به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یوروکالرت، ذرات یادشده قابلیت ویروس کرونا برای نفوذ به سلولهای میزبان و بازتولید آنها را از بین میبرند.
بررسیهای پژوهشگران دانشگاههای بوستون و سن دیه گوی کالیفرنیا نشان میدهد که نانوذرات یادشده که به نانو اسفنجها شهرت دارند میتوانند موادسمی و پاتوژن های مضر را جذب خود کنند و از فعالیت مخرب آنها در بدن جلوگیری کنند.
آزمایشهای صورت گرفته در این زمینه نشان میدهد نانو اسفنجها میتوانند تا ۹۰ درصد از ذرات مضر و بیماری زای عامل ابتلاء به ویروس کرونا را جذب کنند. نانوذرات مذکور با جلوگیری از میزبانی و باز تکثیر ویروس کرونا جلوی تهاجم آن به نقاط مختلف بدن را میگیرند و به طور مستقیم به خود آن حمله نمیکنند.
پیش از این نیز از نانو اسفنجها برای مقابله با برخی بیماریهای عفونی استفاده شده بود، اما ویژگیهای خاص ویروس کرونا و رفتار تهاجمی شدید آن استفاده از نانو اسفنجهای قدیمی برای متوقف کردن ویروس مذکور را به چالش کشیده بود.
نانو اسفنجهای موجود در ریه و سلولهای ایمنی، علاوه بر خنثی کردن ویروس کرونا قادر به مقابله با پروتئینهای التهاب آور سیتوکین هستند که در ویروس کرونا وجود دارد و عملکرد سیستم ایمنی بدن را به طور جدی مختل میکند. محققان در تلاش برای تقویت این نانو اسفنجها به منظور افزایش مقاومت آنها در برابر ویروس کرونا هستند.
نظر شما