به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه ابتکار امروز در نشست ویدئو کنفرانسی با مدیران کل امور زنان و خانواده استانهای سراسر کشور، ضمن تبریک ایام تولد حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختر گفت: حضرت معصومه (س)، زنی فاضله و دارای شخصیت والایی در دوران خود بود تا آنجا که در حمایت از برادر خود، حرکتی اعتراضی انجام دادند و از این منظر قطب توجهات در شهر قم و حوزههای علمیه شدند.
ابتکار با تاکید بر اینکه حضرت معصومه (س) الگوی کامل دختری است که با وجود سختیها چیزی از نظر علمی و اجتماعی کم نگذاشت، گفت: این شخصیت دست رد بر تفکری زده که ماهیت و موجودیت زن را وابسته به پدر یا همسر یا به طور کلی نیازمند سرپرست میداند و امیدواریم با الگو قرار دادن این شخصیتهای دینی، نگاه ما نسبت به بحث زنان اسلامی شود نه اینکه زنان را شهروندان دست دوم و وابسته به پدران و همسران قلمداد کنیم.
معاون رئیس جمهور در ادامه این نشست، ضمن تشریح عملکرد معاونت در دولت دوازدهم، خاطرنشان کرد: در این مدت توانستیم در ادامه مسیر معاونت امور زنان دولت یازدهم گام برداریم و شاخصهای عدالت جنسیتی که ابلاغ شد، اکنون تبدیل به برنامههای عملیاتی در استانها شده و برنامههای اجرایی و دقیقی است.
وی افزود: سامانه رصد و پایش شاخصها بزودی و در هفته دولت راه اندازی میشود و مهم این است که با حمایت استانداران و پیگیری مدیران کل امور بانوان استانها و همچنین رؤسای سازمانهای برنامه و بودجه استانها و هجده معاون زن در استانداریها، این سندها محقق و اجرایی شود.
ابتکار تاکید کرد: هدف از این برنامهها، انجام مطالعه نیست بلکه هدف اجرایی شدن است و اینکه برای نخستین بار برنامه ریزی علمی مبتنی بر دادهها و اطلاعات آماری در حوزه زنان داریم، نوید بخش دستاوردهای خوبی در این زمینه است.
معاون رئیس جمهور با یادآوری اینکه در بهمن ۹۸ تصویب و ابلاغ شاخصهای خانواده در ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیس جمهور صورت پذیرفت، گفت: انتظار داریم در جهت تعالی خانواده شکوفا، متعالی، پایدار و سالم و اجرایی شدن شاخصها، از حمایت و تشویق بخش خصوصی در تبلیغات دوستدار خانواده بهره ببریم. همچنین معاونت امور زنان در جهت اجرای سیاستهای دوستدار خانواده، سال گذشته از سینمای دوستدار خانواده رونمایی کرد و در سال جاری نیز فراخوان جشنواره تیزرهای دوستدار خانواده را منتشر کرده است.
وی با اشاره به اینکه دولت تلاش برای معیشت خانوادهها را سرلوحه کار خود قرار داده، در مورد توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار گفت: اقدامات صورت گرفته در این زمینه بر اساس الگوسازی روش موفق و نه صرفاً آموزش بوده و هدف، تکمیل زنجیره ارزش از مهارتهای عمومی و اختصاصی کسب و کار تا مواد اولیه، ایجاد بنگاه و در نهایت بازاریابی و فروش محصولات است.
ابتکار تصریح کرد: در بحث خشونت خانگی هم معاونت اقدامهای زیادی داشته از جمله لایحه تأمین امنیت و صیانت از حقوق زنان که خوشبختانه در کمیسیون لوایح دولت در حال بررسی است و امیدواریم با تاکید رئیس جمهور هرچه زودتر به صحن علنی مجلس راه یابد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به همکاری معاونت با اورژانس اجتماعی گفت: در دولت دوازدهم، حمایت از اورژانس اجتماعی یکی از راهبردهای معاونت زنان و خانواده است و شاهد بودیم که دو پیامک مهم با حمایت معاونت در سطح ملی ارسال شد و همه دارندگان تلفن همراه دو پیامک ۱۲۳ و ۱۴۸۰ را دریافت کردند که این دو پیامک آگاهی آحاد مردم را نسبت به خدمات پیشگیری از خشونت علیه زنان و کودکان افزایش داد.
در ادامه جلسه سوسن باستانی معاون بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، به طرحهای اجرا شده توسط معاونت اشاره کرد و گفت: طرح توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی زنان ساکن در سکونتگاههای غیررسمی با همکاری سازمان امور اجتماعی کشور و سازمان فنی حرفهای انجام میشود که نظارت طرح را در استانها، مدیران کل امور بانوان برعهده دارند و از طرف سازمان امور اجتماعی هم مدیران امور اجتماعی پیگیری میکنند. این طرح در سال نخست، در ۱۰ استان برای ۵۷۰۰ نفر به اجرا درآمد.
وی با اشاره به طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با تاکید بر مشاغل خانگی، یادآور شد: این طرح با همکاری جهاد دانشگاهی در ۲۴ استان در دست اجرا است و نظارت آن را وزارت کار برعهده دارد.
وی با تاکید بر اینکه از مدیران کل امور بانوان میخواهیم در تهیه بانک اطلاعاتی دقت بیشتری داشته باشند، درباره شناسنامه شاخصهای عدالت جنسیتی هم تصریح کرد: شناسنامه شاخصهای عدالت جنسیتی نهایی شده و تا آخر وقت امروز ابلاغ میشود.
در این جلسه مدیران کل امور بانوان استانداریها گزارشی از اجرای سند ارتقا وضعیت زنان و خانواده، اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با کرونا و اجرای طرح ارتقا تاب آوری در استانها را ارائه کردند.
نظر شما