۳ مرداد ۱۳۹۹، ۱۷:۲۶

آیت‌الله علم‌الهدی:

حذف و محدودیت فعالیت‌ها مدیریت نیست، بی‌تدبیری است

حذف و محدودیت فعالیت‌ها مدیریت نیست، بی‌تدبیری است

مشهد - امام جمعه مشهد گفت: تعطیلی اجتماعات به خاطر کرونا تدبیر نیست، این مدیریت غیر مدبرانه است که همه‌چیز را حذف و محدود کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در بیست ویکمین هفته برگزار نشدن نماز جمعه در مشهد، خداناباوری را علت ریزش‌های انقلابی و دینی در جامعه عنوان کرد و گفت: علت اینکه یک‌مرتبه بعضی از انقلاب برمی‌گردند، یک انقلابی دو آتشه به‌صورت یک ضد انقلاب درمی‌آید، ۱۸۰ درجه زاویه دید و موضع‌گیری سیاسی افراد عوض می‌شود، یک دین‌مدار متدین متعبد با یک تحول اقتصادی و زیر و رو شدن مسئله زندگی‌اش از دین و خدا و پیغمبر دست برمی‌دارد، خدا ناباوری است. از همان اول خدا، دین و انقلاب را به‌عنوان یک انقلاب اسلامی و جریان دینی نپذیرفته است، مثل یک آشغالی که بر روی موجی حرکت کند، او نیز در جریان موج‌های اجتماعی و سیاسی یک روزی انقلابی شده و به‌مجرد این‌که مصالح مادی و اقتصادی‌اش به‌طرف دیگر رفت، می‌شود ضد انقلاب؛ یعنی خدا را از اول باور نکرده است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: بیان کرد: توجه داشته باشید در عرصه فعالیت‌های انقلابی و دین‌گرایی ما اگر افرادی هستند که روی جریان و جو اجتماعی در مرحله دین‌داری و انقلابی قرارگرفته‌اند، اگر واقعاً یک خداباوری کامل و اخلاص توحیدی نداشته باشند، یقین بدانید این‌ها روزی دچار ریزش می‌شوند و از این مسیر برمی‌گردند؛ این خاصیت خداناباوری در زندگانی افراد است.

آیت‌الله علم الهدی با اشاره به برکات نمازجمعه برای نظام و انقلاب اسلامی، افزود: ۴۱ سال از عمر اقامه نماز جمعه در کشور می‌گذرد و در این ۴۱ سال، چه برکات عظیمی در جهت احیای انقلاب، ادامه انقلاب، تداوم نظام مقدس جمهوری اسلامی که این نماز جمعه داشته، ۸ سال دوران دفاع مقدس فریضه الهی نمازجمعه به‌عنوان بزرگ‌ترین پایگاه حمایت و پشتیبانی قوی از ۸ سال دفاع مقدس بوده است، در همه فراز و نشیب‌هایی که در این ۴۱ سال برای انقلاب و نظام به وجود آمده است، آنی که به‌عنوان یک قائمه با عظمت نگهبان و نگه‌دارنده ارزش‌های انقلابی در جامعه انقلابی ما نقش ایفا می‌کرده، نمازجمعه و تریبون نمازجمعه بوده و متأُسفانه به خاطر این بیماری و بلیه که نازل‌شده است، تقریباً وارد ششمین ماه تعطیلی نمازجمعه می‌شویم، به امید این‌که عزیزان متولی اقامه نماز جمعه و شورای سیاست‌گذاری نماز جمعه بتوانند تصمیم قطعی در مورد مسئله نمازجمعه بگیرند.

وی ابراز کرد: این‌طور که دستگاه‌های بهداشتی ما پیش‌بینی می‌کنند، به‌طور مسلم این بیماری و ویروس تا آخر سال ادامه خواهد داشت حتی موج سوم این ویروس را که از مهرماه آغاز می‌شود، به خاطر پیش آمد آنفلوانزا و ممزوج شدن با آن خیلی شدیدتر پیش‌بینی می‌کنند کما این‌که امروز در موج دوم نیز با شدت بیشتری نسبت به موج اول روبرو هستیم.

مدیریت حذف و محدودسازی فعالیت‌ها، مردم را مستأصل کرده است

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مدیریت حذف و محدودسازی، مردم را مستأصل کرده، اظهار کرد: مشاوران توجه کنند که اگر در مسئله حذف و محدودیت‌های ارتباطات اجتماعی، بخواهیم با این ویروس بسازیم، به استیصال و یک سقوط فوق‌العاده اقتصادی و فرهنگی ما در جامعه مبدل خواهد شد که خسارتش از خسارت جانی این ویروس شاید به‌مراتب بیشتر و غیرقابل‌تحمل باشد؛ یعنی تا آخر سال بخواهیم با همین مدیریت حذف و محدودسازی در فعالیت‌ها و ارتباطات زندگی کنیم، این‌همه خسارت به بار می‌آید کما این‌که این خسارت‌های اقتصادی که در کشور به وجود آمده، کار به استیصال در برخی موارد رسیدیم که مردم در زندگی‌شان مستأصل شده‌اند.

