به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، در حاشیه نشست ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به مباحث مطرح شده در این نشست گفت: امروز در جلسهای که روسای دانشگاههای علوم پزشکی و سایر دستگاههای ذیربط استان تهران حضور داشتند قرار شد شیوهنامه و پروتکلی در زمینه پذیرش بیماران کرونایی در تهران طراحی شود که این موضوع تا ۴۸ ساعت آینده از سوی معاونان درمان سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران تدوین و بعد از جلب نظر کارشناسی سایر همکاران به عنوان مصوبه ستاد ابلاغ میشود.
وی افزود: تمایل داریم که تمام بیمارستانهای جنرال و عمومی که توان علمی و درمانی بالاتری دارند، کماکان بتوانند در زمینه ارائه خدمات به بیماران کرونایی مشارکت فعال داشته باشند، بهخصوص بیمارستانهای دانشگاهی که در این زمینه در دوران اخیر نقش بسیار سازندهای را داشتهاند البته درباره بیمارستانهای تک تخصصی و بیمارستانهایی که قبلاً در زمینه کرونا فعالیت کمتری داشتند، قرار شد بعد از اینکه اقدامات اولیه به صورت پذیرش ابتدایی انجام شود، در تناسب با وضعیت بیمار و علائم او و میزانی که نیازمند خدمات تخصصی پیچیدهتر است، ادامه درمانش یا در همان بیمارستان ابتدایی انجام شود و یا به مراکز تخصصیتر از طریق ستاد هدایت بیمارستان ارجاع شود.
زالی ادامه داد: در عین حال قرار شد تا شیوهنامههای مصادیق بستری در بیمارستانها مورد بازنگری قرار گیرد زیرا شاهد بودیم تعدادی از بیماران که شرایط ترخیص زودتر و ماندن در منزل را دارند و یا به دلایلی مانند اضطراب خانواده میتوانیم ادامه درمانشان را حتی بدون خدمات بستری بیمارستانی انجام دهیم. بر همین اساس با رعایت شیوهنامههایی بخشی از پذیرش بیمارستانی را کاهش میدهیم زیرا برخی از این بیماران که علائم خفیف دارند، میتوانند خدمات درمانی در منازل دریافت کنند که در این صورت احتمال آلوده شدن در محیط بیمارستانی هم کاهش مییابد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: با حضور معاون بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی مقرر شد که بر تعداد مراکز مراقبت سلامت ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته در سطح تهران، افزوده شود و با مراجعه افراد با علائم خفیفتر به این مراکز بهداشتی بار بیمارستانی را به حداقل برسانیم زیرا یکی از راههای کاهش بار بیمارستانی استفاده از ظرفیت حوزه مراقبت سلامت بهداشتی است که قرار شد با کمکهایی که در زمینه نیروی انسانی و بودجه در این حوزه انجام میشود، مراکز بهداشتی در تهران فعالتر شوند و بار بیمارستانی را کمتر کنند.
زالی افزود: به نظر میرسد با توجه به شرایطی که داریم مجدداً باید تاکید کنیم که کماکان مجموعه درمانی استان تهران در آماده باش کامل به سر خواهد برد و آمادگی کامل دارد.
وی تاکید کرد: با توجه به تغییراتی که در سیر پذیرش بیمارستانی در طول سه هفته اخیر در انتهای خرداد ماه داشتیم، تصمیم گرفتیم که با کسب نظر از حوزه وزارت بهداشت، در مجموع پروتکلهایمان را در زمینه پذیرش بیمارستانی بیماران کرونایی مورد بازنگری قرار دهیم و بتوانیم ظرفیت سازی بیشتری در حوزه تختهای بیمارستانی انجام دهیم. تاکنون موردی نبوده که پذیرش نشود و اگر هم بوده سعی شده از طریق ستاد هدایت بیمار در دانشگاه تعیین تکلیف شود البته در بسیاری از موارد نیازمند بازنگری در شیوه نامه بستری هستیم زیرا میتوان بیماران با علائم خفیف را بستری نکرد و به منزل فرستاد.
زالی با اشاره به بازگشایی سینماها و مکانهای فرهنگی گفت: مهمترین نقطه آسیبپذیر ما در کلانشهرها، در زمینه گسترش بیماریهای عفونی از جمله کرونا که یک بیماری با سرایت پذیری بالاست و سطوح هم میتوانند در این بیماری به عنوان یک عامل انتقالی عمل کنند، این است که هرگونه تجمع میتواند منجر به افزایش بار بیماریها شود زیرا متاسفانه در این نوع بیماریها افرادی را داریم که ظاهراً سالم هستند اما میتوانند حامل ویروس باشند و طبیعتاً تستهایی مانند تب سنجی در مبادی ورود تجمعات هم ضرورتاً کمک کننده نیست. بر همین اساس هم در زمینه سینماها و هم فعالیتهای فرهنگی معتقدیم که اولاً پروتکلهای بهداشتی باید بهصورت دقیق و نظارتپذیر اجرا شوند زیرا گاهی اوقات با بازگشاییهایی مواجه شدیم که در ابتدا بهصورت متعهدانه پروتکلها را اجرا کردند اما در طول مسیر به دلایل مختلف تعهدات اولیه را ندارند.
