به گزارش خبرنگار مهر، اقبال عباسی ظهر پنج شنبه در شورای برنامهریزی و توسعه استان با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه فعالیت مدیران در سال پایانی دولت، اظهار داشت: باید مسئولان اجرایی در سال پایانی دولت همانند سال اول فعالیت اجرایی داشته باشند تا منجر به سستی نشود و حتی مهمتر از سالهای میانی باید امورات پیگیری شود تا کارها رها نشود.
وی گفت: به عنوان کارشناس به کم و کیف بودجه ریزی در کشور انتقاد دارم زیرا این نوع برنامه ریزی برای بودجه ایراد دارد زیرا استانهای توسعهنیافته نمیتواند آن طور که باید از بودجه کشور بهرهمند شوند به نحوی که ۳۰ درصد از تمام بودجه در اختیار شورای برنامه ریزی در استان است که حتی همین میزان هم مورد انتقاد است.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: این میزان در سالهای گذشته ۱۵ درصد بوده و اکنون همان ۳۰ درصد در اختیار استانداران برای توزیع قرار میگیرد.
وی بیان کرد: استانهایی که تعداد بیشتری نمایندگان متحد دارد در سالهای گذشته ردیفهای شغلی مناسبی را برای پروژههای خود اخذ کردند و باید بررسی شود که استانهای توسعهنیافته و کوچک که تعداد نمایندگانی کمتری دارند یا تأثیرگذاری نمایندگان مجلس آنان کمتر است چقدر ردیف ملی برای پروژههای خود دارد.
وی گفت: بیشترین بودجه را ردیفهای ملی به خود اختصاص میدهند.
استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: سال ۹۷، ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار و اکنون یک هزار و ۳۰۰ تا یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه در اختیار استان قرار میگیرد که مقدار بسیار اندکی به پروژهها میرسد به همین دلیل است که در استان پروژهها طولانی میشود و حتی کیفیت و عمر مفید خود را از دست میدهد.
وی گفت: استانهای کمتر برخوردار باید بیشتر مدنظر قرار گیرد زیرا با این شرایط سرمایهگذاران بخش خصوصی هم تمایل بیشتری به سرمایهگذاری در استانهای برخوردار دارند.
برخی دستگاهها هنوز در واگذاری پروژهها به بخش خصوصی همت نکردند
عباسی گفت: از ۷۰ درصد دیگر بودجه استان بخشی به پروژههای ملی اختصاص داده میشود و بخشی نیز که میان ۲۰ تا ۳۰ درصد است در اختیار وزارتخانهها بوده که به صورت گلوبال توزیع میشود.
استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: وظیفه این است که سهم استان از این بودجه به درستی دریافت شود و این امر نیازمند چانهزنی و طرح و پروژه است البته طرح باید مطالعه شده، آماده و قابل توجیه باشد.
وی با تاکید بر جذب سرمایههای بخش خصوصی، گفت: پروژههایی که سرمایه گذار دو برابر بودجه استان حاضر است در آن سرمایهگذاری کند باید بیشتر مورد بهره برداری قرار گیرد که این مهم خدمترسانی به مردم است و باید موانع سرمایه گذاران برطرف شود.
وی عنوان کرد: پروژههای نیمهکاره باید به بخش خصوصی واگذار شود و نباید دستگاههای اجرایی قیمتها را آنقدر بالا در نظر بگیرد تا بخش خصوصی وارد میدان نشود اگر این مهم صورت نگیرد پروژهها طولانی مدت شده و مردم بدبین و ناراضی میشوند.
استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: برخی دستگاهها هنوز در واگذاری پروژهها به بخش خصوصی همت نکردند و باید این مقاومت شکسته شود حتماً نباید خودمان پروژه بهداشتی، آموزشی و … را تکمیل کنیم.
نظر شما