به گزارش خبرگزاری مهر، «تدروس آدهانوم» در پیام خود آورده است: ما در ماههای آینده به مقاومت، صبر، فروتنی و سخاوتمندی بیشتری نیاز خواهیم داشت. ما چیزهای زیادی از دست دادهایم، اما نمیتوانیم امید را از دست بدهیم. اکنون زمان تجدید تعهد ما برای توانمند سازی جوامع، سرکوب زنجیره انتقال، نجات جان انسان، تسریع در تحقیقات و رهبری سیاسی و اخلاقی است. زمان آن فرا رسیده است که همه کشورها تعهد خود را نسبت به پوشش جهانی بهداشت به عنوان سنگ بنای توسعه اجتماعی و اقتصادی و ساختن جهانی ایمن تر، عادلانه تر، سبزتر و فراگیرتر تجدید نمایند.
وی در این پیام با اشاره به اینکه شش ماه از زمان دریافت اولین گزارش از خوشه موارد مبتلا به پنومونی ناشی از علت ناشناخته در چین میگذرد، آمده است: ششمین ماه شیوع این بیماری با رسیدن به ۱۰ میلیون مورد مبتلا و ۵۰۰ هزار مرگ و میر همزمان شده است. اکنون لحظهای است که همه ما میتوانیم به پیشرفتی که داشتهایم و درسهایی که آموختهایم، تأمل کنیم و به انجام هر کاری برای نجات زندگیمان، توصیه کنیم.
متن پیام مدیرکل سازمان جهانی بهداشت به این شرح است: هیچکدام از ما نمیتوانست تصور کند چگونه دنیا و زندگی ما توسط این ویروس جدید به آشفتگی کشیده میشود. این همه گیری بهترین و بدترین جنبههای بشریت را به ارمغان آورده است. در سرتاسر جهان شاهد اعمال دلگرم کننده، انعطاف پذیری، ابتکار، همبستگی و مهربانی هستیم. همچنین نشانههایی از انگ، اطلاعات نادرست و سیاسی شدن همه گیری مشاهده کردهایم.
در چند ماه گذشته، سازمان جهانی بهداشت و شرکای آن بی وقفه تلاش کردهاند تا از همه کشورها برای آمادگی و پاسخ به این ویروس جدید حمایت کنند. امروز، این سازمان یک جدول زمانی به روز و دقیق پاسخ به کووید ۱۹ را در وب سایت خود منتشر مینماید، بنابراین همه میتوانند نگاهی به آنچه در شش ماه گذشته در رابطه با پاسخ به این بیماری اتفاق افتاده است، داشته باشند. این طیف وسیعی از فعالیتهای این سازمان برای متوقف کردن انتقال بیماری و نجات جان انسانها را نشان میدهد. با محققان، پزشکان و متخصصان همکاری کردهایم تا علوم در حال تحول را گرد هم آورده و آن را به شکل راهنما تبدیل کنیم. میلیونها نفر از کارکنان بهداشتی از طریق بستر یادگیری آنلاین OpenWHO.org در دورهها ثبت نام کردهاند.
همچنین سه فعالیت بزرگ همبستگی نوآورانه انجام شد: کارآزمایی بالینی در سطح جهان را راه اندازی کردیم، تا سریعاً پاسخی پیدا کنیم که کدام داروها مؤثر هستند. خطوط ویژه پرواز را برای ارسال میلیونها دستگاه تست و تجهیزات محافظت شخصی به بسیاری از کشورها ایجاد کردیم. سامانهای جهت دریافت کمکهای داوطلبانه جهت پاسخ به کووید ۱۹ و ارسال به کشورهای نیازمند ایجاد کردیم که بیش از ۲۲۳ میلیون دلار آمریکا از سوی حامیان به این سامانه انتقال یافته است.
با اتحادیه اروپا و شرکا در زمینه راه اندازی شتاب دهنده ACT(دسترسی به ابزارهای مورد نیاز کووید ۱۹) همکاری نمودیم، تا اطمینان حاصل شود که واکسن پس از تهیه، در دسترس همگان به ویژه افراد در معرض خطر، میباشد. روز جمعه پروژه سرمایه گذاری شتاب دهندهACT (ACT Accelerator Investment Case) راه اندازی شد که تخمین میزند بیش از ۳۱ میلیارد دلار آمریکا برای تسریع در توسعه، تخصیص عادلانه و تحویل واکسنها، ابزارهای تشخیصی و درمانی تا پایان سال آینده مورد نیاز است.
آخر هفته، WHO مفتخر به شرکت در کنفرانس تعهد "هدف جهانی: اتحاد برای آینده ما" بود که توسط کمیسیون اروپا و شهروندان جهان برگزار شد. این رویداد منابع جدیدی را برای پاسخگویی به بیماری همه گیر کووید ۱۹ در سطح جهان، از جمله حمایت از شتاب دهنده ACT، بسیج کرد. اگرچه واکسن ابزاری مهم درازمدت برای کنترل این بیماری خواهد بود، اما برای نجات جان انسانها، پنج اولویت وجود دارد که هر کشور باید در حال حاضر روی آن متمرکز شود.
