به گزارش خبرنگار مهر، فیروز فاضلی پیش از ظهر سه شنبه در کارگاه یک روزه صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری در اداره کل ارشاد گیلان با اشاره به اینکه برگزاری چنین کارگاههایی به صورت ماهانه لازم و ضروری است، اظهار کرد: رؤسای شهرستانی باید در شروع سال کاری دغدغههای فرهنگی و هنری خود را مشخص کرده و برای تقویت و ارتقای آن گام بردارند.
ضرورت تهیه و تدوین برنامه کاربردی و عملی برای صیانت از آثار سینمایی
وی با بیان اینکه در حوزه صیانت از آثار هنری و سینمایی نیز باید برنامه ریزی ها کاربردی و عملی باشد، افزود: در حوزه رعایت قانون کپی رایت آثار هنری به جای اقدامات سلبی باید فرهنگ اغنایی و ایجابی را در میان مردم تقویت کنیم.
مدیرکل ارشاد گیلان با بیان اینکه انجام اقدامات سلبی در این زمینه نشان دهنده وجود خلأ در حوزه فرهنگ سازی است، گفت: در زمینه صیانت از آثار سینمایی، سمعی و بصری باید پیش از همه به فرهنگ سازی، اغنا و ایجاب توجه شود.
عدم توجه به فرهنگ سازی در حوزه صیانت از آثار هنری
وی با تاکید بر اینکه سیاست گذاری ها در حوزه فرهنگ و هنر با جابجایی مدیران تغییر نمیکند، گفت: برای فعالیت تأثیرگذار در این دو بخش با همه مسئولان تعامل داریم اما تداخل در انجام برنامهها نه. سیاستها در سایه تعاملها باید اجرایی شود.
فاضلی در ادامه با بیان اینکه هنرمندان در زایش هنر، آن را اصل قرار میدهند، اظهار کرد: هنر خلق شده در کنار همه عکس العمل ها و بازخوردهای جامعه برای خود هنرمند عزیز و با ارزش است.
وی با بیان اینکه به عقیده بنده ایران بنیانگذار قانون کپی رایت بوده اما از سوی دیگر خود به این قانون عمل نمیکنیم، گفت: علت عدم رعایت این قانون، اقدامات سلبی در جامعه بوده و متأسفانه هیچ گاه به فرهنگ سازی و اغنا و ایجاب توجه نکردهایم.
فاضلی با اشاره اینکه در طول تاریخ کپی کردن آثار عملی غیر قانونی و نکوهش شده بوده است، اظهار کرد: به جای اینکه تمام توجه ما به اقدامات کارگزاران باشد باید به موضوع اصلی یعنی فرهنگ سازی توجه کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین اولویتها در این بخش باید این باشد که راهکار اصلی برای عدم انجام کپی رایت و صیانت از آثار تولیدی چیست، گفت: باید خود مدیریتی در این بخش در میان مردم نهادینه شود.
اقدامات سلبی نتیجه بخش نیست
مدیرکل ارشاد گیلان با تاکید بر اینکه تنها با فرهنگ سازی میتوان جلوی بسیاری از اعمال ناشایست در سطح جامعه به ویژه در زمینه آثار هنری و سینمایی را گرفت، گفت: با ایجاد ممنوعیت و اقدامات سلبی بیشتر جامعه ترغیب به دیدن چنین آثاری میشود.
وی با بیان اینکه باید در جهت فرهنگ سازی برنامه ریزی داشته باشیم، ادامه داد: انتظار ما از مدیران شهرستانی فرهنگ سازی در این زمینه است زیرا اقدامات سلبی بیشتر یک عمل خلاف را تبلیغ میکند.
مدیرکل ارشاد گیلان با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگ سازی بیشتر توجه به مردم عادی است لذا وظیفه خطیری در این زمینه داریم، گفت: همه فعالان فرهنگی، هنری و رسانه در این زمینه همکاری میکنند.
در پایان این کارگاه نیز احکام رؤسای شهرستانی ستاد صیانت از آثار سینمایی، سمعی و بصری به آنها ابلاغ و «سجاد کوچکی نژاد» به عنوان دبیر ستاد صیانت از آثار سینمایی، سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان معرفی شد.
نظر شما