به گزارش خبرنگار مهر، صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند تهران در مراسم آغاز اجرای طرح کاپ و رونمایی از سامانه صورت وضعیت الکترونیک و اپلیکیشنهای جمعآوری و تفکیک پسماند با اشاره به اینکه اقدامات شهرداری در حوزه پسماند منطبق با اقدامات بین المللی است و تلاش شده است تا چیزی که به عنوان پسماند دفن میشود را کاهش دهیم، در طرح کاهش تولید پسماند که به صورت مخفف "کاپ" خوانده میشود، به دنبال ایجاد یک الگوی کاری در این زمینه است.
وی افزود: در تهران، روزانه هفت هزار تن پسماند عادی، ۱۰۰ تن پسماند پزشکی و ۳۵ هزار تن نخاله جمعآوری میشود. اما فرم ذخیره سازی آن مشکلاتی دارد.
علیپور با اشاره به اینکه ۱۸ هزار نفر کارگر در حوزه پسماند درگیرند و ۵۵ هزار مخزن پسماند در شهر تهران مستقر شده است، اظهار داشت: این در حالی است که ۴۵۰ غرفه بازیافت در شهر تهران فعال شدهاند.
وی گرفتاری بزرگ این مجموعه را شیرابهها عنوان کرد که به دلیل چرخه دفن اتفاق میافتد.
وی خاطر نشان کرد: باید سهم تفکیک زباله برای اجرای طرح کاپ بالا برود و متناظر آن هم میزان استخراج انرژی از پسماند تولید شده بالاتر رود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه طرح کاپ دارای شش محور اصلی است، که اولین آنها تغییر فرمت مخزن گذاری ها برای جمعآوری زباله است. گفت: یازده ایستگاه میانی پسماند در مناطق برای ساکنین محلات اطراف آن تولید بو و شیرابه ایجاد کرده است و برای حل این مشکل به سراغ طرح MRF رفتیم که هم تفکیک حداکثری انجام میدهد و هم شیرابه ناشی از آن بازیافت میشود.
وی در خصوص اجرای این طرح توضیح داد که قرار است در ۴ پهنه در شهر تهران مستقر شوند که باعث از میان برداشتن ایستگاههای میانی میشوند.
علیپور تغییر فرمت مخازن جمعآوری پسماند و تبدیل آن به شکل خشک و تر، مشخص شدن مالک مخازن و تعیین ساعت مشخص دفن از برنامههای پیش روی این سازمان است.
وی افزود: برای جمعآوری پسماندهای حجیم مثل لاستیک، شیشه و پسماند الکترونیک که به آرادکوه منتقل نمیشوند هم برنامه ریزی کردهایم، برای مثال پسماندهای الکترونیک در غرفههای جداگانه جمعآوری و در سایت دیگری پردازش میشوند.
نظر شما