به گزارش خبرگزاری مهر، سی و نهمین نشست تخصصی هسته احیاء امر با حضور مداح اهلبیت علیهمالسّلام کربلائی محمدحسین پویانفر با موضوع «افق نگاه به هیأت» و «تجربهنگاری هیأت ریحانة النبی» در سالن شهید تهرانی مقدم مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسّلام برگزار شد.
در این جلسه، پویانفر ضمن اشاره به اهمیّت راهبردی نهاد مسجد در جامعه و لزوم ارتباط و برگزاری هیئات در مساجد، به برخی مشکلات و ضعفهای کنونی در ارتباط بین این دو نهاد مهم و اثرگذار پرداخت و راهکارهای حل این مساله را مورد توجه قرار داد.
وی با اشاره به انتقال تدریجی هیئات از مساجد به حسینیهها، به لزوم بازگشت هیأتهای عزاداری به کانون اصلی خود یعنی مسجد اشاره کرد و رفع برخی موانع از سوی مساجد و نهادهای متولّی را برای تحقق این امر، مهم برشمرد و تصریح کرد: وضعیت کنونی مساجد برای جامعه اسلامی نامطلوب است و اصلاح شیوه تولّیگری این نهاد ضروری است.
پویانفر با بیان اینکه در شرایط کنونی، بخشی از وظیفه تبلیغی روحانیت بر عهده جامعه مداحان قرار گرفته است افزود: محوریت روحانیت در امر تبلیغ و بیان معارف دینی امری ضروری است و برای جبران این خلأ باید به همان موضوع بازگشت هیئات از حسینیه ها به مساجد که قبلا هم اشاره کردم توجه کنیم.
این مداح و ذاکر اهلبیت علیهمالسّلام، با اشاره به مساله شعارزدگی در بخشهایی از جامعه، گفت: باید شعارزدگی را با عمقبخشی به جامعه برطرف کرد. اگر جامعه عمق پیدا نکند، نبض جامعه به دست برخی افرادی خواهد افتاد که در هدایت جامعه به هنگام اتفاقات مهم و سرنوشتساز، دچار نقصان و آسیب خواهیم شد.
این مداح اهل بیت ارتباط رشدآفرین بین ارکان اصلی هیات خاصه روحانی و مداح با جامعه مخاطبین خاصه نوجوانان و جوانان را ضرورتی پرفایده و اثر دانست و با ذکر چند نمونه، بر نیازشناسی دقیق و تلاش برای پاسخگوئی به آن را سازنده و حیاتی برشمرد.
در ادامه این کارگاه تجربه، وی به رابطه هیأت و رسانه پرداخت و با بیان اینکه در برهه کنونی باید به ابزارهای رسانهای روز برای مبارزه در جنگ فرهنگی توجه ویژه داشت، به ضرورت شناخت دقیق رسانه و استفاده از آن در راستای اهداف، اشاره کرد و چشمپوشی از این ظرفیت ارتباطی مؤثر با نسل امروز را از جمله اشتباهات برشمرد.
در پایان، وی با اشاره به ظرفیت کمنظیر و مغفول برخی قالبهای رسانهای مانند انیمیشن و وسعت اثرگذاری آن بر کودکان و نوجوانان، به ضرورت توجه به چنین بسترهایی برای انتقال هرچه بهتر معارف و سنتهای معنوی و تحول نسل آتی جامعه اشاره کرد.
نظر شما