به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز در نشست خیرین آموزش عالی کشور که در وزارت علوم برگزار شد، گفت: در فضای فعلی کشور مردم خاطرات خوبی از خیرین حوزه تعلیم و تربیت دارند. پیشتازانی در حوزه مدرسه سازی حضور داشتند به طوری که مرحوم حافظی خیر مدرسه ساز خاطره خوبی در ذهن مردم به جا گذاشت.
وی افزود: دانشگاه های ما نیز قبل از انقلاب و بعد از انقلاب خاطره های خوبی از اشخاصی دارند که وقف کرده و خیر آموزش عالی هستند، ما بعد از انقلاب در زمینه خیرین مشارکت خوبی داشتیم البته خیلی وقت ها به دلیل غفلت ما افرادی که خیر بوده و در این حوزه تلاش کرده بودند معرفی نشده بودند. بر همین اساس وزارت علوم تلاش خود را انجام داده و ستاد خیرین دانشگاه ساز را در وزارت علوم و همه دانشگاه ها شکل داده است و بیشتر به این دلیل است که این فرهنگ را ترویج دهیم و تشکر خودمان را به عنوان مجریان آموزش عالی دانشگاه و دانشجویان از خیرین داشته باشیم.
وزیر علوم ادامه داد: امیدواریم جریان خیر در کشور گسترده تر شود تا این امانت را به اهلش برسانیم.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: توسعه آموزش عالی از نظر ساخت مراکز و صدور مجوز زیاد بوده اما پشتیبانی از این مراکز چندان سرعتی نداشته است و ما با کمبود مراکز رفاهی رو به رو بودیم. صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم مسئولیت تامین رفاه دانشجویان را دارد که در اینجا جای تقدیر و تشکر دارد یک نگاه به این آمارها نشان می دهد زحمات و تلاش در این حوزه قابل تقدیر است. ما در حوزه خدماتی که خیرین داشته اند ۴۶۰ هزار متر مربع فضای آموزشی، خوابگاهی و و رفاهی را از این طریق تکمیل کردیم و ۳۵۵ هزار متر مربع دیگر در حال ساخت و تکمیل است و بیشتر در این جلسه ای که برگزار شد بحث در مورد تکمیل خوابگاه هایی است که برای سال جدید به کار گرفته می شود و امیدواریم فضای این چنینی را در کل جامعه اطلاع رسانی کنیم.
غلامی تصریح کرد: بیشتر از آنچه که کمبودها را اعلام کنیم باید قدرشناس این همت عالی بوده و فرهنگ خیرین را تکثیر کنیم و در جلساتی این چنینی به جای کمبودها از ارتقا و تکمیل و توسعه صحبت کنیم. برخی از خوابگاه های خیر ساز در حد هتل هستند به طوری که من از یکی از این خوابگاه ها که در دانشگاه صنعتی اصفهان ساخته شده بود، بازدید کردم و عنوان کردم اگر این خوابگاه را به دانشجویان بدهید تلاش می کنند تا آخرین مقطع حتی بعد از فارغ التحصیلی در آنجا بمانند و به راحتی نمی شود به آنها گفت که خوابگاه را تخلیه کنند.
غلامی در خصوص زمان بازگشایی خوابگاه های دانشجویی گفت: مشکلی که وجود دارد این است که باید ظرفیت خوابگاه ها با توجه به تعداد دانشجویانی که وجود دارد کاهش یابد و به سازمان امور دانشجویان پیشنهاد شده است که حداقل ظرفیت پذیرش در خوابگاه ها به یک سوم کاهش یابد تا مشکلی را از نظر بهداشتی ایجاد نکند و دانشگاه ها نیز با توجه به تقویم حضور دانشجویان پذیرش آنها در خوابگاه ها را نیز مدیریت کنند.
وزیر علوم ادامه داد: هر دانشگاهی این اختیار را دارد وضعیت حضور دانشجویان در خوابگاه ها را بر اساس برنامه های حضور آنها در دانشگاه ها را مدیریت کند بنابراین یک برنامه عمومی در این زمینه اعلام نخواهد شد بلکه بسته به وضعیت و امکانات دانشگاه ها در این خصوص تصمیم گیری خواهد شد و دانشجویان نیز باید در این زمینه اطلاعات را از دانشگاه محل تحصیل خود کسب کنند تا در جریان این باشند که آموزش آنها با چه ترکیبی شروع خواهد شد.
وی در خصوص وضعیت آموزش دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز گفت: دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری که مشغول رساله و یا پایان نامه خود هستند در حال حاضر در دانشگاه ها حضور دارند و کسانی که نیاز به آزمایشگاه و کارگاه دارند برنامه ریزی های لازم انجام شده است و موارد مربوط با پروتکل های بهداشتی به خوبی رعایت می شود. امیدواریم در ترم بعدی نیز با همین پروژه ای که تعریف شد دانشجویان ارشد و دکتری که واحدهای درسی دارند در اولویت پذیرش قرار بگیرند و ادامه تحصیل دهند.
وی تاکید کرد: ما برای دانشگاه ها یک نسخه مشخص نمی پیچیم و حتما همه مسئولین دانشگاه ها برای ارائه بهتر خدمات بهتر آموزشی حساسیت کافی را دارند. امیدواریم ترم آینده نسبت به ترم فعلی خدمات بهتری را ارائه بدهیم.
وزیر علوم در خصوص احتمال افزایش اجاره بهای خوابگاه و ژتون تغذیه نیز گفت: در جلسه ای که به این منظور تشکیل خواهد شد حساسیت ها را درک کرده و آنها بررسی خواهیم کرد. در عین حال که عموما صندوق رفاه حداقل هزینه ها را پیشنهاد می کند و در این زمینه مراقب دانشجویان است.
نظر شما