به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیجیتال ترندز، ناسا به گروهی از محققان گرنتی اعطا کرده تا با استفاده از شواهد مربوط به فعالیت های فناورانه، شیوه ای نوین برای جستجوی هوش فرازمینی ابداع کنند.
آدام فرانک پروفسور فیزیک و ستاره شناسی در دانشگاه روچستر در بیانیه ای در این باره می گوید: چالش همیشگی در زمینه هوش فرازمینی یا SETI آن است که باید کجا آن را جستجو کرد. با تلسکوپ باید کدام ستارگان را رصد کرد و به دنبال کدام سیگنال ها بود؟ اکنون می دانیم باید در کجا دنبال هوش فرازمینی باشیم. ما هزاران سیاره خارج از منظومه شمسی داریم که برخی از آنها شرایط حفظ حیات را دارند. اکنون شیوه تحقیقات تغییر کرده است.
تحقیقات پیشین درباره حیات خارج از زمین روی دو وجه متمرکز بود؛ نخست نشانگرهای زیستی که به طور مستقیم وجود حیات را آشکار می کنند مانند میکروب ها. در درجه دوم سیگنال های رادیویی بررسی می شد که به اعتقاد محققان انواع مختلفی از حیات هوشمند قادر به تولید آن هستند. اما روش جدید نشانه های فناورانه را رصد می کند.
فرانک در این باره می گوید: هرچند وسعت بالقوه فناوری بیگانه بسیار زیاد است، اما اشکال مختلفی از انرژی در جهان وجود دارد، موجودات فضایی جادویی نیستند.
محققان دو نشانه فناورانه خاص یعنی پنل های خورشید و مواد آلاینده را جستجو می کنند. جستجو برای شواهد استفاده از پنل های خورشیدی عقلانی به نظر می رسد زیرا ستارگان بزرگترین منبع انرژی در جهان هستند. بنابراین احتمال زیادی وجود دارد که موجودات فضایی پیشرفته این انرژی را به شیوه ای استفاده کنند.
در خصوص آلاینده ها نیز می توان ترکیبات شیمیایی در اتمسفر سیارات خارج از منظومه شمسی را رصد کرد. این امر نشان دهنده وجود صنعت یا فناوری در سیاره است.
همچنین جستجو برای گازهای مصنوعی نیز می تواند نشانگری از هوش فرازمینی فراهم کند.
نظر شما