۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۵۸

تکریم و معارفه رئیس «حوزه هنری»؛

حدادعادل: در حوزه «هنر» آسیب‌پذیر شده‌ایم/ لزوم جهش در تولید هنری

حدادعادل: در حوزه «هنر» آسیب‌پذیر شده‌ایم/ لزوم جهش در تولید هنری

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در آیین تودیع و معارفه مدیران حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بر ضرورت توجه مدیر جدید حوزه هنری به تولیدات متنوع در این مجموعه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آئین تودیع و معارفه رئیس سابق و جدید حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی که امروز یکشنبه هشتم تیر ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، ضمن تبریک دهه کرامت گفت: مجلس برای قدردانی از یک مدیر خدمتگزار و آرزوی موفقیت برای مدیری دیگر است. حوزه هنری یک نهاد برآمده از انقلاب اسلامی است. برخی از دوستان به یاد ندارند اما در دی ماه ۱۳۵۷ که در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی بودیم، بعضی از دوستان به فکر بودند که بعد از پیروزی باید چه کارهایی کرد. در این روزها بود که تدابیری برای انجام کارهای هنری پس از پیروزی انقلاب اندیشیده شد و اتفاقاتی در حال جوانه زدن بود. پس از تشکیل حوزه هنری بود که این نهاد جایگاه خود را در حوزه تدبیر آثار هنری تثبیت کرد.

وی افزود: این مکان رویش‌های زیاد و ریزش‌های زیادی هم داشته است و در اینجا به دلیل اینکه می‌خواهم به اختصار حرف بزنم، به چند گزاره اشاره و توجه مدیر جدید حوزه هنری را به این نکات جلب می‌کنم. اول اینکه خداوند هنر را آفریده و انسان از هنر جدا نیست. دوم اینکه در واقع حقیقت بر بال هنر پرواز می‌کند و انسان بدون هنر نمی‌تواند زندگی کند و نکته سوم اینکه هر جامعه‌ای به هنر نیازمند است. این مطلب برای مدیران جامعه خیلی لازم است که بدانند که وظیفه آن‌ها در تأمین نان و آب خلاصه نمی‌شود اما بدانند هنر برای جامعه ضرورت دارد. هنر لازمه زندگی است که در هر امری به هنر احتیاج داریم.

حدادعادل تأکید کرد: هر حکومتی چه دینی و غیردینی، برای تأمین هنر و ایجاد آثار هنری باید تدبیر و تمشیت داشته باشد. در جایی مانند حوزه هنری و اساساً در جمهوری اسلامی تمامی آثار هنری باید منطبق با شرع ما باشد و اگر ما تولید هنری نکنیم، جامعه به سمت تولیدات هنری دیگران می‌رود.

وی افزود: مطلب دیگر اینکه ما به دلایل تاریخی در عرصه هنر ضعیف بوده‌ایم و ما را در این زمینه ضعیف خواستند، که متأسفانه بعد از مواجهه با غرب، دچار ضعف شدیم. ما از ناحیه هنر آسیب پذیریم و آسیب هم دیده‌ایم و می‌بینیم. شما ملاحظه کنید موسیقی‌های زیرزمینی که خیلی هم زیرزمین نیستند، مشغول انجام کارهای خود هستند که همه برای ما هشدار و علامت هستند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: همان طور که رهبر انقلاب امسال را سال جهش تولید اعلام کردند پس باید ما در حوزه، هم برای جهش تولید هنری تلاش کنیم. نکته دیگری که در این مجال می‌توانم به آن اشاره کنم اینکه باید توجه کنیم که همه افراد جامعه مانند ما فکر نمی‌کنند. پس ما باید برای همه افراد یک جامعه اثر و خوراک هنری سالم تولید کنیم. در این راستا حوزه‌های علمیه باید به کمک حوزه هنری بیایند تا بلاتکلیفی‌ها در حوزه هنر تمام شود. این شرایط باید پاسخگوی مسائل سیاسی و اجتماعی انقلاب اسلامی ما هم باشد. حوزه هنری باید عهده دار تولیدات آثار فاخر بوده و در جهت الگوسازی قدم بردارد. آن افرادی که به وضع فعلی موسیقی، سینما و تئاتر انتقاد می‌کنند بدانند که راه حل مساله، حل مساله است و نه پاک کردن صورت مساله. حوزه هنری هم برای این تأسیس شده که مساله را حل کند.

وی در پایان افزود: ما اگر چاره اندیشی نکنیم، قطعاً انقلاب اسلامی از این ناحیه ضربه خواهد خورد پس شهید داده‌ها به فکر باشید که هنر برای فرد فرد انسان‌ها امری حیاتی بوده و به هیچ وجه حاشیه‌ای نیست. من به سهم خودم از زحمات محسن مؤمنی شریف تشکر کرده و برای جناب دادمان هم آرزوی توفیق می‌کنم پس باید همه به محمدمهدی دادمان کمک کنیم که ایشان حوزه هنری را به سرمنزل مقصود برساند.

کد خبر 4960099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۸
      0 0
      اقای حداد وقتی قانون اینطور بزن اونطور بساز که من میگیم باشه وخواسته یک گروه خاص باشه همین میش که هیچ کسی یر جای خودش نیست فقط اینه پیشانی جای مهرداغ و ریش وفرزندفلان شخص کافیه که شما شاغل باشی نه عاغ