به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، دکتر محمدحسین نیکنام مشاور امور بین الملل وزیر بهداشت روز گذشته در مراسم اختتامیه نخستین اجلاس روسای دانشکده های پزشکی کشورهای اسلامی در جزیره کیش با قرائت بیانیه پایانی این نشست افزود: این کنفرانس در رسیدن به اجماع دانشکده های پزشکی کشورهای اسلامی با تأکید بر مفهوم عدالت به عنوان پایه اندیشه اسلامی و با توجه به اینکه هر مسلمان از مرد یا زن باید به طور یکسان از خدمات سلامتی برخوردار باشد، تدوین شد.
نیکنام اظهار داشت: اهمیت رتبه بندی در افزایش همکاری های علمی است و مقرر شد با تشکیل کار گروه، این سیستم از سوی دانشکده ها تعریف شود و برای رسیدن به یک اجماع تلاش های لازم صورت خواهد گرفت ضمن اینکه با استانداردهای جهانی نیز هماهنگ باشد و بر اساس معیارهای بین المللی و ارتقاء روحیه همکاری انجام گیرد.
وی در زمینه تعهد کشورهای اسلامی شرکت کننده در این کنفرانس در خصوص شبکه همکاری علمی گفت: با توجه به اهمیت شبکه همکاری، کارگروه مربوطه تشکیل می شود و دانشکده ها ارتباط لازم را با یکدیگر خواهند داشت.
مشاور امور بین الملل وزیر بهداشت افزود: همچنین این شبکه باید بتواند با ایجاد برنامه های مدون به ایجاد شهر دانش در جزیره کیش اقدام کنند و با طراحی وب سایت این شبکه زمینه همکاری را ایجاد کند.
وی در خصوص آموزش از راه دور اظهار داشت: برای دسترسی بهتر دانشکده های پزشکی کشورهای اسلامی و همچنین مسلمانان به مسائل علمی یک گروه کاری در زمینه آموزش باز با هدف راه اندازی دانشکده پزشکی مجازی کشورهای اسلامی تشکیل می شود.
نیکنام یاد آور شد: این دانشکده پزشکی مجازی کشورهای اسلامی برنامه های آموزشی پزشکی را با کیفیت عالی در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد راه اندازی می کند.
وی در زمینه اخلاق پزشکی و الزام کشورهای شرکت کننده در نخستین اجلاس دانشکده های پزشکی کشورهای اسلامی به این زمینه گفت: کشورها در زمینه قرار دادن مسائل اسلامی در برنامه رشته پزشکی عمومی گروه کاری تشکیل دادند و اینکه در برنامه دانشکدهها جای بگیرد توافق کردند.
مشاور امور بین الملل وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: دبیرخانه دائمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شده است و پیگیری و فعالیت های آینده این اجلاس در تهران انجام می گیرد. پیشنهاد می شود ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان رئیس دبیرخانه انتخاب شود. همچنین دبیرخانه باید کارهای زیادی را انجام دهد و با برنامه زمان بندی و ارائه یک برنامه عملی خاص با همکاری دیگر کشورها، کارها را به پیش ببرد.
وی اضافه کرد: چارچوب همکاری بین گروه ها تشکیل می شود، سیستم شبیه سازی را تسریع می کند و پس از تبیین اطلاعات علمی، گزارش نهایی به دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی و دیگر سازمان های بین المللی ارائه خواهد شد.
نیکنام در بخش دیگری از این بیانیه خاطرنشان کرد: نهادینه کردن فرهنگ اسلامی برادری فراتر از مرزهای خود است و دبیرخانه اجلاس باید با همکاری با سازمان های مختلف بتواند همکاری های علمی و فنی خوبی را از سازمان کنفرانس اسلامی ودیگر سازمان ها مانند یونسکو جذب کند.
وی گفت: حوزه همکاری دبیرخانه با اجماع نظر اعضا باید تعریف شود و به دانشکده های کمتر توسعه یافته حمایت های فنی خود را ارائه دهد.
مشاور امور بین الملل وزیر بهداشت اظهار داشت: در بخش آموزش باز، کلیه فعالیت های دبیرخانه اجلاس روسای دانشکده های پزشکی کشورهای اسلامی باید بر روی راه اندازی یک دانشکده پزشکی مجازی اسلامی متمرکز شود و دستور العمل های کیفی را به دانشکدهها ارائه کند.
وی افزود: دبیرخانه با همکاری با سازمان کنفرانس اسلامی سیستم همکاری را تعریف می کند و برنامه درسی برای کارشناسی ارشد و دکتری پزشکی بین المللی در زمینه بهداشتی تعریف خواهد کرد.
نیکنام یاد آور شد: اعضای کمیته تدوین بیانیه پایانی شامل دکتر نزار لاهر از سوریه، سید محمد آوس از پاکستان، مصطفی ادریس البشیر از سودان، سراج الحق از بنگلادش و علی حایری از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود.
نظر شما