زالی ادامه داد: بر همین اساس بارها اعلام کردهایم که سطح رعایت فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند در شهر تهران به ۱۱ درصد تقلیل پیدا کرده است بنابراین باید توجه کنیم. طبیعتاً مردم هم در مواردی که ضرورتی ندارد، در یک محیط اجتماعی حضور پیدا نکنند زیرا هنوز شرایط در تهران برای برگزاری بسیاری از تجمعات از ایمنی کافی برخوردار نیست. توصیه عمومی ما به مردم این است که کماکان از حضور در اجتماعات غیرضروری بپرهیزند.
وی تاکید کرد: به طور کلی هرگونه تجمع انسانی میتواند منجر به افزایش بار بیماری شود به ویژه در فضای مسقف و بدون رعایت پروتکلها.
وی افزود: این بیماری در ۸۰ درصد افراد بی علامت است اما میتوانند ویروس را منتقل کنند بنابراین توصیه ما به شهروندان تهرانی این است که همچنان از تجمعات غیر ضروری اجتناب کنند زیرا این بیماری هنوز در تهران به عنوان یک بیماری خطرناک تلقی میشود و درمان و واکسن قطعی ندارد. از طرفی به نظر ما هنوز هم بخش زیادی از مردم تهران در معرض کرونا نبودند بنابراین کانونهای بالقوه با پتانسیل برای آلودگی تلقی میشوند بنابراین حضور در اجتماعات غیر ضروری توصیه نمیشود.
زالی گفت: حتی دیدیم که در سایر استانهایی که درگیر هستند، تجمعات انسانی مانند عروسی و عزاداریها منجر به افزایش قابل توجه بیماری شد و حتی یک استان سفید را به یک استان قرمز بدل کرد بنابراین جز به ضرورت از حضور در تجمعات و فضاهای بویژه مسقف خودداری کنند و باید توجه کرد که حضور بیش از ۱۵ دقیقه در یک فضای مسقف شانس ابتلا را بهصورت تصاعدی افزایش میدهد. اگر هم فضاهای فرهنگی باز میشوند شیوه نامهها را به صورت سختگیرانهتر باید اجرا کنند.
وی درباره وضعیت ساعت کار کارمندان ادارات نیز گفت: در این حوزه استان تهران هم مانند سایر استانها از مصوبات ستاد ملی کرونا تبعیت میکند. در تهران با استاندار تهران، ۱۶ گروه پرخطر را شناسایی کردیم و بخشنامهای هم ابلاغ شده تا کماکان آن گروههای ۱۶ گانه پر خطر که میتوانند منجر به افزایش بار بستری و یا مرگ و میر در استان تهران شوند، کماکان تسهیلاتی در حوزه دورکاری یا مرخصی استعلاجی مورد استفاده قرار دهند که در این زمینه بحث سن و بیماریهای زمینهای مطرح است.
زالی ادامه داد: در تلاشیم که با دستگاههای اجرایی استان به جمعبندی برسیم که با کمک گروههای پزشکی معتمد استان نظارت بیشتری در زمینه کاهش حضور فیزیکی گروههای آسیب پذیر داشته باشیم. قرار است تا انتهای هفته آینده بررسی دقیقی از وضعیت ادارات استان داشته باشیم و گزارشی را به ستاد ملی ارائه دهیم.
وی درباره وضعیت بیماری کووید ۱۹ در تهران گفت: در تهران طی دو هفته اخیر بیماری کووید ۱۹ با یک شیب ملایمی رو به افزایش است البته تقریباً تعداد موارد جدیدمان که در ۴۸ ساعت اخیر بستری شدند، بین ۱.۵ تا دو درصد رشد را نسبت به روزهای گذشته نشان میدهد، اما در زمینه تعداد فوتی و بیماران ترخیصی در ۴۸ ساعت گذشته تفاوت چشمگیر آماری نداشتیم.
زالی تاکید کرد: اکنون برای قضاوت زود است و باید زمان بگذرد. در عین حال ما در تهران از روزهای آغازین اسفند ماه تاکنون، با یک حالت فراز و فرود و یکحالت سینوسی مواجه بودیم بهطوری که گاهی اوقات آمار در تهران افزایش یافته است و دوباره کاهش مییابد. ممکن است بخشی از روند افزایشی مربوط به سفرهایی باشد که در خرداد ماه که یک ماه پر تعطیلی بود، انجام شد. بار این سفرها را در میزان مراجعین بیمارستانها به طور محسوس میبینیم. در برخی روزهایی که بازگشت مسافرین را داشتیم، بهشدت در آمار بیمارستانی انعکاس داشته است. علت دیگر هم تقلیل فاصلهگذاری اجتماعی است که رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در تهران به کمتر از ۱۱ درصد رسیده است.
وی در پایان گفت: در تهران باید در زمینه استفاده از ماسک با جدیت بیشتری وارد عمل شویم. اگر نتوانیم ماسک را در تهران اجباری کنیم ممکن است با امواج بعدی بیماری مواجه شویم. به هر حال با توجه به شرایطی که در تهران وجود دارد و جمعیت قابل توجهی که متراکم است و ترددهای زیادی را دارند و ممکن است امکان ابتلا به دلیل تردد افزایش یابد، بنابراین استفاده از ماسک ضرورتی اجتناب ناپذیر است. اگر ماسک استفاده کنند، ممکن است در زمانی متعارف میزان آلودگی به کمتر از ۵۰ درصد تقلیل یابد. در غیر این صورت میزان سرایت پذیری میتواند تا ۹۰ درصد افزایش یابد. بنابراین به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که اجباری کردن استفاده از ماسک در فضای عمومی میتواند میزان ابتلا را به طور چشمگیری کاهش دهد.
نظر شما