به گزارش خبرنگار مهر، مسعود منصور در مراسم روز جهانی «مقابله با بیابانزایی» با اشاره به اقدامات سازمان جنگلها در این حوزه گفت: سال ٩٨ در ٢٢ استان کشور شامل ١٤٠ شهرستان، ٤٤٨ پروژه مقابله با بیابانزایی انجام شده که این پروژهها ١٢٧ هزار هکتار را پوشش میدهد و امروز افتتاح میشود.
وی افزود: این عملیات شامل نهال کاری، مالچ پاشی و … بوده است.
منصور، اعتبار این عملیات را رقمی بالغ بر ٧٥٠٠ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: امسال اعتبارات این حوزه کاهش یافته و به ٢٤٠٠ میلیارد ریال رسیده اما پیشبینی میشود در ١٢١هزار هکتار عملیات مقابله با بیابانزایی انجام شود.
به گفته رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، عملیات مالچپاشی به دلیل انتقادها متوقف شده است.
منصور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کنوانسیون مقابله با بیابانزایی از سه دهه قبل در سازمان ملل متحد تشکیل شده است، گفت: همان زمان سازمان ملل به جامعه جهانی هشدار داد که فشار بیش از حد به طبیعت وارد نشود.
وی اضافه کرد: مواردی از قبیل مصرفگرایی و تولید انبوه زباله، پیامدهای خطرناکی به دنبال خواهد داشت.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه حدود سه میلیارد نفر از جمعیت جهان در معرض آسیبهای ناشی از بیابانزایی هستند، گفت: ۱۲ میلیون هکتار از اراضی نیز در معرض تخریب و نابودی قرار دارند.
منصور اظهار داشت: تا سال ۲۰۵۰ نیاز به منابع آب و غذا به ترتیب ۵۵ و ۵۰ درصد رشد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه ایران در زمینه مقابله با بیابانزایی، جزو کشورهای پیشرو است، گفت: حدود ۶ دهه است که کشور ما در این زمینه فعالیت میکند و اقدامات مؤثری نیز در این راستا انجام شده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای مقابله با بیابانزایی گفت: ایجاد دو میلیون هکتار جنگل دستکاشت در بیابان از نتایج این اقدامات بوده است.
به گزارش مهر، مراسم روز جهانی مقابله با بیابانزایی با حضور وزیر جهاد کشاورزی در محل سازمان جنگلها، برگزار و از برخی افراد شاخص در این حوزه تقدیر شد ضمن اینکه در این مراسم ۴۴۸ پروژه مقابله با بیابانزایی به طور همزمان در ۲۲ استان کشور توسط وزیر جهاد کشاورزی افتتاح شد.
نظر شما