دکتر حسن زائری لطف در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فعالیتهای دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی در ایام شیوع بیماری کرونا ویروس در کشور گفت: از بهمن و اسفند ماه که موضوع کرونا در کشور جدی شد، دو پویش دانشجویی بزرگ برای مقابله با کرونا راه اندازی کردیم.
وی افزود: این پویشها با همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم راه اندازی شد و در آن اعلام کردیم که دانشجویانی که مایل به کارهای داوطلبانه درباره کرونا هستند میتوانند به این پویشها بپیوندند. یکی از این پویشها «زندگی دست یاریگر توست» بود که در چهار حوزه مقابله، پیشگیری، مستند سازی و آموزش راه اندازی شد و بیش از ۵ هزار دانشجوی علوم پزشکی به این پویش پیوستند.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت بهداشت یادآور شد: این ۵ هزار دانشجو علاوه بر دانشجویانی که عضو هیچ تشکلی نبودند، شامل دانشجویان عضو کانونهای سلامت، گروههای جهادی، تشکلهای سیاسی و انجمنهای علمی نیز بودند.
وی افزود: بر اساس این پویش ۵ هزار و ۵۰۰ دانشجوی علوم پزشکی بر اساس استان محل سکونت خود به دانشگاه علوم پزشکی استان مراجعه کردند و در بخشهای مورد نیاز همکاری کردند.
زائری لطف با اشاره به نوع همکاریهای دانشجویان علوم پزشکی در ایام کرونا گفت: دانشجویان در سامانه ۴۰۳۰ معاونتهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی و اورژانس ۱۱۵ همکاری خوبی داشتند. همچنین در تولید ماسک و شیلد و مواد ضدعفونی کننده فعالیت میدانی داشتند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین دانشجویان در حوزههای فرهنگی از جمله ساخت کلیپ، نمآهنگ، پادکست، نشریات صوتی و اطلاع رسانی فعالیتهایی در این بخش داشتند.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت بهداشت اضافه کرد: در هر دانشگاه یک دانشجو به عنوان دبیر پویش در ستاد دانشگاهها عضو بودند و در حوزههای خیریه هم خرید اقلام مورد نیاز خانوادههای نیازمند هم فعالیت کامل داشته باشند.
وی گفت: وزارت بهداشت به زودی با تکمیل فهرستی که از سوی دانشگاههای علوم پزشکی ارائه میشود از دانشجویان فعال در ایام کرونا که در فعالیتهای داوطلبانه شرکت داشتهاند، تقدیر میکند.
زائری لطف اضافه کرد: در همین زمینه بانک اطلاعاتی قوی از دانشجویانی که مایل به فعالیت در حوزههای داوطلبانه و مداخله در بحران هستند تهیه کردهایم.
وی گفت: تجربه فعالیت در ایام کرونا موجب شد که با دانشجویان رایزنی کنیم و نتیجه رایزنی با دانشجویان دکتری تخصصی رشته مدیریت بحران در سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این بود که به زودی «هندبوک» مداخله دانشجویی در بحران را ویژه دانشجویان علوم پزشکی مینویسیم.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت بهداشت اضافه کرد: در این هندبوک متر و معیار فعالیت، نحوه فعالیت و شرایط فعالیت و میزان مداخله در بحران از سوی دانشجو مشخص باشد و معاونان فرهنگی و دانشجویی هم بدانند با یک برنامه منسجم در یک منطقه بحران کار را به پیش ببرند.
نظر شما