وی بیان کرد: با سیاست حذف و محدودسازی ارتباطات نمی‌شود جامعه را اداره کنیم، مسئولان ما باید بنشینند و فکر دیگری کنند، باید ارتباطات را مدیریت کنند نه این‌که حذف کنند، درِ حرم امام رضا (ع) را بستن، نمازجمعه را تعطیل کردن، مساجد را بستن، درِ بازار و دستگاه‌های تفریحی را بستن، علاج قضیه نیست، مدیریت بر حسب بی‌تدبیری است، این تدبیر نیست، این مدیریت غیر مدبرانه است که همه‌چیز را حذف و محدود کنیم، ارتباطات تا چه حد محدود شود؟ ارتباطات اقتصادی قائمه زندگی ما است، مردم ما دارند در مشکلات اقتصادی دست‌وپا می‌زنند، در مشهد ما به خاطر قطع زائر، جریان فشار اقتصادی مردم را مستأصل کرده، عزیزان مسئول ما باید بنشینند برای مقابله با این ویروس فکری بکنند.

آیت الله علم الهدی با بیان اینکه مردم در مدیریت کرونا به مسؤولان کمک کنند، گفت: با این ویروس باید زندگی کنیم، آنچه مسلم است تا آخر امسال را باید به سر ببریم، حالا سال دیگر چطور می‌شود، خدا می‌داند؛ حالا که باید این‌طور زندگی کنیم، بنشینند برای این زندگی مدیریت کنند، یعنی جوری برنامه را مدیریت کنند که زندگی ما در همه موارد جریان داشته باشد، چه موارد فرهنگی، چه دینی و چه اقتصادی و درعین‌حال با این ویروس نیز مقابله و جنگیده شود، ارتباطات را مدیریت کنند نه این‌که حذف کنند و مردم نیز در این مدیریت ارتباطاتی کمک کنند، همین ملاحظه فاصله‌های اجتماعی، جریان ماسک، جریان رعایت اصول بهداشتی، در واقع مدیریت ارتباطات است. یک مقدارش را با قانون و مقداری را با اصرار و اجرای برنامه‌های انتظامی و یک مقدارش هم با همکاری خود مردم مدیریت کنند، پروتکل‌ها و دستورالعمل‌هایی برای ارتباطات قرار بدهند و یا با اجرای برنامه‌های انتظامی، یا اجرای برنامه‌های راهنمایی و تدبیر و همکاری خود مردم، ارتباطات مدیریت بشود نه اینکه حذف شود.

تداوم شیوه مدیریت فعلی خسارت‌های شدیدتری به دنبال دارد

امام جمعه مشهد با بیان اینکه تداوم شیوه مدیریت فعلی، خسارت‌های شدیدتر به دنبال دارد، افزود: راهی که ما به‌عنوان حذف ارتباطات پیش گرفتیم، راه درستی نیست و ما را دچار مصیبت‌ها و خسارت‌هایی می‌کند که خسارت آن‌ها خیلی شدیدتر و غیرقابل‌تحمل‌تر از خسارت خود ویروس است و ان‌شاءالله بعد از شش ماه تجربه کردن، عزیزان ما به این نتیجه و واقعیت برسند که مدبرانه، زندگی شش ماه آینده سال را لااقل با مدیریت ارتباطات، فراهم کنند تا سال‌های بعد ببینیم خدا چه می‌خواهد.

وی ابراز کرد: این‌گونه بلیات، بلیاتی است که هر لحظه ممکن است برسد و به سراغ ما و همه دنیا بیاید کما این‌که مشاهده می‌کنید این بلیه به سراغ همه جوامع و ملل دنیا آمده است، این ماییم که باید بتوانیم زندگی‌مان را با همین شرایط تطبیق کنیم. نباید زندگی و شئون آن را حذف کنیم و ان‌شاءالله امیدواریم این مسائل با دلسوزی‌ها، با تدبیرها، با احساس مسئولیت قوی مسئولان عزیز ما در مدیریت کشور، برنامه‌ریزی، پیگیری و اجرا شود تا هم مردم ما از این بلیه مصون و محفوظ بمانند و هم مشکلات در زندگی مردم به وجود نیاید و یا اگر به وجود آمد، قابل‌تحمل و قابل تدبیر و هضم باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری، تلاش کادر درمانی را جهاد در راه خدا عنوان کرد و گفت: از عزیزان مسئول نیز در عرصه‌های درمانی و بهداشتی واقعاً متشکریم، اصلاً قصه از مرحله تشکر بالاتر است، نزدیک به شش ماه است این عزیزان ما در حوزه‌های درمانی زحمت می‌کشند، شبانه‌روز مجاهده می‌کنند. فشار این مسائل سبب نگرانی و ناراحتی و ابتلای خود آنان شده، بعضی از این عزیزان در این عرصه جان دادند و به مقام رفیع شهادت رسیدند.

وی بیان کرد: عزیزانی که در این عرصه‌های درمانی و بهداشتی زحمت می‌کشند، چه پزشکان، چه پرستاران، باید توجه داشته باشند که این‌ها در حال جهاد در راه خدا هستند، جهاد در راه خدا خستگی‌پذیر نیست، مجاهدی که وارد عرصه جهاد شد، هیچ‌وقت خسته نمی‌شود، تا آخر خط کار خودش را ادامه می‌دهد کما این‌که الان عزیزان ما همین‌طور هستند.

امام جمعه مشهد اظهار کرد: مردم باید همت کرده و کمبود نیروی انسانی درمانی را جبران کنند، همچنین سایر نیازهای دستگاه‌های درمانی ما نیز با همت خیرین و نهادهای خیر انقلابی ما برآورده بشود.

کد خبر 4981905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha