به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، سیدحسن ابراهیمی اظهار داشت: تمرین ( Drill) مقابله با آلودگی نفتی با محوریت استفاده از مواد دیسپرسنت در بندر چابهار برگزار شد.
وی افزود: در راستای حفظ آمادگی تیم مقابله با آلودگی نفتی بندر چابهار و ارتقای کیفیت خدمات مقابله با آلودگی نفتی، تمرینات و مانورهای مقابله با آلودگی مواد نفتی، به صورت ماهیانه و بر اساس برنامه زمانبندی برگزار میشود.
معاون دریایی ادارهکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان ادامه داد: این تمرین با استفاده از تجهیزات دیسپرسنت پاش مستقر بر روی شناور یادگار و توسط تیم مقابله با آلودگی نفتی بندر چابهار در حوضچه بندر شهید بهشتی انجام شد.
وی با بیان اینکه یکی از روشهای مقابله با آلودگی دریا و جلوگیری از آلوده شدن محیط زیست دریایی، استفاده از مواد شیمیایی دیسپرسنت یا مواد زایل کننده نفتی است، گفت: مواد شیمیایی دیسپرسنت در داخل مخازن مخصوص مواد شیمیایی موجود بر روی شناور قرار گرفته و با استفاده از تجهیزات مستقر بر روی شناور در محدوده آلوده شده به مواد نفتی انجام میشود.
وی افزود: اساس ترکیبات شیمیایی مواد دیسپرسنت به گونهای است که باعث افزایش پراکندگی به صورت طبیعی به همراه کاهش کشش سطحی بین مولکولهای آب و نفت خواهد شد. از این مواد برای پراکندگی و از بین بردن لکههای نفتی به خصوص هنگامی که به کارگیری تجهیزات مقابله با آلودگی فراهم نبوده و یا آلودگی با سرعت به ساحل نزدیک میشود، مورد استفاده قرار میگیرد.
ابراهیمی تصریح کرد: هدف اصلی استفاده از مواد دیسپرسنت به حداقل رساندن میزان خسارت ناشی از شناور بودن مواد نفتی روی سطح آب است و کاربرد دیسپرسنت ها بستگی به انرژی موج، نوع دیسپرسنت و همچنین میزان سرعت تصفیه دیسپرسنت دارد.
نظر شما