موسی الرضا ثروتی نماینده بجنورد در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اشاره به حضور محمود فرشیدی وزیر آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس در هفته جاری به منظور پاسخگویی به سئوال وی ، اظهارداشت: متن کلی سئوال از وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضعف مدیریت مسئولان وزارتخانه از شخص وزیر تا معاونان وی است.
ثروتی گفت: در طول وزارت فرشیدی 6 نامه درخصوص مشکلات آموزشی خراسان شمالی و حوزه انتخابیه خود یعنی بجنورد و جاجرم به وزارتخانه ارائه کرده ام که در پیگیری های متعدد وزیر قول همکاری داده اما تا کنون به هیچ کدام از نامه های ارائه شده پاسخ داده نشده و گویا این نامه ها گم شده است.
نماینده بجنورد با بیان اینکه متاسفانه فرشیدی در مدیریت ضعف دارد و نمی تواند پاسخگوی مشکلات این سازمان باشد، تصریح کرد: وزیر و مجموعه وزارتخانه قول هایی داده اند که مشکلات را پیگیری کنند که عملا اتفاقی نیفتاده است.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، ادامه داد: آموزشکده های فنی حرفه ای در استان ها باید مستقل باشد و بودجه و اعتباراتشان مستقل درنظر گرفته شود اما در خراسان شمالی همچنان آنها زیر نظر استان خراسان رضوی است. درحالی که طبق قانون سال 83 سازمان آموزشکده های فنی و حرفه ای باید مستقل باشند که این مصوبه نیز تا امروز اجرایی نشده است. مقرر بود دوره های کاردانی به کارشناسی تغییر کند که این نیز اجرا نشد. همچنین قرار بود آموزشکده کشاورزی در مانه و سمرقان تاسیس شود که آن هم به فراموشی سپرده شد.
ثروتی خاطرنشان کرد: ما در مقطع متوسطه 22 هزار و 500 ساعت کمبود دبیر داریم درحالی که بر اساس قانون برنامه چهارم باید متناسب با پتانسیل هر منطقه امکانات و اعتبارات اجرایی در نظر گرفته شود و با عدم اختصاص این اعتبارات درواقع به قانون برنامه چهارم در استان عمل نشده است.
وی با بیان اینکه به لحاظ آماری بیشترین بی سواد را در منطقه داریم، یادآور شد: نهضت سواد آموزی ما با کمبود شدید امکانات مواجه است. طبق قانون زمانی که معلمان نهضت 60 ماه سابقه خدمت داشته باشند باید استخدام شووند که از 140 معلم نهضت در منطقه 40 تن باقی مانده اند و به دنبال شکایت از طریق دیوان عدالت اداری تا کنون 2- 3 نفر از 40 تن باقی مانده استخدام شده اند.
ثروتی با اشاره به دیگر مشکلات آموزشی خوزه انتخابیه خود، از قبیل نداشتن هنرستان و مرکز فنی حرفه ای در بخش ها، عدم جذب اعتبار در نظر گرفته شده برای مقاوم سازی مدارس، عدم بهره مندی دانش آموزان از رایانه در مدارس و نداشتن برنامه ای برای 20 هزار بازمانده از تدریس، وزارت آموزش و پروزش را مسئول نابسامانی ها خواند و افزود: در خصوص پرداخت حقوق پلکانی معکوس نیز چندین بار به وزیر تذکر دادم که این طرح خلاف قانون است اماعلی رغم انی تذکرات این طرح در هیات دولت تصویب شد و معضلی برای کشور ایجاد کرد.
نماینده بجنورد افزود: به طوریکه بر اساس این طرح یک فوق دیپلم برابر یک فوق لیسانس حقوق دریافت می کند و گاهی این مبلغ برای فوق دپیلم بالاتر از فوق لیسانس است. درحالیکه وزیر می توانست هیات دولت را نسبت به تخلف قانونی در طرح مجاب کند اما از آنجا که خود وزیر هم در جریان موضوع نبود از این طرح در هیات دولت دفاع کرد.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، در ادامه این گفتگو با بیان اینکه امیدی به پاسخ مناسب و مطلوب وزیر آموزش و پرورش به سئوالات خود ندارد، یادآورشد: پیش بینی می کنم پس از پاسخ وزیر و قانع نشدن بنده این سئوال به کمیسیون ارجاع شود و با توجه به اینکه کمیسیون ها درگیر مسائل بسیاری هستند بعید است این سئوال به نتیجه مطلوب برسد.
وی با ارائه طرح یک فوریتی اقامه دعوی نمانیدگان از دستگاههای دولتی در مجلس اشاره کرد و گفت: اگر این طرح یک فوریتی که قرار است به زودی در مجلس مطرح شود به تصویب برسد ما نمایندگان هرگاه که دستگاهی برخلاف قانون عمل کند اقامه دعوی می کنیم و این کار به نفع نمایندگان و کشور است زیرا در این صورت بامشاهده تخلف دستگاهها و وزارتخانه ها به دیوان عدالت اداری شکایت می کنیم و موضوع خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در بخش دیگری از این گفتگو، به شکایت خود درمورد پرداخت حقوق پلکانی معکوی به دیوان عدالت اداری اشاره و افزود: به من گفتند نمی توانی به عنوان نماینده در این بحث شکایت کنید، بنابراین بنده یک شکایت شخصی ارائه دادم که با تصویب این طرح یک فوریتی نمانیدگان حق دارند به عنوان نماینده از دستگاه های متخلف شکایت کنند.
نماینده بجنورد تصریح کرد: حتی هیات تطبیق مصوبات دولت با بقوانینی نیز خلاف قانون بودن پرداخت حقوق پلکانی معکوس را تایید کرده است اما رئیس مجلس به لحاظ ملاحظات سیاسی و موقعیت سیاسی و حمایت از دولت به این موضوع رسیدگی نمی کند و متاسفانه عدالت در حد حرف باقی مانده است.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، تصریح کرد: ملاحظات سیاسی به عدالت می چربد و در نهایت نمایندگان در بررسی استیضاح وزیر آموزش و پرورش می گویند فراکسیون اصولگرایان نظرش رای اعتماد مجدد به وزیر است و همین ملاحظات باعث می شود رای دهند.
ثروتی ابزار استیضاح را کارساز ندانست و تاکید کرد: براساس ملاحظات سیاسی استیضاح فرشیدی در مجلس رای نیاورد و بهوزیر رای اعتماد مجدد دادند در این مواقع از هر دستگاهی مایه می گذارند و نمایندگان جناحی رای می دهند که نشان می دهد استیضاح اثر گذار نیست.
نظر شما