصی و رویداد ملی ایدهآزاد آغاز کرده است که پیشبینی میشود قابلیتها و استعدادهای نسل جوان نوپرداز بیش از گذشته شناسایی و معرفی شود.
این محصولات با هدف رونق تولید کالای ایرانی و حضور در بازارهای بازی و اسباببازی با مشارکت و همکاری سازمانها و نهادهای علاقهمند در سال جهش تولید رونمایی میشود.
نظر شما