به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد چوپانی شامگاه چهارشنبه در جلسه مشترک کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: تاکنون ۳۲ جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان برگزار شده و در سال گذشته پیگیر برخی موضوعات بودیم که امسال هم پیگیریها برای اجرای این مباحث ادامه مییابد.
وی به موضوعات پیگیری شده در سال گذشته اشاره کرد و افزود: اجرای راه آهن اینچه برون- آزادشهر و شاهرود یکی از مطالبات استان است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی گرگان ادامه داد: هشت سال است راه آهن اینچه برون به بهرهبرداری رسیده است و قرار بود ۱۰ تا ۱۲ تن صادرات غلات از اوراسیا به سمت جنوب و دسترسی به چین از این مسیر اتفاق بیفتد.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه مطالعات دقیقی در خصوص این راه آهن انجام نشده استان با چالهای مواجه شده این سرمایهگذاری به نتیجه نرسد.
چوپانی تصریح کرد: بر اساس نتایج مطالعات کارشناسان، برقی کردن راه آهن اینچه برون- ساری- گرمسار تنها زمینه صادرات دو میلیون تن کالا را ایجاد میکند و سرعت تنها ۲۰ درصد افزایش مییابد.
وی گفت: مزیتهای اجرای راه آهن اینچه برون- شاهرود بسیار زیاد است و ایران را به دریچه امن صادراتی متصل میکند.
به گفته چوپانی برقی کردن راه آهن اینچه برون گرمسار به ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اما بخش خصوصی گلستان اعلام امادگی کرده با کمک دستگاههای اجرایی راه آهن اینچه برون - شاهرود را با چهار هزار میلیارد تومان اجرایی کند.
وی با تاکید بر اینکه مصمم هستیم به هر طریق راه آهن اینچه برون - شاهرود را احیاء کنیم تا هم صرفه جویی اتفاق افتاده و هم هزینه حمل کاهش یابد تا این مسیر صادراتی رونق پیدا کند.
نظر شما