۱۱ مرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۲۳

علم‌الهدی در دیدار با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد؛

همکاری پژوهشگاه قوه قضائیه با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

همکاری پژوهشگاه قوه قضائیه با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

رییس پژوهشگاه قوه‌قضاییه از آمادگی این پژوهشگاه برای همکاری با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوعات آموزشی، فرهنگی و اجتماعی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه قوه‌قضاییه، سید حجت‌اله علم‌الهدی، در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هدف از تأسیس پژوهشگاه قوه قضائیه را تشکیل یک مرکز واحد برای استفاده از ظرفیت‌های علمی کشور به منظور حل چالش‌ها و مشکلات قوه‎‌قضاییه و تأمین نیازهای علمی و پژوهشی دستگاه قضا عنوان کرد.

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه افزود: رویکرد پژوهشگاه در انجام فعالیت‌ها و مأموریت‌ها، عدم موازی‌کاری و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های علمی کشور است.

وی با تاکید بر اینکه امروزه یکی از آفت‌های فعلی در پژوهشکده‌های وابسته به دستگاه‌های حاکمیتی، اکتفا به ظرفیت داخلی است گفت: همین مساله منجر شده امکان استفاده از ظرفیت‌های بیرونی وجود نداشته باشد اما پژوهشگاه قوه قضائیه همواره تلاش کرده از ظرفیت‌های بیرونی نهایت استفاده را ببرد و بر همین اساس، به سراغ دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و حوزه‌های علمیه رفتیم و سعی کردیم با انعقاد تفاهم نامه و ایجاد کارگروه‌های مشترک، ضمن تبادل علمی، از ظرفیت‌های بیرونی بهره‌مند شویم.

رئیس پژوهشگاه قوه‌قضاییه همچنین از تأسیس یک پردیس نوآوری در دستگاه قضا در آینده نزدیک خبر داد.

وی اضافه کرد: علاوه بر پژوهشگران و اعضای هیأت علمی مستقر در پژوهشگاه قوه قضائیه، در تشکیل کمیته‌ها و کارگروه‌های علمی – پژوهشی از ظرفیت اساتید برجسته حقوق و قضات مجرب دادگستری نیز استفاده می‌شود و همین مساله ظرفیت منحصر به فردی را در پژوهشگاه قوه قضائیه ایجاد کرده است.

رئیس پژوهشگاه قوه‌قضاییه از آمادگی برای همکاری‌های علمی با شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: یکی از مهم‌ترین ویژگی پژوهشگاه قوه‌قضاییه، وصل بودن به ظرفیت منحصر به فرد قوه‌قضاییه و استفاده از تجربیات چندین هزار قاضی است که در پرونده‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی، رأی صادر کردند.

علم الهدی با بیان اینکه می‌توان در راستای مسائل و چالش‌های آموزشی، فرهنگی و اجتماعی به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کند، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های پژوهشگاه قوه‌قضاییه، دسترسی به آرا و انتشار آرای قضائی است که خوشبختانه آرای قضائی در سامانه ملی آرای قضائی منتشر می‌شود که در آینده این انتشار با رویکرد حداکثری خواهد بود.

سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این دیدار با بیان اینکه از گذشته خلاء حوزه پژوهش در قوه‌قضاییه وجود داشت که خوشبختانه با وجود پژوهشگاه قوه‌قضاییه جبران شد، اظهار کرد: پژوهشگاه قوه‌قضاییه می‌تواند در رویه قضائی و موضوعات اصلی قوه‌قضاییه برای پیشگیری از وقوع جرم و جرم‌زدایی و فراهم کردن زمینه جلوگیری از جرایم مدنی مؤثر باشد.

وی با اشاره به اینکه باید از منابع علمی و پژوهشی کشور استفاده کرد و توصیه رییس‌قوه‌قضاییه در زمینه بهره‌مندی از ظرفیت بیرونی قابل تقدیر است، گفت: از ابتدای انقلاب همواره شاهد این بودیم که دستگاه‌ها خود مراکز پژوهشی ایجاد و عملاً نقش دانشگاه‌ها را ایفا کردند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه دایره رابطه قوه قضائیه و شورای عالی انقلاب فرهنگی وسیع است، افزود: نظارت، اجرا و ارزیابی اقدامات و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند توسط قوه‌قضاییه صورت گیرد که خوشبختانه رئیس قوه‌قضاییه در این زمینه دغدغه‌مند بوده و به واحدهای مربوطه قوه قضائیه پیگیری اجرایی شدن مصوبات کلیدی شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرده است.

وی با اشاره به اینکه موضوعاتی مانند سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، سند مهندسی فرهنگی کشور، سند نقشه جامع علمی کشور و سایر اسنادی که بسیار مهم است می‌تواند توسط دستگاه قضا پیگیری شود، افزود: به عنوان مثال آموزش و پرورش دارای بدنه بزرگی است و اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه آموزش و پرورش مهم و گسترده است که قوه قضائیه می‌تواند با ورود به مصوبات مرتبط با این امر، اقدامات خوبی را رقم بزند.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با بیان اینکه نباید ورود قوه قضائیه برای پیگیری اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی صرفاً جنبه قضائی داشته باشد، افزود: باید مکانیزم هوشمندی طراحی شود البته در حال حاضر در دبیرخانه شورای عالی اقداماتی برای شاخص ارزیابی اسناد شورای عالی، به منظور رصد هوشمند و به لحظه انجام شده است.

وی ادامه داد: هر چه تحول دیجیتال را اجرایی کنیم در کاهش فساد و کاهش بروکراسی قدم‌های بزرگی برداشته شده و امکان رصد و ارزیابی نیز فراهم می‌شود.

عاملی خاطرنشان کرد: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، استناد فراقوه‌ای دارد بنابراین دستگاه قضا در زمینه اجرای مصوبات می‌تواند کمک کند و خوشبختانه فضای همکاری و همفکری عمیق در این زمینه وجود دارد.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: یکی از موارد همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با پژوهشگاه قوه‌قضاییه می‌تواند این باشد که داده‌های پژوهشگاه در سیستم‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بارگذاری شود و در واقع اگر داده‌های مرتبط با فناوری و موضوعات فرهنگی وجود دارد، در سامانه ما بنشیند و در این زمینه همکاری و همفکری داشته باشیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: موضوع دیگر همکاری می‌تواند این باشد که یک زیرساخت برای طرح‌ها و لوایح و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود تا از منابع مطالعاتی پژوهشگاه قوه‌قضاییه برای تنظیم لوایح و مصوبات استفاده کنیم؛ همچنین یک نسخه از مصوبات برای قوه قضائیه ارسال شود تا نظارت و اجرا را پیگیری کند.

همچنین در ادامه حامد نیکونهاد، معاون پژوهشی پژوهشگاه قوه‌قضاییه، با بیان اینکه اهتمام شما بر پیگیری قوه‌قضاییه در زمینه اجرای مصوبات، نیازمند مشارکت پژوهشی جدی است، گفت: به نظر می‌رسد در مورد کارهای پژوهشی بلند مدت در خصوص مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی باید کار جدی صورت گیرد که پژوهشگاه قوه‌قضاییه در این زمینه آماده همکاری است.

وی افزود: پژوهشگاه قوه قضائیه آمادگی دارد در خصوص جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصوبات آن به ویژه در رویه قضائی همکاری پژوهشی داشته باشد.

نیکونهاد همچنین با اشاره به راه‌اندازی سامانه ایده در پژوهشگاه قوه قضائیه اضافه کرد: این سامانه بستری برای نوآوری و ارائه ایده‌های متنوع از سوی افراد عادی و نخبگان است.

معاون پژوهشی پژوهشگاه قوه‌قضاییه پیشنهاد کرد تعامل و همکاری برای برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گیرد تا نظام حقوقی از بستر رویه قضائی مدیریت و باعث تحول نظام حقوقی شود.

همچنین در ادامه محمد خوانساری معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در زمینه رصد و پایش داده‌ها می‌توانیم متمرکز شده و مرکز متمرکز داده‌ها در حوزه علم و فرهنگ داشته باشیم، گفت: اگر تعامل دوطرفه باشد و کارهای پژوهشی را مبنا قرار دهیم به طور قطع می‌توانیم در تصمیمات و دستاوردها در عرصه ملی اثر بخش واقع شویم.

در ادامه حمید امیدوار معاون مالی و اداری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: یکی از ویژگی‌های پژوهشگاه قوه‌قضاییه وصل بودن دستگاه قضا با دانشگاه است اما در قوه‌قضاییه، موضوع فناوری و نوآوری مغفول مانده و که می‌توان در این زمینه ورود کرد.

امیدوار بیان کرد: در بحث مالکیت فکری و همچنین در خصوص حقوق زنان و عفاف و حجاب پژوهشگاه قوه‌قضاییه می‌تواند ورود جدی داشته باشد و در زمینه آسیب‌های اجتماعی نقش آفرینی کند.

وی پیشنهاد داد: تفاهم‌نامه‌ای بین دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و پژوهشگاه قوه‌قضاییه برای تعامل بیشتر منعقد کرد.

محمودرضا کریمی مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه قوه‌قضاییه نیز در این جلسه با تاکید بر همکاری با شورای عالی انقلاب فرهنگی در جهت بهبود امور، اظهار کرد: در پژوهشگاه قوه‌قضاییه در راستای فرهنگ‌سازی، بخشی تحت عنوان مرکز نوآوری و آموزش به وجود آمده است که می‌توان از این ظرفیت برای تعامل در زمینه مباحث حقوقی به ویژه حقوق عامه با شورای عالی انقلاب فرهنگی بهره برد.

وی از برگزاری جشنواره‌ای تحت عنوان جشنواره ملی شهید بهشتی در پژوهشگاه قوه قضائیه در آینده خبر داد و افزود: در همین زمینه بحث نشان ملی شهید بهشتی مطرح است که شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند در تصویب این نشان با ما همکاری کند.

کد خبر 4988354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha