به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر به نقل از ایران خودرو، فرشاد مقیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در جلسه مجمع که به منظور حفظ سلامت سهامداران، به صورت اینترنتی و غیرحضوری برگزار شد، گزارشی از فعالیتها و دستاوردهای سال گذشته و برنامههای امسال ارائه کرد.
مقیمی با بیان اینکه از شرایط بحرانی سال گذشته که تولید روزانه به کمتر از هزار دستگاه خودرو رسیده بود عبور کرده ایم، گفت: بعد از اعمال تحریمهای ظالمانه و خروج شرکای خارجی، داخلی سازی تولید را در دستور کار قرار دادیم و توانستیم در میزهای خودکفایی وزارت صمت و برنامههای نهضت خودکفایی و میثاق با قطعه سازان، تولید را به بیش از دوهزار دستگاه در پایان سال گذشته برسانیم. درحال حاضر خودمان میزان تولید را مشخص میکنیم و به هیچ کشور خارجی که تعیین کننده باشد، وابستگی نداریم.
وی تصریح کرد: موفقیتها، به برکت سرمایههای انسانی ایران خودرو، همدلی و همراهی شبکه تأمین و شبکه خدمات پس از فروش حاصل شده است.
مقیمی از شکسته شدن پیاپی رکوردهای تولید خودرو در سال گذشته خبر داد و افزود: رکورد تولید در اردیبهشت ماه امسال نیز با تولید حدود ۵۱ هزار دستگاه خودرو شکسته شد. بیش از ۹۰ درصد از برنامههای تولید امسال در ۴ ماه ابتدایی با وجود تأخیر یک هفتهای در شروع سال کاری به دلیل بیماری کرونا و محدودیتهای ناشی از آن محقق شده است. در کنار افزایش تولید، در سال گذشته موفق به ارتقای کیفیت شش محصول شده ایم.
وی ادامه داد: تیراژ تولید در ۴ ماه ابتدایی امسال به میزان ۳۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. امسال تولید ۵۰۰ هزار دستگاه انواع خودروی سواری و وانت را در دستور کار قرار داده ایم. در سال گذشته به تولید رونق بخشیده و امسال در مسیر جهش تولید قرار داریم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، کاهش تعهدات معوق و افزایش عرضه به بازار را از نتایج افزایش تیراژ تولید برشمرد و گفت: علاوه بر اینکه از آبان ماه سال گذشته توانستیم تعهدات فروشهای فوری را زودتر از موعد، تحویل مشتریان بدهیم، در حال حاضر تعهدات معوق در سایر فروشها به کمتر از ۵۰ هزار دستگاه رسیده است. در حالی که در سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه تعهد معوق داشتیم.
مقیمی اضافه کرد: سهم بازار محصولات ایران خودرو از ۴۶.۵ درصد در سال ۹۷ به ۵۲ درصد در سال ۹۸ رسیده است. خوشبختانه با افزایش عرضه و اقدامات توسعه بازار، درحال حاضر ایران خودرو حدود ۵۴ درصد از سهم بازار خودروی سواری کشور را در اختیار دارد.
وی ادامه داد: در همین حال روند فروش تعدادی در خودرو سواری و وانت نیز افزایشی بوده است. کل فروش در سال گذشته ۴۰۸ هزار دستگاه خودرو بوده درحالی که عدد فروش در سه ماه ابتدایی امسال ۷۶ هزار دستگاه بوده که بیانگر رشد ۴۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، افزایش حجم سرمایه شرکت ایران خودرو از طریق ارزیابی مجدد داراییها برای خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت را اقدامی بسیار مهم در ارتقای اعتبار این شرکت برای تأمین مالی عنوان کرد و گفت: سرمایه شرکت را حدود ۲۰ برابر افزایش دادیم. هم اکنون ارزش بازار سرمایه ایران خودرو با بیش از ۱۹۰ هزار میلیارد تومان، در صدر خودروسازان داخلی قرار دارد.
وی از واگذاری ۲,۱۰۵ میلیارد تومان داراییهای غیرمولد برای سرمایه پروژههای توسعهای در سال ۹۸ خبر داد و گفت: این سرمایه در توسعه محصول و قوای محرکه مورد استفاه قرار گرفته است.
