به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، پمپهای انتقال سیال یکی از تجهیزات مهم و اثرگذار در صنایع گوناگونی مانند نفت، گاز و فولاد هستند. نبود آنها تزریق مواد شیمیایی به چاههای نفت، لولهها و مخازن را با مشکل مواجه میکند. اکنون یک شرکت دانش بنیان با تکیه بر توان و تخصص نیروی داخلی خود طراحی و ساخت پمپهای صنعتی را انجام میدهد.
در گذشته این تجهیزات وارداتی بود. اما از آنجا که دانش، توان و تخصص بومی سازی این فناوری در کشور وجود داشت. پس متخصصان در یک شرکت دانش بنیان برای بومی سازی آن اقدام کردند و موفق شدند. اکنون صنایع این پمپها را با کیفیتی بالا و قیمتی ارزانتر از داخل تهیه میکنند.
آرش شورشی مدیر شرکت دانش بنیان تولید کننده پمپ گفت: پمپهای پلانجری یا پمپهای تزریقی و پر فشار یکی از محصولات دانش بنیان تولیدی ما است. در زمان تزریق مواد شیمیایی با درون چاه یا لوله نیاز است این مواد با فشاری بالاتر از فشار موجود در تاسیسات مورد نظر وارد شوند. در این صورت نیاز به این تجهیزات است. البته علاوه بر صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در سایر صنایع مانند مواد غذایی و فولاد نیز کاربرد دارند.
شورشی بیان کرد: از نظر فناوری ساخت قطعات گوناگون پمپ مانند سوپاپها، تجهیزات هیدرولیک و قدرت پمپها بومی سازی شده است. از سویی دانش فنی ساخت پلانچرها نیز بومی شده است. پلانجرها از جنس سرامیک هستند و دما و فشار بالا را تحمل میکنند از سویی مقاومت آنها به سایش بالا است.
وی به اهداف راه اندازی این شرکت دانش بنیان اشاره کرد و گفت: خودکفایی و قطع وابستگی کشور از ورود پمپهایی که با اتکا به دانش، تخصص و تجربه متخصصان ایرانی طراحی و ساخته میشود، از اهداف این مجموعه است.
شورشی به جلوگیری از خروج ارز با تولید این محصول دانش بنیان اشاره و بیان کرد: در هر پروژه حداقل ۳۰۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی انجام میشود که باید آن را به تعداد پروژهها در سال گسترش دهیم.
وی طراحی و ساخت پمپهای رفت و برگشتی، طراحی و ساخت پمپ پسابهای صنعتی پالایشگاههای گازی، طراحی و ساخت پمپ دندهای، ساخت پکیج دیزل پمپ آتش نشانی و طراحی و ساخت پمپهای طبقاتی BB۳ را برخی دیگر از دستاوردهای این مجموعه دانش بنیان دانست.
نظر شما