به گزارش خبرگزاری مهر، در پاسخ به گزارشی با عنوان «۱۵ سال حفاری بی سرانجام / متروی اهواز به فسخ رسید ولی به خانه نرسید» که در تاریخ ۰۲/۰۴/۹۹ در خبرگزاری مهر در خصوص قطار شهری اهواز منتشر شده شرکت کیسون به عنوان پیمانکار اجرای طرح توضیحاتی را به شرح ذیل به خبرگزاری مهر ارسال کرد.
۱- فرم قرارداد:
در جای جای این مطلب به اینکه مشارکت کیسون- نورینکو با «زرنگی» قراردادی به نفع خود امضا کرده و یا قرارداد «ترکمانچای» بوده و … اشاره شده است.
در این خصوص لازم به توضیح است که قراردادهای بینالمللی و طرح و ساخت با شرایط عمومی پیمان موسوم به فیدیک یا ترجمه فارسی آن منعقد میگردد و این منحصر به این مشارکت نیست و در بسیاری از قراردادهای داخل کشور و خصوصاً پروژههای قطار شهری و حتی قراردادهایی که طرف قرارداد صد در صد ایرانی است از همین مدل قرارداد که یک تیپ استاندارد بینالمللی است استفاده میشود و اگر شرکت دیگری غیر از این مشارکت نیز طرف قرارداد شهرداری بود باز هم همین قرارداد منعقد میشد زیرا بخشی از شرایط پیوست اسناد مناقصه و برای همه شرکت کنندگان در مناقصه یکسان بوده است و مشارکت کیسون- نورینکو در این خصوص هیچ دخالتی نداشته است و البته این مصاحبهکنندگان کاملاً به این موضوع آگاهی دارند.
۲- در گزارش گفته شده که «کیسون طلبی نداشته و هیچ صورت وضعیت پرداخت نشدهای ندارد». بدیهی است زمانی که بخشی از کار انجام شده پیمانکار توسط کارفرما تأیید نشود مابهازای مالی آن در ذیحسابی ثبت نمیشود و ظاهراً پیمانکار بستانکار نشان داده نمیشود.
اشکال کار و منشأ اختلافات این شرکت و کارفرما همان بخش از کار است که کارفرما هیچگاه تأیید نکرده است و تبدیل به مطالبات انباشته این شرکت شده و برای داوری و رسیدگی به شورای عالی فنی که مرجع رسمی اختلافات قرارداد است ارجاع شده است و در واقع سوال اصلی اینجاست که چرا بدون توجه به نتیجه این داوری که عنقریب اعلام خواهد شد، اعلام فسخ شده است.
۳- در خصوص اعتصابات کارگری لازم به توضیح است که در تمامی این سالها عدم پرداخت بخش قابل توجهی از کارکرد این شرکت (با توضیح بند ۲)، پرداخت نکردن کامل تعدیل و … باعث شده که این شرکت همواره با تنگنای مالی مواجه باشد و کسری پرداختهای کارفرما به صور مختلف بروز پیدا کند. بخشی باعث بدهیهای کارگری و منجر به اعتصاب شده، بخشی باعث بدهی به تأمینکنندگان مصالح گردیده و باعث کندی جریان کار شده و بخشی باعث بالا رفتن بدهی شرکت به بانکها گردیده است. بنابراین اعتصابات نیز منتج از کمبود منابع مالی شهرداری محترم و عدم پرداخت کارکرد این شرکت بوده است.
۴- به درستی اشاره شده که در وزارت کشور جلساتی برای ترسیم نقشه راه آینده پروژه تشکیل شد و باید اضافه کرد که جلساتی نیز در سازمان برنامه و بودجه به همین منظور برگزار گردید، لیکن در میانه این جلسات و قبل از به نتیجه رسیدن آنها شاید با نگرانی از نتیجه همین جلسات و رأی شورای عالی فنی فسخ اعلام شد.
به هر صورت اعلام واقعیتها به مردم شریف اهواز اگر امروز هم صورت نگیرد سرانجام با هوشیاری خود مردم اتفاق خواهد افتاد.
علت سکوت ما در این سالها حفظ مناسبات همکاری با کارفرما و ادامه موفق کار بوده است. امروز هم با وجود مجادلات پیش آمده تمایل اصلی ما به رفع این مشکل و ساخت و به بهره برداری رساندن قطار شهری اهواز است که البته مستلزم تأمین منابع مالی کافی از طرف شهرداری است.
به نظر ما مردم شریف اهواز نه کمتر از سایر کلانشهرها استحقاق داشتن خطوط زیرزمینی مترو را دارند و این مستلزم پیگیری بیشتر از جانب مقامات محترم برای تأمین منابع مالی و نه ستیز با پیمانکاری به این درجه از تعهد میباشد.
در همین جا اعلام میکنیم که مستندات همه آنچه در زیر میآید در دفاتر کارفرمای محترم موجود است.
نظر شما