به گزارش خبرگزاری مهر، عصر ایران نوشت: ظهر ۳۰ ام تیرماه ۹۹ خبری مبنی بر تصویب سند راهبردی گردشگری در هئیت دولت روی خروجی رسانهها قرار گرفت. این سند از ابعاد متتنوعی امیدبخش و برای صنعت گردشگری کشور راهگشاست، اما در همین فرصت کوتاه نگرانیهای زیادی را نیز در صنعت گردشگری سلامت رقم زده است.
به گزارش میراث خبر، سند راهبردی گردشگری که به تصویب هیئت وزیران رسیده ازجمله در بخش ارتباط وزارت گردشگری و وزارت بهداشت یعنی جایی که منافع و حیات کسبوکارهای گردشگری سلامت و فعالان ارائه خدمات به بیماران خارجی تعریف میشود، حاوی مواردی دلسرد کننده برای صاحبان کسبوکارهای فعال در حوزه مدیکال توریسم است.
ظاهراً فرصتسوزیهای گردشگری سلامت ایران و تقدیم کردن سهم بازار به هند و ترکیه در رقابت بینالمللی جذب بیمار خارجی تمامی ندارد، و همچنان باید شاهد اختلاف و دعوای بیهوده وزارت گردشگری و وزارت بهداشت در موضوع تصدیگری و اعطای مجوز باشیم. در یکی از بندهای سند راهبردی اشاره شده که موضوع صدور و تمدید مجوز فعالیت در حوزه گردشگری سلامت به عهده وزارت گردشگری است، حال آنکه مطابق تفاهمنامه قبلی دو وزیر بهداشت و گردشگری به تاریخ اردیبهشت سال ۹۸ قرار بر این بود که هر دو وزارت خانه به شرکتهای گردشگری و تسهیلگر درمان مجوز اعطا کنند؛ و در طول سال گذشته بیش از ۱۰۰ شرکت برای دریافت مجوز شرکت تسهیلگر وزارت بهداشت اقدام کردهاند.
سند جدید به معنی هدر رفتن زحمات قبلی و شروع یک روند جدید اداری است، و البته نکته مهمتر این که در سندی که عنوان راهبردی را یدک میکشد در حوزه گردشگری سلامت تنها به آژانسهای مسافرتی به عنوان کسبوکارهای دارای صلاحیت اخذ مجوز تسهیلگری اشاره شده؛ جای تأسف بسیار است که مهمترین بازیگر این صنعت یعنی کسبوکارهای برخط (آنلاین) و بسترهای بازاریابی بینالمللی که عامل اصلی رشد و توسعه و ارزآوری این حوزه در سالهای گذشته بودهاند مورد غفلت قرار گرفتهاند!
ازطرفی به نظر میرسد با توجه به حساسیت موضوع درمان و سلامت بیمار نادیده گرفتن نقش وزارت بهداشت در امور تصدیگری مربوط به بیمار بینالمللی یک خطای استراتژیک دیگر در این صنعت باشد. همه فعالان این صنعت بهخوبی میدانند اکثر بیماران خارجی که به ایران سفر میکنند هدف اصلیشان درمان است و شاید به کار بردن لفظ و تاکید بیش از اندازه بر گردشگری در این حوزه، اشتباهی محاسباتی در سیاستگذاریها ایجاد کند.
از اینرو تعدادی از شرکتهای تسهیلگر باسابقه در گردشگری سلامت، به این بخش از سند راهبردی گردشگری که مرتبط به تصدی گری وزارت گردشگری در موضوع مجوز تسهیلگری درمان است اعتراض کرده و خواستار بازنگری در این بخش سند شدهاند.
نظر شما