مقیمی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰ پروژه توسعهای به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال در دست اجرا است و سرمایه گذاری در پروژههای توسعهای دیگر به ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال نیز در دست بررسی و تصویب است. برای تأمین مالی از شرکتهای گروه و بازار سرمایه هم استفاده میکنیم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، تدوین نقشه راه محصول و قوای محرکه را از اقدامات بسیار مهم و مؤثر در برنامههای توسعهای ایران خودرو برشمرد و گفت: توسعه گیربکس، موتور و پلتفرم و محصول با همت مجموعه ایران خودرو دنبال میشود.
وی در این باره اظهار کرد: طراحی و توسعه گیربکسهای شش سرعته دستی و AMT و توسعه پروژه گیربکسهای اتوماتیک AT و DCT در دستور کار قرار دارد. همچنین ارتقای موتورهای جاری از منظر استاندارد آلایندگی و مصرف سوخت، در کنار طراحی و توسعه خانواده موتور سه استوانه درحال انجام است. درحال حاضر تمامی خودروهای بنزینی براساس استانداردهای یور و۵ تولید میشود، برای محصولات گازسوز نیز اقدامات لازم صورت گرفته و با دریافت تاییدیه ها، این محصولات نیز با استاندارد یورو ۵ تولید و عرضه خواهد شد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو ادامه داد: توسعه پلتفرم ایران خودرو با هدف توسعه سهم بازار از جمله برنامههای توسعهای در سال ۹۹ است که نتایج آن به زودی با عرضه محصول جدید به بازار دیده خواهد شد. محصول پروژه K۱۳۲، خودرویی به روز و مدرن ایران خودرو است که تا پایان سال به تولید انبوه خواهد رسید. افزون بر آن کراس اوور و محصول هاچ بک دیگری نیز بر روی پلتفرم جدید ایران خودرو عرضه خواهد شد. ایران خودرو هر سال دست کم یک محصول جدید وارد بازار خواهد کرد.
مقیمی از افزایش ظرفیت تولید موتور ملی EF۷ به روزانه هزار دستگاه در سال ۹۹ خبر داد و گفت: به منظور توسعه ناوگان حمل و نقل، ون وانا با موتورTC EF۷ نیز در سال جاری عرضه خواهد شد. خط تولید اتوبوس شهری نیز بعد از ۸ سال فعال شده که به زودی محصولات آن وارد بازار خواهد شد.
وی توسعه موتور خودروهای تجاری را نیز از برنامههای امسال دانست و گفت: موتور ۳۵۵ به استاندارد یورو ۵ و موتور ۴۵۷ به استاندارد یورو ۴ ارتقای خواهند یافت.
مقیمی با بیان اینکه به منظور عرضه محصول مورد نیاز مشتریان، اقدام به طراحی و تولید خودروی اتوماتیک کرده ایم، خاطرنشان کرد: راناپلاس، سورن پلاس، سمند سال امسال روانه بازار خواهد شد. محصول ۲۰۷ پانوراما و دناپلاس اتوماتیک نیز از دیگر محصولاتی است که به زودی به مشتریان عرضه خواهد شد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو افزایش همکاریها با شرکتهای دانش بنیان و دانشگاه و استفاده از توانمندی شرکتهای قطعه ساز داخلی را از رویکردهای اصلی ایران خودرو در توسعه محصول عنوان کرد و گفت: از توانمندی برخی نهادها و ارگانها مانند صنایع دفاع و معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری، در توسعه محصولات بهره خواهیم برد. بومی سازی ECU و کالیبراسیون موتور از دستاوردها مهم این همکاریها است که در نیمه دوم امسال محقق خواهد شد. ایران خودرو از همکاری تمامی نهادها و شرکتهای دانش بنیان برای توسعه داخلی سازی و تولید محصول جدید استقبال میکند.
وی سال ۹۹ و ۱۴۰۰ را زمان چیدن میوههای دوران تحریم در صنعت خودروی کشور دانست و گفت: با همراهی زنجیره تأمین، شرکتهای دانش بنیان، نهادهای توانمند، کارکنان و مدیران و متخصصان ایران خودرو بتوانیم مسیر توسعه صنعت خودروی کشور را با سرعت بیشتری طی کنیم.
گفتنی است، مجمع عمومی شرکت ایران خودرو به صورت برخط و اینترنتی به سمع و نظر سهامداران رسید که تا زمان تنظیم این گزارش، بیش از ۲۴ هزار نفر از آن بازدید کردند. در مراسم مجمع، گزارش حسابرس و بازرس قانونی نیز ارائه شد و صورتهای مالی به تصویب سهامداران رسید.
نظر شما