اول، جوامع را توانمند کنید. همه افراد باید درک کنند که درمانده نیستند. کارهایی وجود دارد که همه باید برای محافظت از خود و دیگران انجام دهند. سلامتی در دستان شماست. این شامل فاصله فیزیکی، بهداشت دست، پوشاندن دهان هنگام سرفه، در خانه ماندن در صورت احساس بیماری، استفاده از ماسک در صورت لزوم و به اشتراک گذاری اطلاعات فقط از منابع معتبر میباشد. شما ممکن است در گروه کم خطر قرار داشته باشید، اما انتخابهایی که میکنید، میتواند تفاوت زندگی و مرگ برای شخصی دیگر باشد.
دوم، جلوگیری از انتقال. حتی اگر کشورها هیچ مورد یا خوشهای از موارد ابتلا یا انتقال در سطح جامعه نداشته باشند، مراحلی وجود دارد که همه کشورها میتوانند برای سرکوب شیوع ویروس انجام دهند. اطمینان حاصل کنید که کارکنان بهداشتی به آموزش و تجهیزات محافظ شخصی دسترسی دارند. نظارت بر یافتن موارد جدید را بهبود ببخشید. مهمترین مداخله برای شکستن زنجیره انتقال لزوماً یک فناوری پیشرفته نیست و میتواند توسط طیف گستردهای از متخصصان انجام شود. ردیابی و قرنطینه نزدیکان بیمار یکی از راههای موثر برای شکستن زنجیره انتقال است. بسیاری از کشورها در واقع از متخصصان حوزهای غیر از بهداشت برای انجام ردیابی تماس استفاده کردهاند.
سوم، نجات جان افراد. شناسایی زود هنگام و مراقبتهای بالینی جان افراد را نجات میدهد. تهیه اکسیژن و دگزامتازون برای مبتلایان در شرایط حاد و بحرانی جان فرد را نجات میدهد. توجه ویژه به گروههای پرخطر، از جمله افراد سالخورده در مراکز نگهداری طولانی مدت موجب نجات جان افراد میشود. ژاپن این اقدام را انجام داده است: این کشور یکی از بالاترین جمعیت سالمندان در جهان را دارد، اما میزان مرگ و میر آن پایین است و دلیل آن چیزی است که این سازمان توصیه کرده است، بسیاری از کشورها میتوانند این کار را انجام دهند و جان افراد را نجات دهند.
چهارم، تحقیق را تسریع کنید. اکنون در مورد این ویروس چیزهای زیادی آموختهایم، اما هنوز چیزهای زیادی وجود دارد که نمیدانیم و هنوز ابزارهایی لازم داریم. در این هفته جلسه دوم را برای ارزیابی پیشرفت در تحقیقات و توسعه و ارزیابی مجدد اولویتهای تحقیق برای مرحله بعدی این همه گیری تشکیل خواهیم داد.
و پنجم، رهبری سیاسی. بارها گفتیم که وحدت ملی و همبستگی جهانی برای اجرای یک استراتژی جامع برای سرکوب انتقال، نجات جان انسانها و به حداقل رساندن تأثیر اجتماعی و اقتصادی این ویروس ضروری است.
مهم نیست که یک کشور در چه مرحلهای قرار دارد، این پنج اولویت، اگر به طور مداوم و منسجم عمل شود میتواند موجبات بازگشت را فراهم نماید. WHO تمام توان خود را برای خدمت به کشورها با علم، همبستگی و راه حلها ادامه خواهد داد. سوال مهمی که همه کشورها طی ماههای آینده با آن روبرو خواهند شد نحوه زندگی با این ویروس است. این تغییری در جامعه است که بعد از این ایجاد میشود.
بسیاری از کشورها اقدامات بی سابقهای را برای سرکوب انتقال و نجات جان افراد انجام دادهاند. این اقدامات در کاهش سرعت انتشار ویروس موفقیت آمیز بوده است. اما هیچیک کاملاً مانع آن نشده است.
برخی از کشورها در حالی که شروع به بازگشایی دوباره فعالیتهای اقتصادی و جوامع خود کردهاند، مجدداً در حال افزایش موارد ابتلا هستند. بیشتر افراد مستعد هستند. ویروس هنوز فضای زیادی برای انتقال دارد. همه ما میخواهیم این موضوع به پایان برسد. همه ما میخواهیم زندگی خود را ادامه دهیم. اما واقعیت تلخ این است: این همه گیری به پایان نزدیک نیست. اگرچه بسیاری از کشورها پیشرفتهایی داشتهاند، اما در سطح جهان همه گیری در حال افزایش است. همه ما درگیر این موضوع هستیم و راه طولانی در پیش داریم.
ما در ماههای آینده به مقاومت، صبر، فروتنی و سخاوتمندی بیشتری نیاز خواهیم داشت. ما چیزهای زیادی از دست دادهایم، اما نمیتوانیم امید را از دست بدهیم. اکنون زمان تجدید تعهد ما برای توانمند سازی جوامع، سرکوب زنجیره انتقال، نجات جان انسان، تسریع در تحقیقات و رهبری سیاسی و اخلاقی است. زمان آن فرا رسیده است که همه کشورها تعهد خود را نسبت به پوشش جهانی بهداشت به عنوان سنگ بنای توسعه اجتماعی و اقتصادی و ساختن جهانی ایمن تر، عادلانه تر، سبزتر و فراگیرتر تجدید نمایند.
نظر شما